Senior Finance Specialist-Statutory

This job is no longer active!

View all jobs Adecco Romania active


View all jobs Senior Finance Specialist-Statutory active on Hipo.ro

View all jobs Accounting - Finance active on Hipo.ro


Employer: Adecco Romania
Domain:
 • Accounting - Finance
 • Job type: full-time
  Job level: 1 - 5 years of experience
  Location:
 • BUCHAREST
 • Updated at: 09.08.2018
  Short company description

  Credem in tine!

  Construirea unei cariere durabile este un proces continuu in care ai nevoie de motivatie, un plan de actiune, flexibilitate si disciplina. Succesul inseamna cunoasterea calitatilor personale si increderea in acestea. Descopera Adecco si vino sa desenam calea in cariera impreuna.

  Cine este Adecco?

  Adecco Romania este parte a The Adecco Group, lider local si mondial in furnizarea de servicii de resurse umane. Cu peste 33.000 de angajati full time si aproximativ 5.100 de sucursale, Adecco este prezent in peste 60 de tari si teritorii. În Romania, compania gestionează peste 8.000 de persoane plasate, are o baza de date cu peste 500.000 de candidaţi şi deserveste zilnic peste 600 de clienţi, toate acestea prin intermediul colegilor din cele 15 sucursale raspandite in intreaga tara.

  Misiunea noastra este sa oferim oamenilor oportunități de angajare în orice etapă a carierei profesionale, iar companiilor, talentele de care au nevoie. Consultantii nostri sunt entuziasti si pasionati, sunt profesionisti specializati in domenii si industrii multiple, au experienta si capacitatea de a-ti intelege dorintele si planurile de cariera si de a gasi job-ul potrivit pentru tine.

  Noi si voi, suntem Adecco.

  Daca nu ai gasit un rol potrivit experientei tale, dar vrei sa fii la curent cu job-urile din piata, viziteaza website-ul www.adecco.ro, sectiunea RESURSE, unde iti poti inregistra CV-ul în baza de date Adecco. Ai vrea ca totul sa fie mai rapid si mai simplu de atat? Atunci descărca aplicația Adecco Jobs valabilă în AppStore și GooglePlay si fii la curent cu noile job-uri.
  Toate datele și CV-urile sunt tratate cu confidențialitate si vor fi luate în considerare în proiectele ce corespund experienței tale profesionale.

  Adecco se angajeaza sa va protejeze si sa va respecte dreptul la intimitate si la protectia datelor dvs. cu caracter personal. Detalii despre prelucrarea datelor dvs. de catre Adecco puteti gasi pe www.adecco.ro.

  Requirements

  Adecco is recruiting for its client, one of the largest multinational Digital Industrial Companies, Senior Finance Specialists Statutory in Bucharest offices.

  Role purpose:

  Accountant on STAT and TAX area, responsible for processing / validation of STAT accounting records and VAT & TAX returns preparation according with the principles of the Romanian Accounting Regulations and Fiscal Laws.

  Ideal candidate:
  - Degree in accounting;
  - 3 years+ experience in an accountant position;
  - Good knowledge of accounting and tax laws;
  - Fluent in Romanian and English;
  - Good command of MS Office (especially Excel);
  - Excellent interpersonal skills;
  - Proactive approach;
  - Ability to work effectively in a cross-functional, global team environment;
  - Analytical thinking;
  - Able to meet tight deadlines;
  - Able to work with accounting software (Oracle, SAP is a plus);
  - Membership or student with relevant professional bodies CEECAR, CAFR, Fiscal Consultant, ACCA is a plus.

  Responsibilities

  Main responsibilities:

  STAT Accounting records:

  - Responsible for a proper STAT bookkeeping and reconciliations based on valid documentation which is compliant with local STAT and TAX legislation & GE internal requirements;
  - Archive the documents to ensure full safeguards around company records;
  Work closely with Record & Report and Buy to Pay accountants in the Shared Service Center;
  - Prepare GAAP to STAT reconciliation;
  - Support periodic audits from STAT auditors.

  Taxation and fillings:

  - Prepare tax and related returns, proper and timely calculation, submission and settlement of liabilities to the state budget as per tax regulations (VAT, Corporate Income Tax, WHT);
  - Prepare STAT to TAX reconciliation;
  - Maintains professional relations with local authorities, support for periodic audits from tax authorities.