Cei mai creativi studenti din Romania si Republica Moldova vin la Bucuresti!

In perioada 12-15 mai, cei mai buni 48 de studenti ai universitatilor tehnice din Romania si Republica Moldova vor concura la runda regionala a competitiei ingineresti European BEST Engineering Competition (EBEC)! Cea de-a 5-a editie a EBEC Romania & Republic of Moldova reuneste cei mai buni studenti ai universitatilor tehnice din cele 6 orase ale celor 2 tari in capitala Romaniei - Bucuresti, in Universitatea Politehnica la cladirea Rectoratului cu misiunea de a conecta studentii cu liderii din diverse colturi ale societatii. EBEC isi propune sa dezvolte atat abilitatile tehnice, cat si non-tehnice ale studentilor si sa le largeasca orizonturile prin provocarea acestora in competitii bazate pe lucrul in echipa.

Cele 12 echipe, formate din cate 4 studenti, vor veni cu cele mai inedite prototipuri, solutii si cu multa creativitate sa dea startul inovatiei la faza regionala a competitiei si pentru a concura in scopul participarii in runda finala din Varsovia.

Categoriile in care se vor intrece vor fi orientate in doua directii: - spre rezolvarea unei probleme reale din viata de zi cu zi a societatii fara construirea efectiva a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltand o solutie teoretica - Case Study

- spre studentii cu abilitati practice dezvoltate spre domeniul tehnic, astfel incat competitia va consta in realizarea unui prototip care indeplineste anumite conditii de rezistenta, stabilitate si mobilitate -Team Design

EBEC Romania & Republic of Moldova este un eveniment sustinut de:

  • Universitatea Politehnica din Bucuresti
  • Universitatea Politehnica din Timisoara
  • Universitatea Transilvania Brasov
  • Universitatea Tehnica Cluj-Napoca
  • Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" Iasi
  • Universitatea Tehnica a Moldovei
  • Alti stakeholderi 

BEST (Board of European Students of Technology)este o organizatie europeana de voluntariat apolitica si non-profit, dedicata studentilor din domeniul tehnic. Obiectivul nostru este dezvoltarea personala si profesionala a studentilor si oferirea unei viziuni internationale, pentru a intelege mai bine cultura societatii europene si pentru a-i invata sa lucreze  in medii cu diversitate culturala, astfel incat sa isi atinga potentialul maxim atat in mediul academic, cat si in cel profesional.

Pentru mai multe informatii in ceea ce priveste EBEC Romania & Republic of Moldova:www.ebec.ro

Corina Stirbu Public Relations responsible tel: +40746655470 corina.stirbu(at)BEST.eu.org

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania