Performanta in Accenture inseamna dedicare, colaborare eficienta, prioritizare si gandire proactiva - Otilia Boldeanu @ Accenture

Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care ofera o gama larga de servicii si solutii pentru mediul de afaceri, de la strategie si consultanta, la digitalizare, tehnologie si procese operationale. Combinand experienta unica si competente complexe ce acopera peste 40 de industrii si toate procesele de afaceri – sustinute de cea mai mare retea de livrare din lume – Accenture actioneaza la intersectia dintre business si tehnologie pentru a-si ajuta clientii sa îsi creasca performanta si sa creeze valoare pe termen lung. Avand peste 469.000 de angajati care deservesc clienti în mai mult de 120 de tari, Accenture inoveaza constant pentru a îmbunatati modul în care lumea functioneaza.

Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

Ce cred ca ne diferentiaza de multe companii din piata, din feedbackul primit de la candidati si angajati care au mai lucrat anterior in alte companii, este cultura noastra orientata spre angajat, nevoile si dorintele lui de evolutie, precum si mediul prietenos de lucru si structura colaborativa.

Totodata, inca un aspect important care ne diferentiaza este acela ca in Accenture exista oportunitati multiple de dezvoltare atat pe zona de specializare intr-un anumit domeniu, cat si spre alte domenii de activitate. Daca vrei, poti sa dobandesti constant noi abilitati in foarte multe arii.

Dupa 1 an de activitate pe un anumit rol, angajatii pot fi promovati pe un rol de specialist sau au posibilitatea de a aplica pe alte posturi, pentru un transfer intr-o alta echipa, chiar pe un alt tip de rol, fara a cere in prealabil o aprobare de la supervizorul actual. Totodata, angajatii pot aplica pentru transfer international intr-un alt birou Accenture, dintr-un alt oras sau chiar dintr-o tara diferita.

 

Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?

Una dintre cele mai inspirate intrebari pe care le-am primit de la un candidat a fost ce imi place cel mai mult in Accenture si ce ma motiveaza sa raman in continuare parte din Accenture.


Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?

Performanta in Accenture inseamna dedicare, colaborare eficienta, atentie acordata nevoilor clientilor, prioritizare, gandire proactiva si actiuni orientate spre a avea rezultate cat mai bune in de echipa, raportate la intelegerea avuta cu clientul.


Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?

In Accenture, angajatii au flexibilitate in a-si alege anumite beneficii, prin intermediul unei platforme online care contine o varietate de beneficii care pot fi “cumparate” cu o suma de bani pusa la dispozitie de companie. Totodata, pe langa activitatea zilnica, oamenii se pot implica in activitati de voluntariat, proiecte de ecologizare, activitati sportive.

Un alt beneficiu demn de mentionat este accesul la baza noastra de date uriasa cu traininguri si informatii disponibile pe portalul nostru intern. Exista multe surse de informare si acces la multe oportunitati. Trebuie doar sa iti doresti sa stii mai mult si sa devii mai bun.Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?

Avem clienti noi si planuim sa crestem numarul de angajati vorbitori de limba italiana, germana si franceza pe activitati de contabilitate, HR, suport tehnic, administrare contracte, analiza garantii si suport vanzari.


Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

Un angajat Accenture se poate dezvolta pe orizontala (ca expert local, regional sau global pe anumite procese, sisteme sau activitati) sau pe verticala (in aria de coordonare echipe de 10-15 oameni, apoi manager al mai multor echipe, pana la management de proiecte mari de sute de oameni)


Cum va implicati in dezvoltarea profesionala a angajatilor?

Accenture investeste mult timp si multi bani in formarea profesionala si personala a angajatilor. Anul trecut, la nivel global, compania a cheltuit peste 840 milioane de dolari in training si s-au livrat peste 15 milioane de ore de training.

Avem o baza de date online cu peste 20000 de traininguri care pot fi accesate de angajati si o echipa de training locala care se ocupa de organizarea trainingurilor in salile din birourile noastre, atat prin intermediul furnizorilor externi de training, cat si prin trainerii interni, propriii nostri angajati, care au ajuns la un nivel de dezvoltare, de la care pot da mai departe cu succes ceea ce au dobandit pe parcursul experientei lor de pana acum.

Seara culturala Iberica

Ziua Bastonului Alb (in care am experimentat cum e sa mergi prin campus fara sa vezi)

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

Procesul nostru de recrutare incepe cu o prima discutie telefonica de 5 minute, intre candidat si un coleg din echipa noastra de talent sourcing, care valideaza anumite informatii care ne sunt necesare inainte de a decide daca dorintele candidatului corespund cu nevoia noastra. Spre finalul discutiei, candidatul este programat la o testare de limba straina/ tehnica pentru a evalua nivelul la care stapaneste acea competenta. Pentru testarile la limbi straine, utilizam o platforma externa de testare online.

Dupa primirea rezultatului la test, daca este pozitiv, talent sourcerul il contacteaza din nou pe candidat pentru programarea la interviul de HR, cu unul dintre colegii de la recrutare. Interviul de HR poate fi pe Skype, telefonic sau fata in fata, in functie de disponibilitatea candidatului.

Daca totul decurge bine la interviul de HR, urmeaza etapa finala, interviul cu posibilul viitor supervizor. Daca feedbackul primit este pozitiv, in cel mai scurt timp posibil, recruiterul revine cu un telefon pentru prezentarea ofertei si apoi trimiterea ei pe e-mail, spre a fi analizata de candidat timp de 2 zile lucratoare.


Otilia Boldeanu, Recruiting Senior Analyst @ Accenture
Am intrat pe traseul recrutarii inca din timpul studiilor, cand am devenit membru al departamentului de resurse umane al unei asociatii studentesti si dupa 2 ani am ajuns sa coordonez departamentul si recrutarea de noi membri. Astfel, am ales sa fac o schimbare si la nivelul studiilor, de la marketing (domeniul studiat la facultate) la un master in resurse umane. In timpul masterului am inceput un internship intr-o agentie de recrutare si am continuat apoi ca angajat al agentiei.

Dupa 1 an si jumatate, am hotarat ca vreau sa experimentez recrutarea intr-un department intern de recrutare al unei companii multinationale si asa am ajuns in Accenture, pe 14 aprilie 2014. Sunt de 5 ani cu Accenture, echipa in care am crescut cel mai mult. Am pornit de la a recruta vorbitori de limba germana si alte limbi straine rare, pana la a deveni responsabila de training pe sistemele pe care le utilizam la nivel national, apoi a coordona parteneriatele pe care le avem in Bucuresti pentru activitati de recruitment marketing in randul studentilor, iar de anul trecut coordonez echipa de talent sourceri din Bucuresti si imi ajut colegii mai noi sa evolueze spre ceea ce isi doresc sa faca in acest domeniu frumos al recrutarii.


 

Va recomandam si:

Noii colegi se bucura de suport deplin atat din partea managerului departamentului, cat si a restului echipei @ Planable

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?