RASIROM si STS participa in exclusivitate la Angajatori de TOP Bucuresti. Dr. Raed Arafat va sustine o prezentare in cadrul evenimentului



Editia din aceasta primavara a evenimentului de cariera Angajatori de TOP Bucuresti, ce se va desfasura pe 29-30 martie, la Sala Palatului, va aduce in premiera in fata candidatilor 3 institutii de stat: Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), RASIROM si Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Pentru prima data la Angajatori de TOP, Dr. Raed ARAFAT, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne si sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, va fi prezent la eveniment pentru a sustine o prezentare cu tema Inovatie in sistemul public. Studiu de caz, Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

 

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va fi prezent in premiera la aceasta editie de Angajatori de TOP Bucuresti. STS este institutia care asigura suportul tehnic pentru autoritatile statului roman. Aceasta dispune de o infrastructura complexa de comunicatii si ofera solutii IT&C care implica echipamente si tehnologii avansate. Din echipa STS fac parte ingineri de comunicatii, programatori, administratori de sisteme IT, specialisti in Data Center si Cloud Computing, experti in securitate cibernetica, retele securizate voce-video-date si in alte domenii care sprijina si dezvolta serviciile puse la dispozitia institutiilor din Romania. Mihai Mihalecea, STS specialist, si Octavian Petre, STS specialist, vor sustine in cadrul conferintei I LOVE Tech o prezentare intitulata Cloud native stories from the Special Telecommunications Service.

 

La aceasta editie de Angajatori de TOP Bucuresti se alatura si Regia Autonoma RASIROM. Integrator de solutii tehnologice avansate detinut de statul roman, RASIROM are ca scop principal protejarea infrastructurilor critice si a institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala. In continua expansiune si dezvoltare, echipa RASIROM inglobeaza specialisti si experti cu motivatie puternica si orientare spre a cerceta, inova si dezvolta produse si solutii de tehnologie avansata.

 

In cadrul evenimentului, va fi prezent si Departamentul pentru Situatii de Urgenta, cu site-ul Fii Pregatit - www.fiipregatit.ro, platforma nationala de pregatire a populatiei pentru situatii de urgenta. Noul Fii Pregatit vine cu o interfata mult mai prietenoasa, cu mai multe ghiduri oficiale, realizate de catre specialisti, pentru diverse situatii de urgenta si, mai ales, cu un Asistent Virtual pe baza de Inteligenta Artificiala, pregatit sa raspunda intrebarilor cetatenilor despre dezastre si alte situatii de urgenta. In cadrul Angajatori de Top, la standul Fii Pregatit, vizitatorii vor putea interactiona cu site-ul, vor afla mai multe despre ce inseamna pregatirea pentru situatii de urgenta, despre prevenire, despre comportamentul corect in caz de dezastre si multe altele. Tot aici, vizitatorii pot deveni ambasadori Fii Pregatit, ambasadori ai preventiei si educatiei care salveaza vieti, cu invitatia sa transmita mai departe in comunitatile lor informatiile vitale de pe fiipregatit.ro. La stand vor fi prezenti reprezentanti ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta, care le vor spune vizitatorilor ce inseamna sa lucrezi intr-un astfel de departament, despre cum se poate inova in sistemul public si despre cat de importanta este pregatirea oamenilor care lucreaza in astfel de structuri.

 

Dr. Raed ARAFAT, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne si sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, va sustine vineri, 29 martie, intre 14:30-15:00, in cadrul Academiei de Cariera, o prezentare cu tema Inovatie in sistemul public. Studiu de caz, Departamentul pentru Situatii de Urgenta. El va povesti atat despre ce poate construi o echipa cu expertiza, spirit de inovare si profesionalism, cat si despre ce inseamna sa cresti profesional si personal in sistemul public, atunci cand munca ta are impact si aduce schimbare sistemica.

 

Pe langa insitutiile care vor fi prezente la Angajatori de TOP Bucuresti, la eveniment vor participa 90 de companii care vor oferi peste 7.000 de joburi, cateva dintre aceste companii fiind BAT Romania, Amazon, Ford Business Solutions, EY Romania, IBM, Nestle, BCR, TELUS International, Renault Group Romania si Vodafone Romania. Conform studiului Piata fortei de munca realizat de Hipo.ro, cele mai importante 5 soft skill-uri urmarite de aceste companii in procesul de recrutare al candidatilor sunt urmatoarele: flexibilitatea/adaptabilitatea, proactivitatea/implicarea, abilitatile de comunicare, orientarea catre rezultate si invatarea continua.

 

Cei care vor sa participe la Angajatori de TOP Bucuresti sunt asteptati pe 29 martie, intre 10:00 - 18:00, si pe 30 martie, intre 10:00 - 17:00. Mai sunt doar cateva zile disponibile pentru inscriere, asa ca persoanele interesate trebuie sa isi creeze un CV in mod gratuit pe Hipo.ro, sa descarce versiunea CV Barcode a acestuia si sa o prezinte la standurile companiilor.

Va recomandam si:

DevTalks Romania celebreaza 10 ani de editii reusite pe 29-30 Mai la Romexpo, B1

ULTIMELE JOBURI