Filme care te vor inspira să îți iei avansul în carieră




Te afli cumva la început de carieră și simți că nu îți găsești cu adevărat inspirația pentru a startul unui început de succes? Îți dorești să fii din nou motivat să lucrezi la cea mai bună versiune a ta pentru a excela pe plan profesional? Ei bine, află că filmele nu reprezintă doar o modalitate plăcută de relaxare în timpul liber, ci și excelente surse de inspirație de urmat în momente de cumpănă.

Dacă ți-am atras atenția și ți-am stârnit curiozitatea, te invităm să descoperi în continuare cele mai bune 15 sugestii de filme care te pot inspira să îți iei avansul în carieră!
 

The Intern

Lansat în 2015, The Intern este o comedie/dramă care prezintă povestea lui Ben Whittaker (Robert De Niro), un bătrân de 70 de ani, nemulțumit de statutul său actual de pensionar. Astfel, din dorința de a părăsi rutina zilnică, acesta decide să aplice pe postul de intern la un magazin de modă online.

Aplică aici la un internship


Filmul oferă numeroase lecții valoroase despre încrederea în sine, despre determinare, despre capacitățile personale și despre evoluția profesională, fiind un must-watch pentru cei care au nevoie de o sursă de motivație.
 

Legally Blonde


Legally Blonde (2001) reprezintă un film romantic/comedie despre viața idilică a unei tinere studente, Elle Woods (Reese Witherspoon), renumită în campus pentru frumusețea ei și viața lipsită de griji materiale.  Filmul vorbește despre depășirea condiției proprii, arătând că munca, determinarea și efortul permanent pot aduce rezultatele sperate oricui își propune să ajungă în locul în care își dorește.
 

The Devil Wears Prada

Apărut în 2006, The Devil Wears Prada, o comedie romantică, prezintă situația unei tinere absolvente de Jurnalism, Andy Sachs (Anne Hathaway) care decide să dea startul carierei proprii în domeniu și aplică pentru un post de asistent secundar pentru Miranda Priestly (Meryl Streep), directorul exigent al revistei de modă Runway. 

Vezi aici pașii pentru a avansa în carieră


Filmul este ideal pentru cei care pun accentul pe obținerea unui job care să aducă satisfacție profesională, fiind și o lecție valoroasă pentru cei exigenți aflați la conducere și pentru angajații care se tem să fie ei înșiși, aducând un plus de valoare companiei.

Steve Jobs


Steve Jobs (2015) este o dramă biografică despre viața celui căruia îi poarta și numele, Steve Jobs (Michael Fassbender), un tânăr om de afaceri inteligent care își dorește să revoluționeze piața tehnologică de la acea vreme prin produsele proprii. Determinarea și dorința puternică de excela în domeniu nu vin, însă, ușor și curând acesta înțelege că viața pe care o duce cere și sacrificii dure. Filmul este o bună sursă motivațională pentru cei care sunt pasionați de antreprenoriat, și nu numai, care își doresc să înțeleagă cum au putut să treacă peste dificultăți și cum au reușit să atingă obiectivele stabilite cei mai cunoscuți oameni de afacere din lume.

My Salinger Year

Cu o acțiune ce se petrece în anii `90, My Salinger Year (2020) prezintă viața Joannei (Margaret Qualley), o tânără pasionată de scris și literatură. Aceasta obține un loc de muncă în cadrul agenției literare a lui J.D. Salinger, cunoscutul autor al romanului „De veghe în lanul de secară”. Filmul este o ideală resursă motivațională pentru cei care își doresc să își urmeze visele proprii și să obțină rezultate prin muncă intensă.

Queen of Katwe

Queen of Katwe (2016), o dramă biografică, prezintă viața dură a Phionei Mutesi (Madina Nalwanga) în vârstă de 10 ani, trăită într-o mahala din Kampala, capitala Ugandei, alături de familia sa. Lucrurile suferă o întorsătură drastică atunci când Phiona îl cunoaște pe Robert Katende (David Oyelowo), un bărbat care o ajută să învețe șah și care reprezintă rampa de lansare a acesteia pe culmile sportului mintal. Filmul este un ideal exemplu de motivație și determinare, de reușită indiferent de mediul de proveniență și de succes prin efort și pasiune.

A Beautiful Mind


Drama biografică apărută în 2001 spune povestea inspirată din realitate a vieții lui John Nash (Russell Crowe), un geniu extraordinar al matematicii, determinat să descopere și să revoluționeze lumea științei prin propunerea unor noi teorii matematice. Munca și dedicația acestuia sunt profund afectate atunci când acesta află că suferă de schizofrenie, boală care îi pune cariera strălucitoare la încercare. Filmul oferă o lecție cu un puternic impact despre perseverență în ciuda dificultăților vieții și despre succes în raport cu limitările care nu pot fi controlate.
 

Citește și: 
 

     

 

Va recomandam si:

Model CV 2024