Criminalitatea infantila – sfarsitul copilariei?

ELSA Iasi va invita miercuri, 20 noiembrie 2013 la evenimentul „Criminalitatea infantila – sfarsitul copilariei?” desfasurat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Drept, amf. Paul Demetrescu (I.1) in intervalul ora 14:00. 

Delincventa juvenila este un fenomen complex care cuprinde ansamblul unor comportamente aflate in conflict cu valorile si relatiile sociale protejate de legea penala. In cercetarea acestui fenomen, atat din punct de vedere sociologic, cat si din punct de vedere a altor stiinte (criminologie, psihologie)  s-a incercat conturarea unei definitii cat mai complete a delincventei juvenile.

Pentru a surprinde tema din multiple perspective, o serie de specialisti printre care si doamna psiholog Mihaela Ghircoias, Lect. dr. Maria Ioana Michinici, Lect. Dr. Pr. Dan Sandu precum si un domn judecator, vor oferi informatii adecvate participantilor cu scopul de a intelege problematica deviantei sociale la tineri in toata complexitatea ei, dar si pentru a contura impreuna remedii impotriva criminalitatii juvenile.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizatie internationala, independenta, apolitica si non-profit, condusa de si pentru studenti la drept, numarand astazi peste 30 000 de membri in cele 220 de universitati din 43 de tari europene. Cu toate acestea, acesat eveniment se adreseaza publicului larg prin natura temei dezbatute, asadar va asteptam in numar cat mai mare! 

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania