Politica GDPR - Affidea Romania

Notificare privind confidentialitatea datelor pentru recrutare
Introducere Affidea este un furnizor de servicii de asistenta medicala care respecta etica. „Affidea” („noi” sau „a noastra/al nostru/ale noastre/ai nostri”) se refera Affidea Romania SRL/ Affidea Cluj SRL/ Clinica de Diagnostic Phoenix SRL/ Sanmed SRL/ Hiperdia SA/ CT Clinic SRL, adresa inregistrata: Str. Finlanda nr. 19, sector 1, Bucuresti, date de contact: Ofiter pentru Protectia Datelor: dpo_romania@affidea.com/calitate@affidea.com.

Va rugam sa cititi aceasta Notificare privind confidentialitatea datelor pentru a intelege cum prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul procesului de recrutare desfasurat in cadrul Affidea.
Prelucrare legala a datelor dumneavoastra cu caracter personal
Ne angajam sa prelucram, sa protejam si sa respectam toate datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastra si suntem obligati sa facem acest lucru prin lege. Responsabilii nostri cu recrutarea sunt supusi obligatiei de confidentialitate. Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt stocate in conditii de siguranta pe sistemul nostru de e-mail si servere. Nu transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara Spatiului Economic European.
A. Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate in conformitate cu interesele legitime urmarite de Affidea, care ne determina sa gasim talentele pentru functiile pentru care facem angajari si sa prelucram datele candidatilor in timpul procesului de recrutare. Prin depunerea solicitarii pentru un loc de munca, confirmati si acceptati ca Affidea va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal conform acestei Notificari privind confidentialitatea datelor. Prelucrarea datelor dumneavoastra relevante cu caracter personal este necesara pentru a evalua daca sunteti potrivit pentru locul de munca pentru care facem angajari.
B. Va oferim posibilitatea de a ne da consimtamantul pentru activitatea noastra ulterioara de prelucrare a datelor si pentru pastrarea timp de un an a datelor dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat. Scopul pastrarii pentru un an este de a va evalua eligibilitatea in timpul altor procese de recrutare, daca nu va oferim functia pentru care v-am contactat initial.
Daca mai tarziu doriti sa va retrageti consimtamantul, sunteti liber sa faceti acest lucru. Daca va retrageti consimtamantul, va vom sterge datele cu caracter personal si nu va vom putea invita sa participati la viitoarele procese de recrutare. Daca va retrageti consimtamantul, nu vor exista alte consecinte negative. Va rugam sa retineti ca Affidea va ofera aceleasi conditii si posibilitati in timpul procesului actual de recrutare, chiar daca nu va dati consimtamantul pentru perioada suplimentara de prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal mentionata mai sus.
Sursele de date cu caracter personal
Daca depuneti solicitare pentru un loc de munca in urma unui anunt publicat de noi, obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la dumneavoastra sau de la alti operatori de date (cum ar fi furnizorii de baze de date profesionale sau organismele de recrutare). Dupa depunerea solicitarii dumneavoastra, putem obtine informatii despre dumneavoastra de pe site-urile media profesionale (cum ar fi LinkedIn) si alte surse de pe Internet. Contactam angajatorii si colegii dumneavoastra anteriori sau actuali doar daca ne permiteti acest lucru prin furnizarea datelor de contact. Procesul de recrutare poate fi initiat de noi prin contactarea dumneavoastra directa. Contactam direct potentialii solicitanti de locuri de munca pe bazainformatiilor disponibile publicului, a informatiilor de pe platformele media profesionale (cum ar fi LinkedIn) sau a recomandarilor si referintelor.
Tipurile de date cu caracter personal pe care le prelucram
Daca depuneti solicitarea pentru un loc de munca in urma unui anunt publicat de noi sau de o agentie de recrutare care actioneaza in numele nostru, prelucram datele cu caracter personal pe care le dezvaluiti in CV-ul dumneavoastra si in timpul interviurilor (in special datele de contact, cele privind educatia, calificarea si locurile de munca anterioare), dovezile privind eligibilitatea dumneavoastra pentru a fi angajat pentru locul de munca respectiv si datele cu caracter personal disponibile publicului. In cazul in care contactam angajatorii sau colegii dumneavoastra anteriori sau actuali, prelucram, de asemenea, datele cu caracter personal pe care acestia ni le dezvaluie. Veti fi informat in prealabil daca dorim sa efectuam verificari ale antecedentelor sau urmaririlor penale. Daca procesul de recrutare este initiat de noi prin contactarea dumneavoastra directa, prelucram doar datele, numele si datele de contact disponibile publicului, pana cand va exprimati interesul pentru functia pentru care facem angajari sau pana cand specificati faptul ca nu mai sunteti interesat de functia respectiva. 
Daca va exprimati interesul, datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate ca si cum ati depus solicitarea pentru un loc de munca in mod direct. Daca specificati faptul ca nu sunteti interesat sau daca nu va putem contacta, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi sterse imediat.
Scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal
Prelucram datele cu caracter personal numai in scopul procesului de recrutare. In timpul recrutarii, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a examina si a evalua abilitatile si experienta dumneavoastra. Vom stabili interviuri, vom desfasura interviuri, vom efectua verificari ale antecedentelor si/sau calificarilor profesionale, vom obtine referinte de la angajatorii anteriori sau de la colegi. Daca procesul se incheie cu succes si va oferim un loc de munca, va fi emisa o noua notificare privind confidentialitatea datelor pentru durata angajarii dumneavoastra. Noua notificare privind confidentialitatea datelor va contine informatiile relevante si baza legala a prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in timpul angajarii dumneavoastra.
Cui dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal
Dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal in legatura cu functia pentru care ati depus solicitare (care cuprinde locul de munca si competentele si experienta necesare) persoanelor indicate de dumneavoastra care pot oferi referinte. In cazul anumitor functii, datele referitoare la parcursul dumneavoastra profesional vor fi dezvaluite altor membri ai grupului Affidea in timpul recrutarii, daca sunt necesare evaluarii eligibilitatii dumneavoastra. Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru a va oferi informatii suplimentare in acest sens. Daca acceptati oferta noastra pentru o anumita functie, vom dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal autoritatilor fiscale si de securitate sociala competente pentru a va permite inceperea activitatii la noul loc de munca.
Drepturile dumneavoastra de protectie a datelor In conformitate cu legislatia privind protectia datelor, aveti urmatoarele drepturi.
1) Dreptul de a solicita accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal. Aceasta inseamna ca aveti dreptul sa obtineti confirmarea ca datele dumneavoastra sunt prelucrate si sa accesati datele dumneavoastra cu caracter personal prelucrate de noi si sa vi se furnizeze informatii suplimentare.
2) Dreptul de a solicita rectificarea datelor dumneavoastra. Aceasta inseamna ca aveti dreptul sa corectati sau sa completati datele dumneavoastra cu caracter personal daca acestea sunt inexacte sau incomplete.
3) Dreptul de a solicita stergerea datelor dumneavoastra. Aceasta inseamna ca aveti dreptul sa vi se stearga datele cu caracter personal in anumite circumstante daca nu exista motive legale pentru continuarea prelucrarii de catre noi.
4) Dreptul de a va opune prelucrarii de catre noi a datelor dumneavoastra. Aceasta inseamna ca, in unele cazuri, aveti dreptul de a obiecta fata de prelucrarea datelor pe care o efectueaza Affidea.
5) Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii. Aceasta inseamna ca puteti solicita „blocarea” sau incetarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal. Solicitarea dumneavoastra valida va insemna ca ni se va permite sa stocam datele dumneavoastra cu caracter personal, dar nu vom avea dreptul sa le prelucram in continuare.
6) Dreptul la portabilitatea datelor.Va permite sa obtineti si sa reutilizati datele dumneavoastra cu caracter personal pentru propriile scopuri din diferite servicii. Aveti dreptul sa dispuneti cu privire la circulatia, copierea sau transferul datelor cu caracter personal cu usurinta, in conditii de siguranta si securitate, fara a impiedica posibilitatea de utilizare.
aca doriti sa va exercitati drepturile sau doriti sa primiti mai multe informatii despre drepturile dumneavoastra de mai sus, va rugam sa contactati Responsabilul nostru cu Protectia Datelor (puteti vedea datele de contact mai jos). Daca sunteti nemultumit de modul in care prelucram datele dumneavoastra, aveti dreptul sa adresati o plangere autoritatii de supraveghere Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal Bd. Gh. Magheru 28-30, Sector 1, Bucuresti email: anspdcp@dataprotection.ro, insa va incurajam sa sesizati mai intai orice probleme pe plan intern.
Daca aveti intrebari
Va rugam sa contactati Responsabilul cu Protectia Datelor e-mail: dpo_romania@affidea.com, adresa postala: str. Finlanda nr.19, sector 1, Bucuresti; numar de telefon: 031 2287400 sau sa solicitati mai multe informatii responsabilului nostru cu recrutarea daca nu intelegeti ceva sau daca aveti intrebari.