Poti sa lucrezi cu succes in IT fără sa fi programator?







 
Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera. Astazi avem ca topic de discutie domeniul de IT si daca poti lucre in acesta fara a fi programator.


Vezi aici toate joburile Finastra.


De ce este nevoie pentru a lucra in IT la Finastra?

Pentru a lucra in IT este nevoie in principal de o afinitate tehnica. Este de important sa fii o persoana care este interesata de tehnologie, care vrea sa afle mai multe despre acest domeniu si chiar sa se dezvolte pe arii noi aparute sa care iau amploare. 

Nu este nevoie sa fii deja un programator, nu este nevoie sa fi terminat Politehnica sau sa ai o diploma asemanatoare. O multime din ariile cele mai cautate de companii nu sunt mereu predate in facultati precum Blockchain, AI. 

In plus, industria tehnologica incurajeaza diversitatea si echitatea in angajare si apreciaza persoanele cu backgrounduri diferite si abordari inovatoare.


Cum poti avansa repede in IT?

In IT, secretul pentru avansare este bazat foarte mult pe performanta. Avansarile vor veni natural atunci cand esti foarte bun pe pozitia ta si esti o persoana care face mai mult decat i se cere. Important in devoltarea noastra este sa nu sarim foarte multi pasi atunci cand vrem sa avansam. Fiecare pozitie are rolul ei si importanta ei in procesul tau de invatare asa ca nu este mereu bine sa te grabesti sa avansezi de la o functie la alta.

In IT avansarea poate insemna sa evoluezi si pe verticala, sa faci cursuri noi, sa inveti lucruri ce te fac mai bun in functia recenta si sa nu te plafonezi. Programele de coaching si mentorat pot ajuta si ele in aceasta privinta. Este de ajutor sa ai pe cineva care te sustine si care te ghideaza in cariera ta si la care poti apela atunci cand apare orice intrebare sau blocaj.


Vezi aici toate joburile in IT.


Urmareste intreg podcastul pentru a afla toate detalii.


 
 

Va recomandam si:

Secrete din culise - ce cauta Angajatorii in 2022