Lungul drum de la initiativa la reusita, vineri, la TEDxBucharest

In doar 5 zile scena Bucurestiului va gazdui 13 minti inspirate care vor arata cum au parcurs drumul de la idee la initiativa si apoi la vis transformat in realitate. In cadrul TEDxBucharest, eveniment ce va avea loc pe 16 octombrie la Centrul National al Dansului Bucuresti, fiecare vorbitor va impartasi intr-o sesiune de 18 minute o parte din pasiunea sa pusa in slujba schimbarii.

TEDxBucharest face parte din platforma TEDx: evenimente locale, organizate independent, care reunesc oamenii cu scopul de a trece printr-o experienta de tip TED. In cadrul acestei platforme au avut loc deja 106 evenimente TEDx, fiind programate pentru anul 2010 un numar de 120.

Echipa de peste 9 voluntari care organizeaza TEDxBucharest le pregateste celor 120 de participanti o experienta in stilul TED*, caracterizata prin diversitate. Desi sunt unici, toti au in comun credinta ca ideile valoroase sunt esenta unei lumi aflate in schimbare. „Particip la TEDxBucharest pentru ca urmaresc de ani de zile TED si cred in puterea exprimarii si diseminarii ideilor. Cred ca destinul nostru este partial dictat de modul in care am fost crescuti si major afectat de modul in care privim viata si de atitudinea pe care o avem. Nu putem controla ce ni se intâmpla in viata, dar ne putem controla reactiile. Simt ca TED influenteaza o lume in schimbare prin crearea unui forum in care minti diverse se pot uni si pot disemina un mesaj. Sunt radacina a ceea ce avem nevoie: idei noi.” marturiseste Alexandra Nechita, vorbitor in cadrul TEDxBucharest.

Evenimentul reuneste ganditori si practicieni din domenii variate, de la afaceri si arta pana la tehnologie. Printre profesionistii deja consacrati se vor integra si 20 de tineri selectati din peste 200 de inscrieri la concursul „Extraordinary Ideas” (Idei extraordinare). Cele 20 de idei castigatoare au fost alese prin prisma gradului de inovatie si de aplicabilitate, dar luand in considerare si contributia pe care o pot aduce la TEDxBucharest. Raspunzand la intrebarea „Cum putem contribui la o schimbare pozitiva in lume?” au fost propuse solutii precum: turism pentru dezvoltarea tinerilor, imbunatatirea accesului la sistemul educational, imbinarea artelor sau crearea unei retele de birouri globale in zone slab dezvoltate economic. Lista castigatorilor se gaseste deja pe www.tedxbucharest.com.

Universul TEDxBucharest va fi construit de ideile inventatorului Mircea Tudor, cercetatorului Gabriella Ficz, alpinistului Alex Gavan, psihologului si jurnalistului Mircea Toma, pictoritei Alexandra Nechita, psihologului Mugur Ciumageanu, creativului Bogdan Naumovici, arhitectului Stefan Bortnowski, Ambasadorului Bunavointei in 2008, Sandra Pralong, antreprenorului Nelvin Joseph, regizorului Carmen Lidia Vidu si ale inginerului Dumitru Popescu.

Esenta acestei lumi in schimbare este speranta ca putem sa ne depasim natura negativa prin implicare responsabila. Mi-ar placea sa vad in jurul meu din ce in ce mai multi oameni care isi exerseaza muschii sanatatii mintale si din ce in ce mai multi oameni la dieta de tristete. Cred cu tarie ca tehnologia si socializarea pot contribui la imbunatatirea sanatatii mintale a oamenilor, mai mult decat sistemul institutionalizat de ingrijire” crede Mugur Ciumageanu, un hibrid intre psiholog, psihiatru si medic.

In plus, organizatorii pregatesc interventia unui vorbitor surpriza. „TEDxBucharest este o mare provocare pentru mine; am ascultat cu atentie mari vorbitori de la TED. M-au inspirat si m-au ajutat in multe feluri. Mai important, m-au facut sa ma simt umil. Daca mi s-a intamplat mie, probabil li s-a intamplat si altora. Sunt un cetatean al lumii, doresc sa invat si sa impartaseasca cat mai mult tuturor oamenilor pe care ii cunosc, ii intalnesc sau despre care aud. Cred ca am ceva de impartasit lumii. Oare lumea va asculta?” se intreaba Bassam Gemayel.

Evenimentul se bucura de sprijinul unei echipe de organizatii si personalitati prietene care au contribuit la realizarea acestuia la un nivel profesionist. Acestea sunt: Biogenis, Marsh, Open Sky International(Agent de vanzari Finnair pentru Romania si Republica Moldova), LarKoti, Blue Coffee Services (distribuitor Lavazza), Green Tea, La Fantana, Spazio Studio, Centrul National al Dansului Bucuresti, Ibis Hotel, Bose, Catapulta Records, B Interactive, Wacom prin MGT, Parmalat, Grupul Realitatea-Catavencu (cu contributia doamnei Roxana Gramada, Director Corporate Affairs Realitatea-Catavencu, si a Money Express, Business Standard, Radio Guerrilla, The Money Channel TV, divizia F5, Zoom TV, 24FUN), Elevate, Cocor, Media Image, Hipo.ro, Rh Printing, Atelier 105, Hostway, Enjoy Catering, AIESEC Bucuresti, ASER, VIP, Lume Buna si profesionistii Catalin Stefanescu, realizatorul emisiunii Garantat 100% de la TVR1, Mona Ardeleanu, PR Manager la RTC Holding, si Ion Puican, regizor.

Pentru relatiile cu presa:

Andra Costache

PR Responsible

0751254455

andra.costache@tedxbucharest.com


Informatii suplimentare:
In spiritul ideilor care merita impartasite, TED a creat un program denumit TEDx. TEDx este o platforma de evenimente locale, organizate independent care aduc oamenii impreuna cu scopul de a impartasi o experienta tip TED. Evenimentul nostru se numeste TEDx Bucharest, unde x=eveniment TED organizat independent. La evenimentul nostru TEDx Bucharest, filme TEDTalks si vorbitori live vor fi combinate pentru a crea scanteia care deschide discutii patrunzatoare si creeaza conexiuni intr-un grup restrans. Conferinta TED ofera ghidare generala pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale TEDx, inclusiv al nostru, sunt organizate doar de catre noi. 

*TED este un eveniment anual in care o parte din liderii lumii, ganditori si practicieni, sunt invitati sa impartaseasca din pasiunile lor. „TED” reprezinta un acronim pentru Tehnologie, Entertainment, Design - trei subiecte largi care, colectiv, ne modeleaza viitorul. Si in realitate, evenimentul este si mai larg de atat, prezentand idei care au impact in orice disciplina. Participantii l-au numit „cel mai bun spa pentru creier” si „o calatorie de 4 zile in viitor”. Audienta diversa – CEOs, oameni de stiinta, creatori, filantropi – este aproape la fel de extraordinara ca si lista vorbitorilor, care i-a inclus pe Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Phillippe Starck si Bono.

Va recomandam si:

JACOBS Traineeship Program

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI