TRW Automotive creeaza 1.200 joburi in Roman

TRW Automotive, producatorul american de componente auto, a deschis la Roman o noua unitate de productie a airbagurilor, aceasta ducand la crearea a 1.160 de noi locuri de munca. Aceste posturi urmeaza sa fie ocupate pana 2016.

Compania a primit anul trecut un ajutor de 4,74 mil. euro pentru aceasta investitie, valoarea finala a proiectului ridicandu-se la 13,6 mil. euro.

Pana la sfarsitul anului 2014 fabrica din Roman va continua sa functioneze cu cei 400 de salariati din prezent, urmand ca de la inceputul anul viitor sa se faca angajarile. Angajatii TRW Automotive vor coase airbaguri pentru masini de top.

In afara fabricii din Roman, grupul american mai detine fabrici la Baia Mare, Oravita (Caras-Severin), Lupeni (Hunedoara) si Marghita (Bihor), avand un total de peste 3.000 de angajati in tara si o cifra de afaceri de 200 mil. euro in 2012.

Conform informatiilor furnizate de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, sectorul producatorilor de componente din Romania se va dubla pana in 2025.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI