Cand socoteala de la facultate nu se potriveste cu piata muncii




 

Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera. Astazi avem o tema foarte interesanta, cand socoteala de la facultate nu se potriveste cu piata muncii.

 

Vezi aici toate joburile companiei Societe Generale Global Solution Centre.

 

1. Ce recomanda pentru tinerii care inca nu au terminat studiile?

Invatarea continua este cea mai buna atriputie pe care o poate avea un tanar la inceput de drum. Terminarea facultatii nu reprezinta si terminarea procesului de invatare astfel ca trebuie sa continuam sa ne educam pe tot parcursul vietii pentru a putea evolua in cariera. Implicarea in activitati scolare si extrascolare, precum voluntariatul, sunt din nou un factor important.
 

La inceput de drum mai este nevoie si de o portie de rabdare pentru ca dezvoltarea vine in timp. Dupa terminarea facultatii, tinerii sunt nerabdatori, vor sa se intample repede lucruri, astfel ca rabdarea este importanta ca lucrurile sa fie facute mai bine in timp.

 

2. Cum sa trecem peste un refuz din partea unei companii?

Este important sa nu ne pierdem increderea in noi chiar daca primim un refuz din partea angajatorului. Cea mai importanta partea este sa ramanem consecventi in cautarea jobului, sa continuam sa aplicam pentru pozitii potrivite noua pana o gasim pe cea potrivita.
 

Cand primim un refuz este necesar sa cerem si feedback, sa afla de ce am fost refuzati pentru a sti mai apoi la ce trebuie sa lucram pentru a ne imbunatatii si pentru a ne creste sansele de a fi angajati la urmatorul inteviu.

 

3. Cum sa imi creasca sansele de a fi angajat intr-o companie?

Pe langa pregatirea academie, recruiterul se uita la atitudine. Daca tanarul da dovada de interes pentru companie, arata ca vrea sa fie acolo in acea discutie si ca este entuziasmat de posibilul job, atunci sansele sunt foarte mari ca acesta sa treaca mai departe de interviu si posibil sa fie angajat. In acest process este important CV-ul caci el este cartea de vizita a candidatului.

 

Vezi aici toate joburile din domeniul bancar.

 

Urmareste intreg podcastul pentru a afla sfaturile utile pentru un tanar la inceput de drum.

 

 
 

Va recomandam si:

Secrete din culise - ce cauta Angajatorii in 2022

ULTIMELE JOBURI