Cum sa-ti gasesti un job entry-level vara aceasta?





Vesnica poveste – nu ai experienta, pentru ca nu ai mai avut niciun job. Nu iti gasesti un job, pentru ca nu ai mai avut experienta. Este bucla din care ne dorim sa evadam cat mai repede. Daca simti ca lipsa de experienta te-a tinut pe loc pana acum, vara aceasta ai sansa sa-ti gasesti un job de junior si nu oriunde, ci la unele dintre cele mai mari companii din Romania.

  
Poate ca ai un hobby pe care ai vrea sa-l monetizezi. Ori poate ca nu ti-ai descoperit inca pasiunea, dar ai vazut oameni care lucreaza intr-un domeniu care le aduce satisfactie. Ai vazut oameni care vorbesc pasionati si foarte implicati despre jobul lor. Oare au avut nevoie de ceva mai mult decat „sansa” ca sa ajunga sus in cariera? Cert este ca au luat initiativa sa caute un job, un proiect, un om sau o echipa alaturi de care sa se dezvolte profesional. Bonusul acestui lucru este ca primesti la pachet si dezvoltarea personala.


Cu fiecare job pe care il obtii, castigi experienta sociala, insights din industrie si, cel mai important, lectii de pe urma greselilor. Nu fugi de greseli. Cat esti tanar, ai timp sa le faci, fara sa existe consecinte prea mari.  


Intre 15 iunie si 19 august 2022, la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi ai sansa sa experimentezi, sa-ti dai voie sa gresesti si sa cresti alaturi de una dintre echipele celor mai cunoscute companii din tara: P&G, Serviciul de Informatii Externe, Bookster, Nestle Romania, BDO Romania, Austrian Business Agency – Work in Austria, Saint-Gobain Romania, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Edenred Digital Center, UniCredit Bank, British American Tobacco Romania, KPMG, Ipsos Interactive Services, BCR, Finastra, Systematic, Auchan Retail Romania, Vodafone Romania, TELUS International si Cargill. 


Oportunitatea de a obtine un job vara aceasta nu este decat unul dintre beneficiile pe care ti le-a pregatit Hipo.ro. Iata ce te asteapta cand accesezi gratuit Targul Virtual pentru Absolventi:  

 
Standuri virtuale ale companiilor si programe de recrutare 


Le poti accesa de oriunde te-ai afla, oricand, doar la un singur click distanta. Ai acces gratuit in zona standurilor virtuale ale companiilor, unde gasesti lista joburilor deschise pentru juniori si descrierea fiecaruia. In acelasi timp, poti alege sa arunci o privire si peste pagina „Programe de recrutare”, unde Hipo.ro a facut o selectie de joburi pentru candidatii cu 0-3 ani de experienta.  


Daca niciunul dintre joburile disponibile in acest moment nu te atrag suficient de mult, ai optiunea sa-ti depui CV-ul la companiile care te intereseaza. In acest mod, file-ul tau va intra in baza lor de date si te vor contacta imediat ce remarca o oportunitate de job pentru tine.  

 
Cariera 360 Podcast 


Realizat in cadrul evenimentului Angajatori de TOP, Podcastul Cariera 360 este unul dintre cele mai noi proiecte lansate anul acesta de Hipo.ro. Specialisti HR, consilieri de cariera, manageri si experti in industriile Tech sau comunicare sunt invitati sa discute despre ultimele tendinte si sa aduca solutii la problemele care apar la angajare sau la job.  


Indiferent ca te atrage mai mult tehnologia sau strategiile de comunicare si marketing, Hipo.ro a pregatit cate un episod pentru fiecare dintre aceste zone. Or, cum poti afla poti afla mai usor insighturi si sfaturi din industrie, decat direct de la sursa? 

 
Giveaway - o boxa Amazon Echo Dot 4 


Daca iti creezi un cont pe hipo.ro si iti faci un CV pe Hipo.ro in perioada 15 iunie - 15 iulie, intri automat in cursa de giveaway pentru o boxa Amazon Echo Dot 4.  


Incepand cu 15 iunie 2022, ora 00:00 si pana pe 15 iulie 2022, ora 23:59, te poti inregistra pe Hipo.ro, unde vei gasi o sectiune pentru crearea CV-ului. Singura conditie este sa-l completezi in proportie de minimum 50%. 


Nu e necesar sa completezi formularul CV-ului direct pe site-ul Hipo.ro Platforma iti permite sa importi datele de pe profilul tau de Facebook sau LinkedIn direct in CV-ul tau pe Hipo.ro.  


Ce mai este important de stiut? 


Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti si anuntati prin email si pe site-ul Hipo.ro 


Adresa de e-mail introdusa trebuie sa fie una reala, iar contul trebuie sa fie validat dupa primirea emailului de confirmare. 

 
Quizz-uri de cariera 


Daca esti fan quizz-uri si de obicei vrei sa afli cu ce vedeta te asemeni sau ce fel de cafea de la Starbucks esti, poate esti curios sa descoperi: 

• „Ce cariera mi se potriveste?”, la finalul caruia primesti si un Kit de cariera 

• „Ce personaj din FRIENDS esti ca proaspat absolvent?” 

 
Ghiduri de cariera si noutati  


„Unde te vezi peste 10 ani?” sau „Care sunt asteptarile tale pentru acest job?”. Sunt doua dintre cele mai des adresate intrebari la interviuri de catre recrutori, dar probabil si cele mai intimidante, daca esti la inceput de drum.   


La Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi ai acces la:  


• „Ghid pentru gestionarea emotiilor la interviu” - ce raspunsuri ar trebui sa eviti si ce urmareste recrutorul tau in timpul interviului;

50 Q&A pentru un interviu de succes - cu intrebari si sugestii de raspuns.  

 
Toate aceste beneficii sunt gratuite si pot fi accesate pana pe data de 19 august 2022, pe Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi.


La doar cateva click-uri distanta, ai sansa sa:
  • iti gasesti un job intr-una dintre cele mai mari companii din Romania, vizitand standurile lor virtuale
  • sa-i asculti pe profesionistii din industrii invitati la Cariera 360 Podcast
  • sa castigi la giveaway o boxa Amazon Echo Dot 4
  • sa afli ce personaj din Friends esti ca absolvent si cum sa-ti gestionezi emotiile la interviuri prin ghiduri de cariera  


Vara aceasta demonteaza mitul „fara experienta nu-ti gasesti job” si arata-le celorlalti ca se poate! 


 

Citește și: 
 

       

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”