Filme care te vor inspira să îți iei avansul în carieră




Te afli cumva la început de carieră È™i simÈ›i că nu îÈ›i găseÈ™ti cu adevărat inspiraÈ›ia pentru a startul unui început de succes? ÎÈ›i doreÈ™ti să fii din nou motivat să lucrezi la cea mai bună versiune a ta pentru a excela pe plan profesional? Ei bine, află că filmele nu reprezintă doar o modalitate plăcută de relaxare în timpul liber, ci È™i excelente surse de inspiraÈ›ie de urmat în momente de cumpănă.

Dacă È›i-am atras atenÈ›ia È™i È›i-am stârnit curiozitatea, te invităm să descoperi în continuare cele mai bune 15 sugestii de filme care te pot inspira să îÈ›i iei avansul în carieră!
 

The Intern

Lansat în 2015, The Intern este o comedie/dramă care prezintă povestea lui Ben Whittaker (Robert De Niro), un bătrân de 70 de ani, nemulÈ›umit de statutul său actual de pensionar. Astfel, din dorinÈ›a de a părăsi rutina zilnică, acesta decide să aplice pe postul de intern la un magazin de modă online.

Aplică aici la un internship


Filmul oferă numeroase lecÈ›ii valoroase despre încrederea în sine, despre determinare, despre capacitățile personale È™i despre evoluÈ›ia profesională, fiind un must-watch pentru cei care au nevoie de o sursă de motivaÈ›ie.
 

Legally Blonde


Legally Blonde (2001) reprezintă un film romantic/comedie despre viaÈ›a idilică a unei tinere studente, Elle Woods (Reese Witherspoon), renumită în campus pentru frumuseÈ›ea ei È™i viaÈ›a lipsită de griji materiale.  Filmul vorbeÈ™te despre depășirea condiÈ›iei proprii, arătând că munca, determinarea È™i efortul permanent pot aduce rezultatele sperate oricui îÈ™i propune să ajungă în locul în care îÈ™i doreÈ™te.
 

The Devil Wears Prada

Apărut în 2006, The Devil Wears Prada, o comedie romantică, prezintă situaÈ›ia unei tinere absolvente de Jurnalism, Andy Sachs (Anne Hathaway) care decide să dea startul carierei proprii în domeniu È™i aplică pentru un post de asistent secundar pentru Miranda Priestly (Meryl Streep), directorul exigent al revistei de modă Runway. 

Vezi aici paÈ™ii pentru a avansa în carieră


Filmul este ideal pentru cei care pun accentul pe obÈ›inerea unui job care să aducă satisfacÈ›ie profesională, fiind È™i o lecÈ›ie valoroasă pentru cei exigenÈ›i aflaÈ›i la conducere È™i pentru angajaÈ›ii care se tem să fie ei înÈ™iÈ™i, aducând un plus de valoare companiei.

Steve Jobs


Steve Jobs (2015) este o dramă biografică despre viaÈ›a celui căruia îi poarta È™i numele, Steve Jobs (Michael Fassbender), un tânăr om de afaceri inteligent care îÈ™i doreÈ™te să revoluÈ›ioneze piaÈ›a tehnologică de la acea vreme prin produsele proprii. Determinarea È™i dorinÈ›a puternică de excela în domeniu nu vin, însă, uÈ™or È™i curând acesta înÈ›elege că viaÈ›a pe care o duce cere È™i sacrificii dure. Filmul este o bună sursă motivaÈ›ională pentru cei care sunt pasionaÈ›i de antreprenoriat, È™i nu numai, care îÈ™i doresc să înÈ›eleagă cum au putut să treacă peste dificultăți È™i cum au reuÈ™it să atingă obiectivele stabilite cei mai cunoscuÈ›i oameni de afacere din lume.

My Salinger Year

Cu o acÈ›iune ce se petrece în anii `90, My Salinger Year (2020) prezintă viaÈ›a Joannei (Margaret Qualley), o tânără pasionată de scris È™i literatură. Aceasta obÈ›ine un loc de muncă în cadrul agenÈ›iei literare a lui J.D. Salinger, cunoscutul autor al romanului „De veghe în lanul de secară”. Filmul este o ideală resursă motivaÈ›ională pentru cei care îÈ™i doresc să îÈ™i urmeze visele proprii È™i să obÈ›ină rezultate prin muncă intensă.

Queen of Katwe

Queen of Katwe (2016), o dramă biografică, prezintă viaÈ›a dură a Phionei Mutesi (Madina Nalwanga) în vârstă de 10 ani, trăită într-o mahala din Kampala, capitala Ugandei, alături de familia sa. Lucrurile suferă o întorsătură drastică atunci când Phiona îl cunoaÈ™te pe Robert Katende (David Oyelowo), un bărbat care o ajută să înveÈ›e È™ah È™i care reprezintă rampa de lansare a acesteia pe culmile sportului mintal. Filmul este un ideal exemplu de motivaÈ›ie È™i determinare, de reuÈ™ită indiferent de mediul de proveniență È™i de succes prin efort È™i pasiune.

A Beautiful Mind


Drama biografică apărută în 2001 spune povestea inspirată din realitate a vieÈ›ii lui John Nash (Russell Crowe), un geniu extraordinar al matematicii, determinat să descopere È™i să revoluÈ›ioneze lumea È™tiinÈ›ei prin propunerea unor noi teorii matematice. Munca È™i dedicaÈ›ia acestuia sunt profund afectate atunci când acesta află că suferă de schizofrenie, boală care îi pune cariera strălucitoare la încercare. Filmul oferă o lecÈ›ie cu un puternic impact despre perseverență în ciuda dificultăților vieÈ›ii È™i despre succes în raport cu limitările care nu pot fi controlate.
 

CiteÈ™te È™i: 
 

     

 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri