Care este cel mai bun drum de a începe o carieră în sectorul IT?


O carieră în sectorul IT aduce numeroase beneficii, aÈ™adar nu este de mirare că reprezintă visul profesional al majorității oamenilor. Cu toate acestea, uneori, din lipsă de curaj, informaÈ›ii sau altceva, acest vis rămâne doar o dorință neîndeplinită. Pentru a nu fi nevoie să rămână aÈ™a, martori sunt numeroÈ™ii cursanÈ›i de succes LINK Academy care au îndrăznit să dobândească cunoÈ™tinÈ›e È™i abilități IT, care au dat roade în mai puÈ›in de un an de zile. Acestea sunt doar poveÈ™tile câtorva dintre ei.

 

Ca să începeÈ›i, nu aveÈ›i nevoie de cunoÈ™tinÈ›e în avans

Unul dintre cele mai frecvente lucruri care împiedică oamenii interesaÈ›i de IT este convingerea greÈ™ită că pentru o È™colarizare de succes aveÈ›i nevoie de cunoÈ™tinÈ›e. Însă, experienÈ›a Cristinei Niculescu, care după o carieră de 10 ani în management a dorit să-È™i schimbe ocupaÈ›ia, arată că acesta este doar un mit. Ea este acum un Java developer de succes È™i îÈ™i construieÈ™te cu bucurie noua È™i interesanta carieră.

 

  • Căutam deja să mă reorientez către domeniul IT, după 10 ani de management, È™i nu È™tiam foarte bine ce voiam, fiindcă nu cunoÈ™team deloc domeniul iniÈ›ial, È™i miau recomandat niÈ™te prieteni LINK Academy, că făcuseră È™i ei înainte, È™i am apreciat foarte mult. Cursul m-a ajutat enorm, nu È™tiam să scriu o singură linie de cod înainte să încep, iar în mai puÈ›in de 8 luni am reuÈ™it să am primul meu job în domeniu.

 

Cursurile de la LINK Academy sunt structurate astfel încât să-i permită fiecărui cursant, indiferent de nivelul de cunoÈ™tinÈ›e anterioare, să asimileze într-un timp scurt cunoÈ™tinÈ›ele È™i abilitățile necesare începerii unei cariere de succes în IT. La aceasta contribuie metoda patentată pentru învățare rapidă È™i eficientă, cunoscută sub denumirea de „Arhitectura cunoÈ™tinÈ›elor”, precum È™i profesori dedicaÈ›i, care sunt experÈ›i de succes în domeniile lor, cu o vastă experiență:

 

  • Profesorii miau plăcut foarte mult, au oferit multe exemple practice È™i au încercat să explice informaÈ›ia până a înÈ›eles fiecare cursant, structura mi se pare foarte ok, fiindcă te ia de la 0 È™i te trece prin fiecare element, pas cu pas, È™i se asigură că fiecare înÈ›elege despre ce e vorba… spune Nicolae Cosmin, care imediat după finalizarea È™colarizării la LINK Academy, în cadrul departamentului PHP development, a obÈ›inut jobul de junior developer…

 

Platforma avansată pentru studiu aduce cunoÈ™tinÈ›e indiferent de locul în care vă aflaÈ›i

Când oamenii îÈ™i doresc să dobândească cunoÈ™tinÈ›e È™i să înceapă o carieră nouă, una din principalele griji este dacă va avea suficient timp pentru studiu. Respectiv, cum să-È™i adapteze obligaÈ›iile, cum să urmărească cursurile È™i cum să-È™i îndeplinească alte obligaÈ›ii educaÈ›ionale. Specific în studiul la LINK Academy este faptul că ritmul obligaÈ›iilor È™i învățarea în sine se adaptează cursantului, astfel încât, indiferent dacă aveÈ›i un job sau alte activități, vă alegeÈ›i singuri timpul în care doriÈ›i să studiaÈ›i.

 

Astfel, pe lângă cursurile tradiÈ›ionale, în clasă, cursanÈ›ii au la dispoziÈ›ie È™i platformă Distance Learning, care permite frecventarea cursurilor online. Datorită acestui fapt, cursanÈ›ii pot asculta live cursurile, de acasă, sau le pot vedea în arhivă, atunci când le permit obligaÈ›iile. Au ocazia de a vorbi pe chat cu profesorii, de a frecventa sesiuni de consultaÈ›ii, dar È™i de a face schimb de materiale È™i experiență cu colegii. Într-un cuvânt, primesc toate calitățile cursurilor tradiÈ›ionale, dar la ei acasă. Astfel, cursanÈ›ii aleg singuri când vor învăța, ritmul de rezolvare a taskurilor È™i îÈ™i îndeplinesc obligaÈ›iile într-un mod unic.

