5000 lei net: salariul minim pe care il cer tinerii din IT&C in 2023 pentru joburile entry-level




Hipo revine cu ultimele date referitoare la asteptarile salariale din partea tinerilor din piata muncii actuala, la nivel national. Conform raspunsurilor a peste 750 de respondenti la studiul Generatia Z pe Piata Muncii in 2023, media salariilor dorite pentru pentru programele de internship de incadreaza intre 1700 si 3000 lei net. Pentru joburile entry-level, asteptarile salariale ale tinerilor sunt intre 3200 si 5000 lei. Companiile care isi afiseaza salariul net pentru joburile entry-level disponibile in momentul actual pe Hipo ofera intre 2000 si 8000 lei, in functie de industrie. 


Peste 750 de tineri care au participat la studiul „Generatia Z pe Piata Muncii în 2023”, realizat de Catalyst Solutions, au raspuns la intrebarea „Care sunt asteptarile tale salariale?”. Pentru joburile entry-level, tinerii cu studii in IT&C cer in medie un salariu net de 5000 lei, in inginerie 4000 lei, in aria business 3500 lei, iar in stiinte sociale 3200 lei. Studiul cuprinde si rezultatele din anii anteriori in ceea ce priveste media ofertelor salariale cerute de candidati, in functie de domeniu. Cea mai mare crestere a asteptarilor din 2021 pana in 2023 se remarca in IT&C. 


„Vorbim despre o piata a candidatilor la momentul actual. Comparativ cu anul trecut, observam ca cea mai mare crestere in media asteptarilor salariale este in industria IT&C, urmata apoi de inginerie, domeniul business si stiintele sociale. Fata de 2021, cerintele candidatilor au crescut considerabil. Acum 2 ani, tinerii care aplicau la joburi in IT&C cereau la angajare cu aproape 60% mai putin fata de asteptarile lor salariale din prezent. Angajatorii sunt constienti de aceasta crestere si in celelalte industrii, iar din acest motiv aleg sa comunice transparent pachetul salarial oferit pentru joburile deschise pe Hipo.” - Dragos Gheban, Managing Partner @Hipo.ro
 

Sectiunea „Salarii” este disponibila pe Hipo.ro, site de joburi destinat atat persoanelor care isi cauta un job, cat si angajatorilor interesati sa cunoasca ultimele tendinte in ceea ce priveste ofertele pe piata muncii actuala din Romania.


Nivelul salarial continua si in 2023 sa se stabileasca in functie de experienta candidatului si aria de activitate. Conform studiilor realizate de Catalyst Solutions, unul dintre cele mai importante criterii pentru obtinerea unui job entry-level este ca tinerii sa urmeze inainte un program de internship.


O companie din domeniul HR ofera pentru un job entry-level, adresat candidatilor cu minimum un an experienta, un salariu net intre 2500 – 3000 lei. Un loc de munca pe acelasi nivel de experienta, in aria customer support - client service, pentru cunoscatorii de limba germana sau franceza ofera un salariu intre 4400 si 6000 lei net. In industria IT&C, joburile deschise pentru candidatii cu 1-5 ani experienta au disponibile salarii intre 4000 si 8000 lei net. 



Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding. In cei 17 ani de experienta, Catalyst a devenit cunoscuta pentru unele dintre cele mai mari proiecte si evenimente din domeniu, precum:

• DevTalks, cea mai asteptata conferinta IT, care reuneste 3.500 de profesionisti pasionati de web, online, cloud computing, big data si alte tehnologii sau trenduri IT. 

 • DevCon, cea mai influenta conferinta dedicata profesionistilor IT. Pe 1 si 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferinte dedicate, care ating o varietate de tehnologii si arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, si nu numai.

• www.hipo.ro, singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare;

• Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, are loc pe hipo.ro de doua ori pe an si aduce impreuna 200.000+ candidati si 80 angajatori la fiecare editie;

• Top Talents Romania, program care identifica si premiaza cei mai valorosi 300 de tineri romani;

• Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piata care masoara gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum si asteptarile pe care tinerii le au de la acestia.


 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI