ELSA Iasi organizeaza Internet Law Summer School – Libertatea de exprimare de la offline la online

ELSA (European Law Student’s Association) este cea mai mare asociatie independenta a studentilor la drept din intreaga lume. ELSA Iasi a fost infiintata in anul 1999 si isi propune sa contribuie activ la educatia juridica, sa promoveze intelegerea reciproca si responsabilitatea sociala a studentilor Facultatilor de Drept si a tinerilor juristi. Scoala de Vara este proiectul de cea mai mare anvergura al asociatiei.

Esti student al unei facultati de drept? Esti pasionat de libertatea de exprimare? Internetul reprezinta pentru tine mai mult decat o cale de comunicare? Acum ai ocazia sa inveti de la cei mai buni specialisti din domeniu despre conceptul de libertate de exprimare in cadrul lumii virtuale. European Law Students’ Association Iasi (ELSA Iasi) organizeaza, in perioada 18-25 august 2013, a doua editie a Scolii de Varã pe tema dreptului internetului - Internet Law Summer School.

Evenimentul se va desfasura la Predeal si isi propune sa aduca in discutie una dintre problemele de actualitate ale acestui secol: Libertatea de Exprimare – de la offline la online. Programul academic, extrem de variat va fi sustinut de specialisti cu un background activ in domeniu, precum:

Dna Monica Macovei – Europarlamentar

Dl Bogdan Manolea - Director Executiv Asociatia pentru Tehnologie si Internet

Dna Liana Ganea - Coordonator Program ActiveWatch Romania

Dl Stefan Candea - Director Centrul de Investigatie al Jurnalismului Romania

Dna Cristina Lupu - Director Program si Comunicatii al Centrului pentru Jurnalism Independent

Dl Stefan Tanase - Cercetator Senior in Securitate – Kaspersky Lab

Dna Valentina Pavel - Asociatia pentru Tehnologie si Internet

 

Pentru a acumula cat mai multe informatii captivante si utile cu privire la tema aleasain cadrul programlui academic,  pentru trei din cele sapte seri, sunt programate vizionari de filme documentare teamtice. Fiecare dintre aceste filme documentare, vor fi urmate de o dezbatere pe tema celor prezentate.

Costurile participarii sunt de 700 RON (membrii ELSA)/ 750 RON (membrii non-ELSA), incluzand

  • cazarea pentru sapte nopti – Cabana Vanatorilor
  • trei mese pe zi;
  • logistica;
  • programul social. 

Programul social nu va fi mai prejos. Treasure hunt, "The great battle", focul de tabara si petrecerile tematice sunt doar cateva din surprizele ce te asteapta!

Editia 2012 a Scolii de Vara organizata de ELSA Iasi s-a desfasurat la Sighisoara, cu un numar de 43 participanti si 12 invitati, printre care dl. lect. dr. Maxim Dobrinoiu,  dl. Bogdan Manolea jurist specializat in Dreptul Internetului, dl. jud. Florin Encescu presedinte al Tribunalului Gorj, dl. av. Alin Popescu si dl. av. Cristian Driga - avocati specializati in drept informatic.

Editia 2011 a Scolii de Vara organizata de ELSA Iasi s-a desfasurat la Vama Veche, cu un numar de 42 de participanti si trei invitati, printre care si fostul Ministru al Justitiei , dna. Monica Macovei, avand ca tema Libertatea de exprimare.      

Nu rata ocazia! Ai posibilitatea de a te inscrie pana pe data de 30 iunie!  

Pentru mai multe detalii despre Internet Law Summer School – Libertatea de Exprimare de la offline la online, viziteaza  http://internetlaw.elsa.ro/, sau scrie-ne la summerschool@iasi.elsa.ro

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania