Larisa Dumitru, Digital Campaign Manager, Philips UK: Participarea la Top Talents a fost un pas decisiv. Am obtinut ceea ce s-a dovedit a fi jobul perfect pentru mine

Faptele se petrec la Top Talents si nu o spunem noi, ci tinerii cu potential care s-au alaturat comunitatii noastre la fiecare editie. Am stat de vorba cu Larisa Dumitru, participanta la Top Talents 2015, pentru a ne povesti experienta sa in cadrul evenimentului si beneficiile pe care i le-a adus participarea la acesta.
 
Larisa a obtinut „jobul perfect”, asa cum il numeste ea, in cadrul companiei Philips. In prezent, datorita potentialului sau, a ajuns sa lucreaze pentru filiala Philips din Marea Britanie si Irlanda ca Digital Campaign Manager, Philips UK.

       

Va invitam sa cititi in intregime interviul pe care ni l-a acordat si, daca v-a convins experienta sa, inscrieti-va aici.
 
Cum ai descrie in cateva cuvinte experienta ta la Top Talents Romania? 

Daca alegi la intamplare 5 carti de business aparute recent pe piata, pariez ca vei gasi cuvantul „networking” menționat de cel putin cateva zeci de ori. Teoria o știam cu totii, dar ne era greu sa gasim contextul – echipa de la Top Talents l-a construit ca la carte.
 
Ce abilitati consideri ca ti-ai imbunatatit sau ai dobandit prin participarea la eveniment? 

Sute de participanti, 4 workshop-uri, 2 zile - timp in care a trebuit sa-ti demonstrezi, in primul rand, tie insuti ca poti mai mult. De la conversatii relaxate la cafea, jocuri competitive de echipa, notite indescifrabile in agenda si discutii serioase cu angajatorii, pana la curajul de a pune intrebari in fata a sute de oameni si la provocarea de a trasa un plan coerent de marketing. Au fost 2 zile pline, la finalul carora fiecare a pasit mai increzator si a tinut capul un pic mai sus.
 
Stim ca ai obtinut un job in compania Philips dupa participarea ta la eveniment. Descrie putin interactiunea dintre tine si angajator in cadrul evenimentului. 

Ne-au rasfatat cu placinta de mere in timpul workshop-ului. Coapta atunci. Este nevoie sa spun mai mult? Trecand la lucruri mai serioase, nu stiu cand au zburat cele doua ore de workshop, dar stiu ca la finalul lor deja visam campanii de marketing. Și Andra Stuparu a fost o adevarata inspiratie – cautati-o pe LinkedIn si ma veti intelege.
 
In ce masura perseverenta si implicarea ta in activitatile de la Top Talents au reprezentat un real avantaj pentru obtinerea acestui job? 

Logica e simpla: daca nu as fi participat la Top Talents, nu as fi obtinut un job in Philips. Si ducand argumentul mai departe, daca nu as fi participat activ in cadrul workshop-ului, nu as fi fost chemata la interviu.

Ce abilitati si competente dobandite la Top Talents ti-au fost utile pentru noul job? 

Cu riscul de a suna ca un cliseu, aș spune ca lucrul in echipa.
 
In ce masura consideri ca integrarea ta in companie a fost facilitata de relatiile stabilite cu membrii companiei la Top Talents? 

La cateva luni dupa angajare am fost curioasa sa aflu care a fost impresia initiala despre mine. Abia  atunci mi-am dat seama ca participarea la Top Talents a fost, intr-o mare masura, un pas decisiv. In plus, la interviuri, unele dintre fete imi erau deja familiare, ceea ce s-a tradus automat printr-o atitudine mai deshisa si pozitiva.
 
Care este cea mai mare realizare a ta dupa participarea la eveniment? 

Am obtinut ceea ce s-a dovedit a fi jobul perfect pentru mine, iar aproape un an mai tarziu, lucrez pentru filiala Philips din Marea Britanie si Irlanda.  Daca mi-ar fi spus cineva asta inainte de Top Talents, as fi crezut ca fabuleaza.
 
Fiind un fost participant la evenimentul Top Talents Romania, ce sfaturi le oferi tinerilor care inca nu au trait aceasta experienta si care ar fi avantajele participarii? 

Stiu ca sunt multe evenimente de acest gen care promit „marea cu sarea”. Stiu ca, uneori, a gasi un job perfect pare un proiect utopic. Stiu ca, uneori, ai impresia ca nu e nimic acolo pentru tine. Dar a petrece cateva ore bune cu oameni de  calitate, a-i cunoaste pe potentialii tai angajatori si a pune in practica ce ai invatat pe bancile facultatii, nu poate strica nimanui.
Sa nu mai pomenesc de speakerii pe care echipa Top Talents reuseste sa-i aduca in fiecare an . N-ai cum sa nu parasesti evenimentul cu zambetul pana la urechi, convins ca vei reusi orice ti-ai propune in viata. Si asta nu e lucru marunt.
 
Larisa v-a adus toate argumentele pentru care merita sa participati la Top Talents. Nu mai stati pe ganduri si aplicati aici.

Va recomandam si:

Asiguram un cadru care sa favorizeze echilibrul profesie-viata privata - Cristiana Coman @ Mazars Romania

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI