Suntem usor de impresionat daca interlocutorul este autentic, curios, curajos si bun coechipier - Mirela Stere @ Macromex

Fiind pe un site dedicat in mare masura generatiei Z voi folosi prezentarea shor-cut: suntem angajatorul cel mai CEL:
Corso
Edenia
La Strada

Folosind mai multe cuvinte, de peste 26 de ani Macromex este liderul in industria de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate si refrigerate. Experienta in domeniu, pasiunea de a fi mereu cu un pas inainte, profesionalismul intregii echipe, calitatea produselor, curajul de a ne asuma riscuri si viteza de reactie la oportunitatile si schimbarile pietei au determinat o evolutie constanta si sustinuta a companiei.Macromex are puterea de a transforma rapid ideile avangardiste in realitate. Misiunea noastra este de a-i oferi consumatorului o experienta superioara, punandu-i la dispozitie produse inovatoare, de o calitate desavarsita. In aceeasi masura dorim sa oferim angajatilor nostri o experienta unica, care sa ii imbogateasca din punct de vedere profesional si personal. In tot ceea ce facem punem accentul pe inovatie, calitate constanta si un stil de viata sanatos.

Dorinta noastra, de a oferi ce-i mai bun, a avut ca rezultat natural dezvoltarea unor branduri de succes pe piata din Romania si nu numai. Reputatia si puterea acestor branduri sunt dovada clara pentru care Macromex este astazi un etalon in cadrul industriei. Ne masuram performanta prin pozitia si cota de piata, prin notorietatea brandurilor noastre si cele ale partenerilor nostri, dar cel mai important, prin ceea ce aducem in plus in viata consumatorului.
 

Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

In ultimii ani am lansat in medie in jur de 100 de produse/an sub cele mai importante branduri din portofoliul nostru.

Cu Edenia ne-am propus sa avem cea mai diversa gama de produse congelate, preparate dupa retete originale si cu ingrediente de o calitate superioara. Este brandul care acopera cele mai multe categorii din acest segment: legume, peste, semipreparate (din carne, din peste, italienesti, placinte), aluaturi si specialitati.

Corso este inghetata noii generatii, renumita pentru aromele originale si cele mai crazy combinatii cu care isi surprinde in mod constant fanii.

Iar inghetata si sorbeturile La Strada se remarca prin rafinament si prin colectia impresionanta de arome si ingrediente autentice.

Fiecare brand din portofoliul Macromex a fost gandit ca o inovatie in sine, menita sa inlature tiparele din industrie sau ideile preconcepute. Prin brandurile noastre am demonstrat ca originalitatea poate atinge noi cote, fie ca vorbim de pozitionarea lor, de imaginea unica sau de felul in care comunica si inspira consumatorii catre noi compartamente si experiente.

Am fost cei care am adus moda in industria inghetatei, lansand prima inghetata pret-a-porter din lume – La Strada. Este brandul care defineste cel mai bine pozitia de trend setter pe care ne-am asumat-o. La Strada este un brand altfel, diferit de oricare alt brand de inghetata, o combinatie aparte de rafinament si indrazneala.

Edenia este brandul prin care am dus categoria de produse congelate la urmatorul nivel. Avem cea mai variata gama de produse congelate, de o calitate superioara. Astazi Edenia este lider in toate categoriile in care activeaza, schimband obiceiuri de consum, rasturnand perceptii gresite si impunandu-se prin calitate.

Am lansat si cea mai cool inghetata pentru noua generatie: Corso – un pop-brand care printr-o comunicare aparte a devenit intr-un timp foarte scurt cea mai indragita inghetata din Romania.

Unitatile din care provin produsele noastre folosesc cele mai noi tehnologii din domeniu si cele mai avansate metode de productie. Dupa ce ies de pe linia de productie, este foarte important ca aceste produse sa ajunga rapid la consumatori, in conditii perfecte de temperatura. Lantul de frig trebuie pastrat in permanenta, de la productie si pana la momentul de consum.
In anul 2014 am inceput sa operam cel mai performant depozit de produse cu temperatura controlata din Romania, in Campia Turzii. Datorita tehnologiei de ultima generatie, Edenia Distribution Center functioneaza cu o eficienta extraordinara si un consum minim de energie. Acest complex include si cel mai inalt depozit de produse congelate de tipul High-Bay din Europa, complet automatizat.

Edenia Distribution Center - vizualizeaza filmul documentar care ilustreaza cum s-a construit si cum functioneaza Edenia Distribution Center

Si tot in Campia Turzii se afla si prima fabrica ultra moderna de brutarie congelata din Romania – La Lorraine Romania. Aici se produce zilnic o sortimentatie bogata de produse de panificatie precoapte si congelate, precum paini rustice, baghete sau chifle. Aceste produse stau la baza conceptului bake-off: coacerea lor finala are loc in magazin iar astfel consumatorul beneficiaza in orice moment de produse proaspete. Fabrica corespunde celor mai inalte standarde de calitate, beneficiind de cele mai noi echipamente si tehnologii, dar si de un personal calificat.
 

Cum va poate impresiona un candidat in timpul interviului?

Suntem usor de impresionat daca interlocutorul este autentic, curios, curajos si bun coechipier.
 

Cum masurati performanta in cazul unui angajat la voi?

Pentru ca avem peste 100 de tipuri diferite de job in companie, fiecare categorie de job-uri are KPI specifici pentru a masura performanta. Dar dincolo de cifre ne uitam foarte mult la atitudine si capacitatea de a lucre in echipa, oamenii fiind masurati dupa cele 5 standarde de leadership din companie.


 

Ce parametrii urmariti pentru evaluarile angajatilor?

Dupa cum am raspuns la intrebarea de mai sus, inca din 2017 am identificat acele comportamente, abilitati manageriale si competente care compun cele 5 standarde de leadership din companie:
 • Dezvolta si creste afacerea
 • Concentrarea pe consummator, client si concurenta
 • Responsabilitate si raspundere
 • Orientarea catre actiune si claritatea actiunii
 • Contribuie la dezvoltarea oamenilor si construirea de echipe eficiente.
Aceste standarde au fost create prin participarea unui numar relevant de colegi la 5 work-shop-uri diferite, iar ei au ales conform experientei avute in companie, a unui profil ideal de angajat macromexian.

Evaluarea se face in mod 360, angajatul primind feed-back atat de la subordonatii cat si de la managerul direct, de la colegii de pe acelasi nivel ierarhic din departamentul din care face parte sau din alte departamente cu care colaboreaza in mod constant.
 

Care sunt planurile companiei pentru anul 2020?

Depozit nou, produse noi, campanii de comunicare noi. Asadar fiti cu ochii pe noi pentru ca vom fi din nou cei mai CEI.


 

Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

Nefiind o corporatie cu filiale si subsidiare nationale si internationale nu putem promite un parcurs de cariera “a la carte”. Putem insa garanta ca “meniul zilei” este super wow, gustos, condimentat cu experiente memorabile, cu multa munca dar si cu mult fun, impreuna cu o echipa de elita. In companie avem o medie de varsta de 39 ani, cel mai tanar coleg are 19 ani si cel mai matur are 70 ani si merge la sala de gym.

Vechimea medie este de 5 ani, cei mai longevivi in companie avand vechimea de 23 de ani. Avem colegi care s-au angajat in timpul facultatii si acum ocupa o pozitie in Top managementul companiei, am avut mutari dintr-o divizie de vanzari in alta sau in alt departament, am avut un coleg relocat in Olanda. Conform politicii de HR posturile vacante sunt anuntate in interiorul companiei si fiecare angajat are sansa sa aplice.
 

Cum va implicati in mentinerea echilibrului din viata personala si cea profesionala a angajatilor?

Well … desi exista multa literatura de specialitate pe aceasta tema eu cred ca decizia de a mentine un echilibru intre viata personala si cea profesionala este o decizie personala a fiecaruia dintre noi. Am intalnit persoane care se plingeau ca petrec constant multe ore dupa program si intrebandu-i de ce fac asta nu au avut un raspuns. Sau argumentul a fost: cum sa plec daca ceilalti nu pleaca? Nimic despre eficienta, responsabilitate sau sens.

In companie exista intelegere pentru fiecare angajat in parte, de la personalizarea programului de lucru functie de nevoile fiecaruia (studenti, parinti cu copii mici, etc), pina la sprijin in dezvoltarea pasiunilor (avem colegi pasionati de sport, de fotografiat, de gatit, etc).
 

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

Functie de tipul de job procesul de recrutare poate avea doar cateva etape:
 • Interviu cu recruiterii din echipa de HR
 • Interviu cu managerul direct
Sau
 • Interviu cu recruiterii din echipa de HR
 • Interviu cu managerul direct
 • Interviu cu directorul de functiune
 • Test de matchuire cu job-ul
 • Case study si prezentare
 • Verificare referinte.


Mirela Stere, Director Resurse Umane @ Macromex

Am 28 de ani de cand lucrez in domeniul resurselor umane. Am 27 de ani de cand am terminat Facultatea de Instalatii pentru Constructii Bucuresti. Voi implini in curind 16 ani de cand m-am alaturat unei companii antreprenoriale super cool - Macromex. Am 12 ani de cand am obtinut o Diploma profesionala in Management la The Open University. Am 11 ani de cand sunt Trainer/ Formator acreditat si de cand am fost Manager de proiect la Academia Macromex – unul dintre primele proiecte cu fonduri UE din Romania. Am 4 ani de cand am finalizat cursul de actorie la InLight si am jucat pe scena teatrului Godot in piesa Parapathie si in filmul de scurt metraj – Together.

Si voi face aproape un an de cand sunt coach autorizat si de cand primul meu volum de poezii – MiStere, a vazut lumina tiparului la Editura Floare de Iris.

Cum m-au ajutat toate acestea? M-au ajutat sa ma descopar, sa evoluez, sa fiu autentica si empatica, sa fiu un bun manager si coleg, sa fiu omul care sunt astazi.

 

Va recomandam si:

Noii colegi se bucura de suport deplin atat din partea managerului departamentului, cat si a restului echipei @ Planable

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI