Certificari internationale pentru diferite limbi straine

Limba engleza

Daca vrei sa stii la ce nivel te incadrezi pe baza detinerii unui certificat de limba engleza in urma unei testari Cambridge ESOL, gasesti mai jos corespondenta intre cele doua sisteme de evaluare:

Key English Test → A2
Preliminary English Test → B1
First Certificate Exam → B2
Cambridge Advanced Exam → C1
Cambridge Proficiency Exam → C2

 

Limba franceza

Diplomele obtinute in urma certificarii pentru limba franceza DELF (“Diplôme d’études en langue française”) corespund nivelurilor Cadrului European de Referinta pana la nivelul B2: DELF A1, DELF A2, DELF B1, DELF B2. Pentru cele mai avansate doua niveluri de cunoastere a limbii franceze, poti o obtine o certificare internationala printr-o diploma DALF (“Diplôme approfondi de langue française”): DALF C1 si DALF C2.

 

 

Limba spaniola

Detinerea unei diplome DELE (“Diplomas de Español como Lengua Estranjera”) conteaza pentru recunoasterea competentelor tale in ceea ce priveste intelegerea, cititul si scrisul in limba spaniola.
In functie de nivelul tau de cunoastere a limbii spaniole, poti obtine una dintre diplomele: Diploma de Español Nivel A1, Diploma de Español Nivel A2, Diploma de Español Nivel Inicial (corespunde nivelului B1), Diploma de Español Nivel Intermedio (corespunde nivelului B2), Diploma de Español Nivel C1, Diploma de Español Nivel Superior (corespunde nivelului C2).

 

Limba italiana

CELI (“Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana”) atesta la nivel international cunoasterea limbii italiane la urmatoarele niveluri:

CELI UNO → A2
CELI DUE → B1
CELI TRE → B2
CELI QUATTRO → C1
CELI CINQUE → C2
CELI CINQUE DOCENTE este un o diploma suplimentara, in urma obtinerii careia poti preda in italiana ca vorbitor care nu are limba italiana ca limba materna.

 

Limba germana

Daca esti vorbitor de limba germana, probabil detii si o certificare eliberata de Institutul Goethe. In continuare gasesti corespondenta dintre diplomele Institutului Goethe si nivelurile Cadrului European de Referinta:

Fit in Deutsch 1 A1
Start Deutsch 1 A1
Fit in Deutsch 2 A2
Start Deutsch 2 A2
Zertifikat Deutsch für Jugendliche B1
Zertificat Deutsch B1
Zertifikat für den Beruf B2
Goethe-Zertifikat B2 B2
Prüfung Wirtschaftsdeutsch C1
Goethe-Zertifikat C1 C1
Zentrale Oberstufenprüfung C2
Kleines Deutsches Sprachdiplom C2

In ceea ce priveste categoriile “incepator”, “mediu”, “avansat”, exista urmatoarea corespondenta cu nivelurile Cadrului European de Referinta:

A2, B1 incepator
B2, C1 mediu
C2 avansat

 

Completeaza-ti corect CV-ul!

Daca detii o certificare pentru una dintre aceste limbi straine, verifica in corespondentele de mai sus care este nivelul pe care il atesta diploma ta (A1, ..., C2) si apoi coreleaza acest nivel cu sistemul "incepator – mediu – avansat". Nivelul obtinut este cel pe care il vei completa in CV la campul “Abilitati – Limbi straine”.

Dupa completarea “incepator – mediu – avansat” in dreptul limbii respective la campul “Abilitati – Limbi straine”, vei mentiona detinerea diplomei in rubrica “Abilitati – Alte cursuri, traininguri” sau “Abilitati - Atestate”.

 

Actualizeaza-ti CV-ul sau creeaza un CV nou >>


 

 

Va recomandam si:

Career Guide 2021

ULTIMELE JOBURI