Kaufland România dă startul înscrierilor la Accessibility Hackathon, evenimentul social lansat sub sloganul “Contribuie. Codează. Integrează. Asigură accesul persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.”

Kaufland România, un Angajator de Top ce sprijină puternic diversitatea și egalitatea de șanse, anunță lansarea primului hackathon social organizat de companie, sub sloganul „Contribuie. Codează. Integrează. Asigură accesul persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.” Accessibility Hackathon se desfășoară în intervalul 16 aprilie – 14 mai, exclusiv online, fiind deschis tuturor specialiștilor din domeniul IT din întreaga țară, indiferent de locație.
 

Accessibility Hackathon pune în joc un premiu în valoare de 16.000 de dolari și așteaptă la înscrieri, în intervalul 15 martie – 14 aprilie, echipe formate din 3-6 membri, cu abilitățile tehnice necesare pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru o mai bună integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.
 

Kaufland România înseamnă, înainte de toate, grijă pentru comunitățile care ne găzduiesc și grijă pentru angajați. Din acest angajament a luat naștere și proiectul special pe care ne bucurăm să îl demarăm – Accessibility Hackathon. Nu ne oprim doar la a primi cu brațele deschise colegi cu dizabilități în echipă. Ne dorim să mergem și mai departe și să identificăm, alături de profesioniști din industria IT, soluțiile care le pot face acestora cât mai ușor drumul către locul de muncă potrivit și, ulterior, către o activitate profesională cât mai plăcută”, este de părere Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România. „Sperăm să ni se alăture în acest demers cât mai multe echipe, cu promisiunea că, alături de mentorii implicați în acest proiect, ne vom bucura de experiențe frumoase. Iar persoanele cu dizabilități, de o viață socială și profesională mai ușoară”, continuă aceasta.
 

Noul proiect vine ca o continuare firească a acțiunilor demarate deja de companie în ultimul an și jumătate în ceea ce privește diversitatea, printre care se numără lansarea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale), dotarea magazinelor cu echipamente special concepute pentru persoanele cu dizabilități sau trainingurile periodice organizate la nivel intern pentru buna integrare a noilor colegi cu dizabilități în echipă.
 

Prin intermediul acestui hackathon, Kaufland România își propune să continue această serie de acțiuni cu un eveniment inedit, primul de acest fel organizat de companie, din dorința de a evidenția faptul că diminuarea provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități este posibilă doar prin implicarea a cât mai multor comunități.
 

Sub îndrumarea unor mentori de top, care au ales să fie parteneri ai acestui eveniment, provocarea adresată echipelor participante este să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități cu resurse tehologice utile, care să le facă drumul către o viață profesională mai puțin anevoios decât este în prezent. Fie că este vorba despre o soluție utilă în procesul de aplicare pentru un loc de muncă potrivit abilităților lor, în cel de angajare (pregătirea și completarea documentelor necesare pentru medicina muncii sau semnarea contractului) sau în cel de integrare la noul loc de muncă (eficientizarea comunicării între aceștia și noii colegi) - toate ideile sunt așteptate și apreciate.
 

Kaufland este unul dintre cei mai mari angajatori din România. Peste 15.000 de oameni lucrează în cele 141 de locații răspândite pe tot teritoriul țării. Până în prezent, mai mult de 300 de persoane cu dizabilități, din orașe precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare, Oradea s-au alăturat echipei și se bucură în acest moment de o viață socială mai bună, de sprijinul colegilor și de posibilitatea de a-și pune abilitățile în practică.
 

Pentru mai multe informații despre eveniment, vă invităm să accesați: kaufland.devtalks.ro.

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI