De ce ar trebui sa obtii certificarea ACCA si cum te poate ajuta in cariera?








Ai absolvit o facultate cu profil economic? Ti-ar placea ca pe viitor sa iti gasesti un job in domeniul financiar-contabil, dar ai indoieli in ceea ce priveste sansele tale de a obtine rolul dorit? Ai planuri mari pentru viitorul tau si ti-ar placea sa ai acel as din maneca pentru a avea un avantaj in fata celorlati candidati? Atunci o certificare ACCA este ceea ce iti lipseste.

ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) este cea mai mare asociatie internationala pentru profesionistii din domeniul financiar-contabil si de business. Scopul lor este sa ofere calificari la nivel international persoanelor din intreaga lume care doresc sa isi dezvolte o cariera in contabilitate, finante si management.

Totusi, de ce ar trebui sa iti doresti sa obtii o astfel de certificare?
 

1. Cursurile ACCA = Oportunitati in companii de top

Stim deja ca gasirea jobului potrivit nu este un proces simplu si de cele mai multe ori anumite skill-uri, certificari sau cursuri te pot ajuta sa te remarci fata de ceilalti candidati.

In 2022 facultatile cu profil Contabilitate si Finante s-au clasat in top 5 specializari cu cele mai multe oportunitati pentru absolventi, potrivit Raportului Hipo.ro.

Angajatori din toata lumea cauta profesionisti care au sustinut examene ACCA datorita abilitatilor pe care le dobandesc, precum gandirea strategica si competentele tehnice. In prezent ACCA are o retea de peste 7,400 de angajatori, iar joburile in finante si joburile in contabilitate pot fi descoperite pe ACCA Careers Job Board. 
 

2. Recunoastere internationala – poti lucra oriunde

Niciodata nu poti sti ce iti rezerva viitorul sau ce iti poti tu dori peste cativa ani. De exemplu, poate ca dupa cativa ani in care ai lucrat in Romania te decizi ca este timpul pentru o schimbare asa ca pleci in Cipru sau in China sau in oricare alta tara din cele 178 in care avem membri si studenti. Cand vei incepe cautarea de joburi acolo, cu siguranta ca certificarea ACCA iti va fi de ajutor.

Cerintele privind examenele si experienta profesionala sunt identice – nu conteaza unde se afla cei care doresc sa obtina calificarile noastre – in Europa Centrala sau de Est, Europa de Vest, America de Nord sau Asia.

Cum poti tu beneficia de cunostintele oferite de ACCA fara sa pleci din orasul tau sau in timp ce calatoresti in toata lumea? ACCA este un pasaport profesional international care iti va oferi o certificare a cunostintelor tale pe tot globul.
 

3. Networking cu alti colegi pasionati de contabilitate si finante

Sa faci networking desi poate fi stresant pentru cei mai introvertiti este in acelasi timp si o buna ocazie de te conecta cu oameni care au aceleasi țeluri ca tine si care sunt interesati de aceleasi lucruri. Pe viitor aceste conexiuni te pot ajuta sa obtii jobul in finante dorit sau sa gasesti un partener de afaceri

In Romania sunt aproximativ 5000 de membri si studenti ACCA, iar la nivel global sunt peste 230,000 membrii si 535,000 de studenti.
 

4. Oportunitati de dezvoltare profesionala in functie de ce iti doresti

Avantajele certificarii ACCA sunt numeroase asa cum ai putut observa mai sus, iar la toate acestea putem adauga diversitatea directiilor profesionale in care te poti indrepta ulterior si skill-urile pe care le poti dobandi.

Cateva dintre acestea sunt: consultanta, audit, raportare financiara, managenet financiar si de performanta sau management de risc.

Despre ACCA – cateva informatii importante

  • Cursurile ACCA pot fi sustinute prin intermediul companiilor acreditate de ACCA in Romania. Pentru a vedea unde te poti pregati pentru cursurile de contabilitate financiara click aici
 
  • Cat costa ACCA? In prezent, un examen ACCA costa in medie 150 de euro
 
Acestea sunt doar 4 dintre motivele pentru care obtinerea certificatului ACCA ar trebui sa fie pe lista ta de to do. Vrei sa afli cum va arata meseria de contabil in viitor si cum poti deveni competitiv in domeniul financiar intr-o piata a muncii tot mai tehnologizata si in continua transformare?

Vrei sa afli mai mult despre viitorul carierei tale chiar de la reprezentantii ACCA?
Afla cum pregateste ACCA viitorii profesionisti din domeniul financiar contabil si de business in cadrul sesiunilor speciale online “Ask me anything”.

Sesiunile vor avea loc online pe 24 februarie si 24 martie 2022 de la 17:30.

Te poti inregistra aici

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI