ISACA Romania Chapter and Revista CARIERE organizeaza evenimentul online cu tema ”Expect the unexpected. Rewind. Reshape. Rethink. Restart”



ISACA Romania Chapter and Revista CARIERE organizeaza evenimentul online cu tema ”Expect the unexpected. Rewind. Reshape. Rethink. Restart” in perioada 2 – 4 Martie 2021. Pe parcursul celor trei zile, in cadrul ISACA Romania Chapter Virtual Event vor fi dezbatute subiecte fierbinti legate de guvernanta si reglementari privind controlul si securitatea informatiilor, dar si de tehnologie si leadership in contextul pandemic aparut anul trecut.

Anul 2020 a adus schimbari radicale in viata profesionala si personala, in mod total neasteptat si imprevizibil. 2021 vine de asemenea cu multe incertitudini, insa un lucru este sigur: transformarea digitala, o tema atât de discutata pâna in prezent, a devenit deja un lucru concret si avanseaza foarte rapid, fortand organizatiile sa reactioneze si sa isi asume riscuri fara o pregatire indeajuns planificata.

In acest context, discutiile vor avea loc in jurul celor mai recente subiecte privind securitatea informatiilor in peisajul legislativ din România: Directiva NIS privind protejarea securitatii retelelor si a serviciilor informatice si impactul pe care il poate avea in sectoare esentiale precum cel bancar, de energie, telecomunicatii si infrastructura, noua autoritate de reglementare - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC), noul Centru european de competente in domeniul securitatii cibernetice care va avea sediul la Bucuresti si multe altele. Vor fi aduse in discutie oportunitati si provocari legate de aparitia noilor reglementari si autoritati publice, precum si care este pozitionarea cea ma potrivita pentru a gestiona aceste noutati, atât ca individ, cât si ca organizatie.

Totodata, se vor dezbate aspecte la fel de actuale privind evolutia leadership-ului in raport cu tehnologia, posibile diferente intre perspectiva tehnologica si cea digitala, lectiile invatate si provocarile viitorilor leaderi, efortul comun si sprijinul reciproc intre lideri si echipele pe care le conduc pentru cresterea nivelului de motivare si atingerea obiectivelor – pe fundalul amprentei definitive cu care anul 2020 a marcat intreaga lume la nivel personal si organizational.

Ca asociatie globala, independenta, non-profit, ISACA este angajata in dezvoltarea, adoptia si folosirea cunostintelor si a celor mai bune practici in industrie, global acceptate, pentru sistemele informatice. Timp de aproape 50 de ani, ISACA a reprezentat organizatia globala care a impus ritmul si a setat normele privind guvernanta, profesionistii, controlul si securitatea informatiilor din domeniul auditului. ISACA (Information Systems Audit and Control Association®), are in componenta peste 165.000 de profesionisti care isi desfasoara activitatea in peste 180 de tari si acopera o varietate de functii din zona profesionala de audit, gestionarea riscului, securitate si guvernanta in IT/IS, precum si educatori, consultanti si autoritati de reglementare.


Agenda evenimentului prezinta urmatoarele teme:

Ziua 1: Marti, 2 Martie, 14:00 – 18:00 EET
Under pressure
The future of IT security in the Romanian regulatory landscape

Ziua 2: Miercuri, 3 Martie, 14:00 – 18:00 EET
The show must go on
Lessons from the past and challenges for future leaders

Ziua 3: Joi, 4 Martie, 12:00 – 17:00 EET (exclusiv pentru membrii ISACA)
The game
Morphing information into knowledge
  • Workshop 1 – Risk management – security and privacy perspective
  • Workshop 2 – How to audit NIS – perspectives and hands-on

Subiectele alese pentru acest an vor fi discutate alaturi de speakerii invitati, care aduc conferintei atât expertiza valoroasa, cat si experienta anului 2020 in organizatiile pe care le reprezinta:
  • Dan Cimpean – General Director CERT-RO
  • Marian Murgulet – Former State Secretary for Information Technology and Government Chief Information Officer, Government of Romania
  • Alexandru Dobrev – Head of Financial Market Infrastructures Oversight Division, National Bank of Romania
  • Bjorn Richard Watne – SVP, Head of Group Security (CISO), Storebrand Group
  • Bruno Horta Soares – Founder and Past-President of the ISACA Lisbon Chapter & Senior Advisor
  • Chris Dimitriadis – Director and Past Chair of the Board of Directors at ISACA
  • Ramona Ratiu – President ISACA Chicago Chapter, Cyber Security Program Manager
  • Andreea Alexandra Bancu – SheLeadsTech Liaison ISACA Romania Chapter
  • Victor Rotaru – IT & DPO expert
  • Florin Andrei – Security Program Manager, Secureworks
  • Adrian Munteanu – University Professor, PhD & IS auditor
  • George Dragusin – CyberSecurity & Risk Manager
  • Tiberiu Anghel – Board member ISACA Romania Chapter – Moderator Day 1
  • Gratiela Magdalinoiu - President ISACA Romania Chapter – Moderator Day 2
Prezentarile si discutiile din cadrul workshop-urilor se vor desfasura in limba engleza sau româna, conform optiunii vorbitorilor. In timpul evenimentului virtual se pot adresa intrebari in cadrul unui chat live.

Participarea este gratuita, in baza confirmarii inregistrarii pe pagina evenimentului

*Pentru participarea la acest eveniment, membrii ISACA beneficiaza de credite profesionale (CPE), conform politicilor asociatiei.

Pentru detalii legate de organizare, adresa de contact este evenimente@cariereonline.ro
 

Citeste si:

 
 
 

 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”