Ghidul Angajatorilor Internship & Trainee 2016



Ghidul Angajatorilor este o publicatie bianuala destinata studentilor si proaspat absolventilor, cu profil economic si tehnic. Editia Internship & Trainee 2016 cuprinde o serie de articole si oportunitati de cariera oferite de catre cele mai dorite companii. Publicatia se distribuie gratuit catre studentii din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

Descarca Ghidul Angajatorilor – Editia Internship & Trainee 2016, si afla informatii despre:

Maximizeaza-ti sansele de a obtine cel mai bun program de internship sau trainee

Procesul de recrutare si selectie al unui program de internship si trainee difera de la companie la companie. In timp ce unii specialisti in recrutare au inclus un proces de trei etape, alti angajatori implica si sapte probe. Odata ce ai gasit programul potrivit si te-ai decis sa aplici, asigura-te ca esti informat cu ce presupune  procesul si pregateste-te sa treci cu brio toate etapele. Cel mai probabil, nu vei fi singurul interesat, iar orice angajator cauta sa gaseasca cel mai potrivit candidat.

Citeste cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii cele mai bune rezultate si sa fii selectat pentru programul la care ai aplicat.

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.

Esti student si vrei sa te angajezi?

Tranzitia de la viata de student la cea de angajat poate fi destul de brusca pentru un tanar care nu a participat si la alte tipuri de activitati in perioada facultatii. Acesta poate fi momentul in care realizezi ca trebuie sa iti iei viata in „propriile maini” si sa pornesti spre cariera mult visata. Daca te-ai decis ca vrei sa te angajezi, iti recomandam sa incepi printr-o prospectare a pietei fortei de munca, cum evolueaza piata de resurse umane, ce companii au pozitii deschise si ce joburi sunt disponibile in acest moment.

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.

Internship platit sau neplatit?

Experienta profesionala obtinuta printr-un program de internship/trainee in timpul facultatii sau dupa incheierea studiilor iti poate conferi startul perfect dezvoltarii tale. Poti sa dobandesti o serie de abilitati practice si sa transpui informatiile pe care le-ai acumulat la facultate. Totodata ai sansa sa evaluezi activitatea pe care o desfasori si sa decizi daca aceasta se potriveste sau nu intereselor si personalitatii tale.  

Afla de ce ar trebui sa optezi pentru un program de internship sau trainee in articolul publicat in Ghidul Angajatorilor. 

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.

Cum sa trimiti CV-ul direct in short-listul recruitorilor?

Tradus cuvant cu cuvant din limba latina, curriculum vitae inseamna „cursul vietii”. Perspectiva traditionala sugereaza ca scopul sau este acela de a-i furniza potentialului angajator o imagine clara despre tine.  Scrierea unui CV implica multe decizii, de la alegerea fontului, formatului cronologic sau functional, pana la alegerea activitatilor care merita mentionate.

n articolul din Ghidul Angajatorilor iti vom prezenta cateva sfaturi, care sa te ajute sa te diferentiezi in ochii angajatorului, prin intermediul CV-ului. 

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.

Completeaza-ti studentia cu experiente internationale
 
A avea expunere internationala presupune sa ai acces la o baza de resurse aproape inepuizabila. Pe langa experientele unice pe care le poti trai, prieteni si amintiri de
neuitat, beneficiul major il vei resimti cand vei aplica la un job, program de internship sau trainee. Majoritatea angajatorilor apreciaza tinerii care demonstreaza curaj si interes pentru dezvoltarea lor, iar in cazul unor astfel de experiente, genul acesta de „preocupari” le poti demonstra din plin.
 
Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 
5 pasi pentru a obtine jobul dorit

„Pe vremea” parintilor nostri lucrurile pareau mai simple: terminau liceul, mergeau sau nu mergeau la facultate, insa ceva era sigur intotdeauna: la un moment dat erau repartizati la un loc de munca de la care aveau sanse maxime sa iasa si la pensie. In generatia noastra, construirea
carierei a devenit mult mai complicata. Din acest articol vei afla 5 pasi pentru a obtine un start in cariera exact in domeniul pe care ti-l doresti.
 
Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 
Daca nu stii ce sa faci incepe cu networking-ul

In SUA, scolarizarea e scumpa – un MBA poate ajunge lejer la 100,000-150,000 $ - si studentii iau credite ca sa o plateasca. Alaturi de mock interviews (simulari de interviuri), CV si scrisoare de motivatie, sunt unele dintre lucrurile care sunt evaluate la finalul cursului de Orientare in Cariera. Ce sunt interviurile informationale si cum te ajuta acestea sa iti gasesti un job potrivit, in cel mai scurt timp. 

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.

Cativa dintre angajatorii pe care ii poti intalni in paginile publicatiei sunt: ACCA, Accenture, ATOSS Software, Banca Transilvania, BASF, BearingPoint Romania, Brico-Depot Romania, Coca-Cola HBC Romania, DB Global Technology, Deloitte Romania, E.ON Romania, Grup Renault Romania, Hewlett-Packard Enterprise, IBM, JYSK, Kaufland Romania, KMP International (Rompetrol), KPMG Romania, Lidl Romania, Luxoft Romania, McDonald's Romania, Microsoft, MindsHub, OTP Bank, Playtika, ProCredit Bank, RapidSolutions Software, Schneider Electric, Telekom Romania, Unicredit Business Integrated Solutions, WebHelp Romania.
 

Va recomandam si:

Career Guide 2021