Applied Politics Summer School

Acest job nu mai este activ!

View toate job-urile Centrul de Studii in Idei Politice (CeSIP) active


Vezi toate job-urile Applied Politics Summer School active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Administratie - Stiinte politice active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Educatie - Training active pe Hipo.ro

Vezi toate job-urile in Fundatii - Voluntariat - ONG active pe Hipo.ro

ONG: Centrul de Studii in Idei Politice (CeSIP)
Domeniu:
 • Administratie - Stiinte politice
 • Educatie - Training
 • Fundatii - Voluntariat - ONG
 • Tip anunt: Proiect ONG
  Nivel job: Student/Absolvent
  Orase:
 • BUCURESTI
 • Strainatate
 • Job la nivel national
  Actualizat la: 24.07.2019
  Informatii despre proiect

  Applied Politics Summer School a apărut la inițiativa unui grup de studenți si studente aI Facultății de Științe Politice și Relații Internaționale din cadrul SNSPA, membri ai Centrului de Studii în Idei Politice (CeSIP). Ne propunem ca APSS sa fie un eveniment organizat anual, care să devină, în timp, un reper în domeniu.

  Prin acest proiect ne propunem să analizăm și să dezbatem teme relevante din aria științelor politice și relațiilor internaționale, în cadrul unor module, cursuri si ateliere de lucru. Unul din principalele obiective ale APSS este de a aduce față în față studenți la programe de licență și masterat care sunt interesați să examineze în profunzime provocările specifice domeniului, cu cadre didactice cu expertiză în aria tematică vizată. Astfel, studenții vor participa la cursuri și alte activități în urma cărora vor dobândi instrumentele necesare pentru înțelegerea și analizarea anumitor fenomene politice. Mai mult decât atât, APSS va reprezenta o experiență completă, întrucât îmbină activitățile academice cu cele culturale și sociale. Dorim ca pe lângă atelierele și cursurile care vor avea loc zilnic, să introducem și activități de grup care să creeze conexiuni între participanți și prin care aceștia să se familiarizeze cu anumite caracteristici culturale ale locului.

  Considerăm așadar că școala de vară poate reprezenta o experiență unică prin care participanții pot fi inspirați în vederea proiectelor viitoare, să reflecteze critic asupra anumitor subiecte sau concepte din științele politice, formând totodată o rețea de studenți interesați de domeniul propus.  Despre ediția din acest an:

  Prima ediție a APSS se va desfășura sub titlul: “Protests, Social Movements and Political Activism” și va avea loc între 26 și 30 august 2019. Având în vedere evenimentele recente din Albania, Ungaria sau Franța, putem spune că mișcările sociale si de protest au crescut în amploare și s-au răspândit în Europa spre sfârșitul anului 2018. Așadar mișcările grassroots din Europa nu sunt doar niște evenimente din trecut. Școala noastră de vară își propune să analizeze fenomenul mișcărilor sociale contemporane din Europa și din lume.

  Ne propunem să abordăm principalele direcții de cercetare în domeniul mișcărilor sociale și a activismului politic și, totodată să răspundem următoarelor întrebări:

  Există un fenomen de contagiune?
  Există similitudini între diferitele mișcări sociale din Europa?
  Există anumite precondiții care pot genera astfel de fenomene?
  Care este impactul mișcărilor sociale din 2018?
  Care este influența noilor tehnologii asupra mișcărilor sociale?
  Cum arată noile forme de mobilizare?
  În ce măsură pot semnala protestele anumite tipuri de disfuncționalități ale regimurilor democratice?


  Vă puteți înregistra pentru ediția din acest an completând următorul formular: https://cesip.typeform.com/to/bcYD8Y. După completarea acestuia veți primi un mail de confirmare care va conține și detaliile despre plata taxei de înregistrare. Dacă aveți întrebări legate de procesul de înregistrare sau despre ediția din acest an, nu ezitați să ne contactați la: rares.radoiu@cesip.eu

  Taxa:
  100 € (NU PLĂTIȚI ÎNAINTE DE A PRIMI CONFIRMAREA PE MAIL)!

  Fiți cu ochii pe noi pentru mai multe detalii despre program și speakeri: http://cesip.eu/apss/?fbclid=IwAR3sdT1f7PKsXydnzwUVUAsPXA4sfHPDiBcDMT8FYyFYHkHhl53uKVWig-s