 

Cristina Niculescu este unul dintre cursanÈ›ii care au avut un orar încărcat È™i pe care platforma DL a ajutat-o să finalizeze È™colarizarea IT în termen scurt:

 

  • Cursurile sunt foarte bine făcute, iar ceea ce mia plăcut cel mai mult este că totul e foarte adaptabil È™i sunt cursuri online, live, la care se poate participa, È™i cursuri care sunt înregistrate È™i se pot vedea după. Deci, pentru mine, care nu aveam foarte multă disponibilitatea în momentul în care am început cursurile, mi-a fost de foarte, foarte mare utilitate. AplicaÈ›ia, foarte bine făcută È™i ea, iar toate cursurile sunt disponibile, informaÈ›iile È™i suportul pentru cursuri sunt, de asemenea, pe platformă.

 

Platforma DL s-a dovedit a fi extrem de utilă È™i în perioada pandemiei de COVID-19, când nu se puteau desfășura cursurile tradiÈ›ionale. Datorită sistemului modern È™i eficient pentru studiu la distanță, cursanÈ›ii LINK Academy nu au pierdut cursurile È™i È™i-au finalizat È™colarizarea la timp, după cele mai înalte standarde:

 

  • Am folosit platforma Distance Learning, acolo urmăream orarul cursurilor. Am urmat È™i cursul Web design, mai ales pe perioada pandemiei, È™i am reuÈ™it să parcurg câteva cursuri pe care nu leam văzut înainte, evidenÈ›iază Nicolae Cosmin.

 

Dacă sunteÈ›i hotărâÈ›i, nimic nu e imposibil

AceÈ™ti oameni au în comun curajul de a încerca să-È™i îndeplinească visurile. Locul pentru a face asta l-au găsit la LINK Academy, unde, cu un program modern, profesori dedicaÈ›i È™i un suport deosebit, au reuÈ™it să-È™i reorienteze carierele într-un timp scurt. Însă, cele mai mari mulÈ›umiri le revin tocmai lor, dorinÈ›ei, efortului È™i deciziei lor.

 

ToÈ›i sunt de acord cu un lucru: cariera IT este disponibilă tuturor, dar totul depinde de voi. De aceea, tututor celor care se gândesc dacă să o ia în această direcÈ›ie sau se întreabă la ce se pot aÈ™tepta, aceÈ™ti experÈ›i IT de succes recomandă: profitaÈ›i de bogatele oportunități oferite de LINK Academy, fiÈ›i persistenÈ›i È™i dedicaÈ›i-vă timp.




 

Cea mai completă școlarizare IT din această parte a Europei

CunoÈ™tinÈ›ele dobândite de cursanÈ›i la LINK Academy nu sunt doar practice È™i de calitate, ci È™i complete. În scurt timp, ei devin cunoscători pregătiÈ›i, ca imediat din bancă să pășească în companii IT naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale. La aceasta contribuie pachetele de È™colarizare complete, cu multă muncă practică la proiecte în care cursanÈ›ii dobândesc experiență importantă în soluÈ›ionarea taskurilor reale, certificate IT internaÈ›ionale importante, dar È™i suport puternic din partea profesorilor, o bibliotecă bogată È™i cea mai modernă tehnologie IT, datorită cărora sunt în permanență la curent cu cele mai noi tendinÈ›e È™i cunoÈ™tinÈ›e în domeniul lor.

 

Însă, la LINK Academy, cursanÈ›ii primesc mult mai mult. Au la dispoziÈ›ie numeroase servicii pentru construirea drumului profesional, cursuri È™i workshopuri pentru dobândirea cunoÈ™tinÈ›elor transversale, care le oferă posibilitatea de a se descurca fără probleme în mediul de afaceri real, învățarea limbilor străine pentru o carieră internaÈ›ională, precum È™i multe alte servicii datorită cărora îÈ™i vor găsi în scurt timp un job în domeniul lor.

 

SatisfacÈ›ia privind modul de lucru È™i cunoÈ™tinÈ›ele dobândite la LINK Academy este evidenÈ›iată de faptul că mulÈ›i cursanÈ›i, după finalizarea È™colarizării, decid să se înscrie la un nou curs, îmbogățindu-È™i astfel cunoÈ™tinÈ›ele È™i domeniul de expertiză. Unul dintre ei este È™i Mihai Marian, care, după finalizarea cu succes a È™colarizării în cadrul departamentului PHP, a decis să se înscrie la noul departament pentru programare Python la LINK Academy:

 

  • Școlarizarea în cadrul departamentului PHP a fost întradevăr minunată, deÈ™i nu am avut aproape niciun fel de cunoÈ™tinÈ›e IT în avans. După finalizarea È™colarizării, am auzit că se deschide un departament nou pentru programarea Python È™i imediat am decis să mă înscriu, dobândind astfel posibilitatea de a lucra în două tehnologii.

 

Este timpul să vă îndepliniÈ›i È™i voi dorinÈ›ele

Momentan, la LINK Academy se desfășoară perioada de înscriere pentru noua generaÈ›ie de cursanÈ›i, iar cursurile încep în curând. De aceea, dacă vă gândiÈ›i la o carieră bine plătită È™i atractivă, acum este momentul potrivit să vă uitaÈ›i la aceÈ™ti oameni care ne inspiră È™i în mai puÈ›in de un an de zile să vă aflaÈ›i unde sunt ei acum.

 

LINK Academy vă va ajuta în acest drum, trebuie doar să vă înscrieÈ›i.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI