Zile libere 2022 – Fii gata de vacanta


In fiecare an astepti cu nerabdare zilele libere? Te intelegem perfect! Locul de munca poate sa devina obositor din cand in cand. De aceea, fii pregatit in anul care urmeaza si afla care sunt acele zile libere 2022 pentru a-ti face planuri de relaxare din timp.

Ca si in anii precedenti vor fi 15 zile libere in 2022. Mai mult, avem o veste care este cu siguranta buna. Din cele 15 zile libere, 9 vor pica in timpul saptamanii, iar restul in weekend.

Daca nu stii perioada in care sa iti organizezi o mini-vacanta fara sa fie nevoie sa iti iei concediu, ei bine, sarbatoarea Pastelui poate sa te ajute in acest sens. De vineri pana luni (22 Aprilie- 25 Aprilie) ai posibilitatea sa iti programezi vacanta dorita sau sa petreci timpul in familie.

24 si 25 aprilie vor fi zile libere pentru Paste in 2022 (Pastele ortodox), iar 17 si 18 aprilie pentru Pastele Catolic.

Mai mult, conform Articolului 49 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.19 din 2020, poti avea o zi libera in plus pe care angajatorul nu o poate refuza! Cum poti sa obtii aceasta zi libera din partea angajatorului? Trebuie doar sa completezi recensamantul online, disponibil aici, si gata, ai timp 12 luni sa iti iei ziua libera in data in care ai stabilit cu angajatorul. 



Download Calendar sarbatori legale 2022




Mai jos, poti vedea in ce zi vor fi si celelalte sarbatori pentru a avea bagajul (fie el emotional) pregatit de relaxare.

Zile libere legale 2022 la inceputul anului

1 ianuarie (sambata) - Anul Nou
2 ianuarie (duminica) - Anul Nou
24 ianuarie (luni) - Ziua Unirii Principatelor Romane

Zile libere de la stat 2022 in Primavara

22 aprilie (vineri) - Vinerea Mare
24 aprilie (duminica) - Pastele ortodox
25 aprilie (luni) - Pastele ortodox
1 mai (duminica) - Ziua Muncii

Zile libere in 2022 in Vara

1 iunie (miercuri) - Ziua Copilului
12 iunie (duminica) - Rusalii
13 iunie (luni) - Rusalii
15 august (luni) - Adormirea Maicii Domnului

Zile libere 2022 in Toamna

30 noiembrie (miercuri) - Sfantul Andrei

Zile libere legale 2022 in Iarna

1 decembrie (joi) - Ziua Nationala a Romaniei
25 decembrie (duminica) - Craciunul
26 decembrie (luni) - Craciunul

In urma descarcarii acestui Calendar zile libere 2022, iti poti face programul in functie de timpul liber pe care ti-l ofera sarbatorile. Printeaza sau completeaza in format electronic Calendarul 2022 zile libere, cu activitatile pe care urmeaza sa le ai. Biroul tau are nevoie de prezenta acestui calendar cu design creativ!

Cine lucreaza in aceste zile libere legale 2022?

 

Din pacate, nu toti angajatii se vor bucura de sarbatorile mentionate anterior. Persoanele care au job la „locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii”, nu vor avea parte de zile libere in 2022. De asemenea, cei care lucreaza in domeniul sanitar se afla in aceeasi situatie.

Cu toate acestea, exista si un beneficiu atunci cand lucrezi, iar restul au zi libera. In zilele considerate libere, cei care lucreaza vor primi un salariu mai mare, ziua lucrata fiind platita dublu. Tot raul spre bine, nu-i asa? Nu-ti face griji, potrivit Codului muncii, poti avea acele zile libere in 2022 in urmatoarele 30 de zile de la sarbatoarea nationala.

 

Citeste si:

       



 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI