Ce pretuim cu adevarat sunt respectul, integrarea in echipa, o mentalitate de antreprenor si sustinerea reciproca - Ana Pohrib @ Amber Studio

Amber este cel mai mare studio independent de game development din România. O companie 100% romaneasca, ce a inceput in 2013 cu 2 oameni intr-o garsoniera, iar azi, la 6 ani distanta, ocupa 2 niveluri intr-o cladire de birouri din P-ta Charles de Gaulle ajungand la aproximativ 300 de angajati ce acopera toate disciplinele necesarii dezvoltarii unui joc: Arta, Design, Engineering, Project Management, BI, Production, Quality Assurance.


Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

Amber a avut o crestere spectaculoasa intr-un timp relativ scurt, iar asta se datoreaza intr-o buna masura strategiei noastre. Amber se pozitioneaza in piata ca o agentie premium de game development, avand numeroase parteneriate cu companii renumite din industrie precum Disney, Gameloft, NBC Universal, NCSoft, Scopely, si altele. Avem astfel oportunitatea de a lucra la proiecte deosebite, ce ne ofera provocari si oportunitati de crestere constante.

Lucram, de asemenea, si la propriile jocuri si intentionam sa ne dezvoltam in continuare in aceasta directie.


Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?

Inainte de a raspunde, as face o precizare. Candidatii, in proportie destul de mare, nu vin pregatiti cu intrebari, de orice natura ar fi acestea: legate de organizarea firmei, de manageri, de salariu, etc. Recruiterii sunt fericiti atunci cand intalnesc persoane care au adus in interviu propriu set de intrebari.

Revenind, cele mai frecvente intrebari sunt cele legate de posibilitatile de invatare, de programele de learning & development pe care organizatia le ofera. Una dintre intrebarile deosebite pe care le-am primit a fost de la un cadidat care a dorit sa stie ce ma motiveaza pe mine in Amber si ce ma determina pe mine sa vin in fiecare zi la birou cu bucurie si entuziasm.Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?

Si in Amber, performanta are aceeasi definitie ca in orice alta organizatie.

Ceea ce cu adevarat pretuim, apreciem, sustinem si incurajam sunt: respectul, integrarea in echipa, o mentalitate de antreprenor si sustinerea reciproca. Sunt valori in care credem si pe care ne bazam atunci cand identificam si atragem noi oameni in compania noastra.


Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?

La beneficii mai deosebite as incadra programul Amber Academy in cadrul caruia oferim workshopuri si traininguri atat angajatilor Amber, dar si pasionatilor de gaming incepand cu elevi de liceu, studenti si masteranzi catre care trimitem periodic specialisti din aprope toate departamentele noastre pentru a-i invata si a le prezenta fabuloasa industrie din care facem parte.

Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?

Anul 2019 se arata foarte interesant pentru noi. Au fost semnate parteneriate strategice ce vor fi sustinute doar cu sprijinul talentelor pe care vom reusi sa le aducem alaturi de noi. Am intrat in acest an cu nu mai putin de 80 de noi colegi adusi pe parcursul lui 2018, iar de acum inainte mai avem de adus inca pe atat cel putin.


Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

Daca esti JUNIOR si intri in departamentul de QA ai doua variante: fie progresezi pe verticala si poti deveni liderul unei echipe, fie, participand la programele noastre de training, poti tranzitiona catre alte discipline: Design sau Engineering, de obicei.

Pentru un SENIOR/EXPERT in meserie parcursul profesional este imbogatit de experientele multiple si diverse intalnite pe parcursul proiectelor la care lucreaza si prin tehnologiile noastre sau ale partenerilor nostri.


Cum va implicati in dezvoltarea profesionala a angajatilor?

Exista mai multe fronturi pe care lucram. In afara de o urmarire a performantelor si aptitunilor angajatilor, o evaluare periodica, programul de training Amber Academy, noi tinem si ne si tinem de 2 lucruri pe care le consideram vitale: discutiile 1:1 cu managerul care se intampla in mod organizat si la intervale recurente de timp si feedback-ul constant, “la cald”, constructiv si oferit profesionist (speram noi de cele mai multe ori).Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

Procesul de recrutare in Amber are la baza un principiu sfant: sa oferim candidatilor o experienta frumoasa, profesionista, din care invata ceva nou si pe care ar recomanda-o oricui. In consecinta, facem ca lucrurile sa se miste optim pentru ambele parti implicate; de la momentul primului interviu si pana la prezentarea ofertei pot, in unele situatii, sa treaca si doar cateva ore pana la maxim 2 saptamani daca discutam despre pozitii senioare in care sunt implicate si metode de validare a cunostintelor, respectiv realizarea unor teste tehnice.

Ana Pohrib, People Ops Manager @ Amber Studio
Eu am terminat Facultatea de Drept, iar in primii ani am lucrat pe roluri adiacente HR-ului si in industrii total diferite de IT si mai ales de cea a gaming-ului. In 2005 insa, planetele s-au aliniat, si am spus da unei noi provocari in cariera. Am intrat intr-o organizatie dezvoltatoare de jocuri, acceptand un rol de Office Manager in Jamdat Mobile. Am fost a opta angajata si nu realizam ce avea sa urmeze pentru mine din punct de vedere profesional. La scurt timp aceasta companie a fost achizitionata de catre multinationala Electronic Arts si atunci mi-a fost propusa pozitia de HR Advisor. Dupa aproape 7 ani de corporatie, am facut pasul catre primul meu rol de manager intr-o companie ce oferea servicii de email marketing, iar in 2012 m-am intors la prima dragoste, repectiv gamingul, si de atunci conduc echipa de People Operations a Amber Studio.

 

Va recomandam si:

Noii colegi se bucura de suport deplin atat din partea managerului departamentului, cat si a restului echipei @ Planable

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?