Vineri si sambata, 18-19 martie are loc targul de joburi Angajatori de TOP Timisoara 2016Saptamana aceasta, banatenii dedica 2 zile pentru cariera. Cel mai mare targ de joburi din Timisoara, Angajatori de TOP, va avea loc vineri si sambata, 18 si 19 martie la Centrul Regional de Afaceri (C.R.A.F.T.). La eveniment sunt asteptati peste 4 500 de profesionisti, studenti si proaspat absolventi. Cele 60 de companii participante au deschise peste 2 500 de oportunitati de cariera. Targul de joburi Angajatori de TOP este unul cu traditie in piata, iar din estimarile noastre, aproximativ 25% dintre pozitiile deschise de angajatori sunt acoperite in urma participarii.

Evenimentul Angajatori de TOP le ofera companiilor ocazia sa prezinte unui public larg oportunitatile de cariera pe care le au disponibile, atat entry-level, middle sau senior level. Printre pozitiile la care angajatorii intampina dificultati in procesul de recrutare, cele mai multe joburi sunt in industria IT si inginerie: Java Developer, Software Support, Software Engineer Senior, Embedded C++ Developer, Web Development, QA testing, Project Manager, Product Engineer, Program Manager. De asemenea, recrutorii declara ca este la fel de greu de gasit candidati pe pozitiile care presupun cunoasterea la nivel avansat a unei a doua limbii de circulatie internationala. Alaturi de engleza, companiile solicita si cunostinte de limba germana, franceza, spaniola, italiana, olandeza, greaca, bulgara, iar aici vine provocarea de a gasi candidati potriviti.

Pe langa salarii si beneficile non-salariale, nevoia de a mentine un echilibru intre viata personala si cea profesionala reprezinta o preocupare constanta in randul companiilor. Dorind sa demonstreze din ce mai multa atentie si grija, angajatorii au declarat ca desfasoara in mod regulat activitati menite sa creeze un mediu propice lucrului, imbinarea utilului cu placutul. Cateva exemple de astfel de activitati, cel mai des intalnite sunt: evenimente ale companiei care implica familia angajatului, petreceri organizate pentru copii, petreceri organizate la sediul firmei, seri de film, Working from Home, Wellbeing at Work Week, Sport Day, Summer Camp, activitati de tip teambuilding, dar si evenimente din sfera sociala.

In oferta de joburi, companiile din vestul tarii pun la bataie si peste 350 de pozitii in cadrul programelor de internship si trainee, adresate studentilor si proaspat absolventilor. Peste 50% dintre companii urmaresc sa recruteze intre 5 si 10 interni, 15% intre 10 si 20 de interni, iar 30% dintre companii au planuri de recrutare pentru peste 20 de interni. Specializarile urmarite sunt diverse, iar pozitiile sunt in departamente precum: Inginerie, Automotive, R&D, IT Suport, Retail, Financiar, Contabilitate, Productie, Vanzari sau Achizitii.
 

Ce spun cei care si-au gasit job la editiile anterioare Angajatori de TOP Timisoara?

„Am participat la Angajatori de TOP, editia din martie 2015, si pot sa zic ca a fost o experienta interesanta si placuta. Am gasit acolo companii despre care nu auzisem nimic pana in momentul respectiv si am avut ocazia sa aflu direct de la angajatori detalii despre produsele dezvoltate de ei, despre cerintele joburilor oferite, cat si detalii despre locatia firmelor sau despre mediul de lucru.  Fiind interesat in special de o pozitie de Software Developer in domeniul IT/Automotive, una dintre companiile la care am aplicat a fost Yazaki, iar ulterior am fost contactat de acestia pentru stabilirea unui interviu, care s-a finalizat cu o oferta de angajare. Recomand tuturor celor care vor participa la urmatoarele editii ale targului sa puna intrebari pentru a afla cat mai multe lucruri despre angajatori si despre joburile oferite de acestia, despre posibilitatile de avansare in cariera sau orice altceva considera important.” - Emil V., Software Developer, Yazaki Component Technology.

„Am intrat pentru prima oara in contact cu SSI in calitate de membru al echipei de organizare din Angajatori de Top, eu fiind membru AIESEC. Standul lor m-a atras prin atitudinea prietenoasa si deschisa a SSI-erilor si prin volumul mare de informatii cu privire la posturile disponibile. Am depus CV-ul la targ, iar in scurt timp am fost invitat la un proces de recrutare profesionist, primind feedback constructiv dupa fiecare etapa. Acum lucrez intr-o echipa tanara si dinamica, in care dezvoltarea potentialului ocupa un loc important. Din punctul meu de vedere, 2 din cele mai importante elemente in alegerea unui job sunt potrivirea valorilor personale cu cele ale companiei si potrivirea cu echipa din care vei face parte, iar eu le-am gasit pe amandoua. Succes tuturor!” – Victor Slejuc, Project Manager, SSI.

Cele peste 2500 de oportunitati de cariera deschise de companii sunt adresate atat profesionistilor, dar si celor aflati la inceput de drum. In plus, evenimentul din aceasta primavara, Angajatori de TOP Timisoara reuneste si 25 de conferinte si workshopuri denumite SkillShops si TechTalks, prin care participantii vor avea parte de o experienta unica, sesiuni si discutii cu reprezentantii companiilor. Prin sesiunile SkillShops, candidatii au posibilitatea de a descoperi ce abilitati si competente cauta companiile, cum le poti imbunatati si cum poti deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor. De exemplu, EY Romania sustine SkillShopul Build your legacy with EY, adresat celor interesati de o cariera in Audit si Taxe. De asemenea, reprezentantii Continental vor vorbi despre motivele pentru care merita sa te implici in Engineering & Manufacturing Graduate Program si in ce consta expunerea internationala pe care o ofera programul. Alte companii care vor sustine astfel de prezentari sunt: Accenture, Lidl Romania, Valeo, Zoppas Industries Group, Continental, Leman Industrie.

TechTalks consta intr-o serie de conferinte si workshopuri dedicate candidatilor cu profil tehnic, ce reuneste companii si profesionisti din domeniul IT&C, intr-un mediu in care se pune accent pe cele mai recente tendinte si inovatii, dar si pe insighturi din tehnologie, pe 4 directii: Software Development, Cloud si Big Data, Embedded Software, respectiv Agile. Companiile vor sustine demonstratii live de scripting, vor prezenta studii de caz si proiecte la care lucreaza in prezent, precum dezvoltarea solutiilor de automatizare a masinilor si analiza modului in care este realizat software-ul care sta la baza robotilor autonomi. Participarea se face pe baza preinscrierii online pe www.hipo.ro Cativa dintre angajatorii care pot fi intalniti in cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.

Accesul la eveniment este gratuit in baza preinscrierii pe www.hipo.ro si va fi permis vineri, 18 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 19 martie, in intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara. Pentru cele peste 2500 de pozitii deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode. CV-ul Barcode il pot obtine din contul personal, pe Hipo.ro. Dupa completarea CV-ului au posibilitatea sa descarce CV-ul in format Barcode, pe care ulterior sa il printeze si sa aplice la joburile deschise de cele 60 de companii.

 

Va recomandam si:

Zile Libere 2019 – cum arata calendarul sarbatorilor legale?

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI