Diana Voicu, BDO Romania: Implicarea unui candidat in procesul de recrutare denota maturitate, interes si disponibilitate pentru a performaDiana Voicu
s-a alaturat cu 3 ani in urma echipei BDO. Lucreaza alaturi de BDO la proiecte de recrutare si formare de echipe, dezvoltare si cultura organizationala, schimbare si inovare, totul cu scopul de a oferi un mediu cat mai frumos pentru oamenii extraordinari pe care ii au. Afla cum poti face si tu parte din echipa si cum te poti pregati pentru procesul de recrutare pentru a te asigura ca job-ul este al tau!

Ce tip de candidati cautati de obicei?

Talentul si potentialul oamenilor nostri este cea mai importanta resursa de care dispunem. Business-ul nostru este despre oameni si investim in colaborari pe termen lung; suntem o companie in care se construiesc cariere si se contureaza personalitati.

Cautam oameni cu background in Accounting, Finance, Business, Law, oameni cu energie si entuziasm, care doresc sa isi descopere si sa isi atinga potentialul.

Ne dorim sa contribuim la dezvoltarea unor profesionisti de top, deci oferim foarte multe oportunitati pentru juniori si le asiguram un parcurs ascendent in cadrul organizatiei. 

Job-uri disponibile in prezent:
  • Junior Auditor
  • Junior Accounting Consultant
  • Junior Payroll Consultant
  • Business & Finance Consultant
  • Financial Analyst with IT skills
  • Transfer Pricing Consultant
  • Administrative Assistant


Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei? 

Scopul proceselor noastre de recrutare este acela de a oferi transparenta si o analiza cat mai obiectiva a oportunitatii profesionale lansate. Folosim instrumente variate, pe care le adaptam de la o pozitie de alta. Testele pe care le utilizam ne ajuta atat pe noi cat si pe candidati sa intelegem gap-ul dintre cunostintele sau competentele actuale si cele necesare, iar aceasta este o informatie cheie pentru procesul de training si induction pe care urmeaza sa il oferim. Interviurile individuale si discutiile cu managerul aduc o mai buna clarificare a contextului, adreseaza atat obiectivele personale cat si obiectivele business-ului, generand o matrice a elementelor cheie comune. 


Care sunt cele mai frecvente intrebari utilizate in cadrul interviului de angajare? 

Interviurile noastre sunt semi-structurate. Vrem sa cunoastem cat mai bine persoana care participa la intalnire, vrem sa intelegem planurile profesionale pe care si le-a stabilit si sa identificam impreuna maniera in care BDO poate contribui la indeplinirea acestor planuri prin asigurarea unui context profesional avantajos. Focusul ramane pe adevaratul potential al candidatului, pe care il putem descoperi impreuna in cadrul interviurilor de angajare. 


Ce apreciati cel mai mult la un candidat in timpul procesului de recrutare? 

Apreciez foarte mult o abordare constructiva sau altfel spus o abordare bazata pe cooperare, in care fluxul comunicarii este bilateral. Implicarea unui candidat in procesul de recrutare denota maturitate, interes si disponibilitate pentru a performa.Care sunt pozitiile pentru care gasiti cu dificultate candidati potriviti? De ce? 

Candidatii potriviti ii gasim nu cu dificultate, ci intr-o maniera dedicata, ce implica efort. Suntem o organizatie competitiva si ne dorim sa atragem oameni cu potential si perspectiva. Fiecare rol nou in companie este important si facem tot posibilul pentru a il oferi persoanei care va beneficia cu adevarat de contextul profesional creat, astfel incat sa poate aduce performanta pentru sine, pentru echipa, pentru clienti. 


Cum le recomandati candidatilor sa se pregateasca pentru interviurile de recrutare la distanta - telefonic, video, skype? 

Deschiderea si adaptabilitatea sunt elemente cheie. Un interviu la distanta poate fi asociat cu un interviu face to face, avand scopuri similare, cel mai adesea. 
 

Cum le recomandati candidatilor sa abordeze discutia despre salariu in cadrul interviului de angajare?

Asteptarile salariale pot fi considerate un subiect tabu, pe care unii candidati incearca sa il evite. O discutie despre salariu este fireasca si ar trebui abordata fara reticente. Asteptarile salariale pot fi corelate cu specificul jobului, dar mai ales cu valoarea pe care ei o pot aduce in organizatie si in echipa.


Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare? 

Noi incurajam foarte mult intrebarile in cadrul interviurilor si masura in care o intrebare este mai mult sau mai putin inspirata este data de valoarea acesteia pentru candidat – ce informatii noi ii aduce, cat de relevante sunt acestea in procesul de cunoastere al organizatiei. Recomandarea mea ar fi sa nu caute intrebari inspirate, ci intrebari cat mai utile pentru ei, pe plan individual, intrucat nivelul de intelegere si informare este in stransa legatura cu personalitatea noastra si cu nevoile noastre interioare. 


Ce urmariti prin programele de recrutare pentru Juniori lansate in companie?

Avem constant programe de recrutare pentru juniori. Este o placere si o provocare sa formam oameni, invatam alaturi de ei si descoperim, de fiecare data, metode noi de a duce excelenta in activitatea noastra si in beneficiul clientilor.Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung?

Programele de training si dezvoltare profesionala sunt targetul nostru cel mai important. Promovam invatarea continua si evolutia personala, deci suntem mereu atenti pentru a oferi oportunitati de avansare in cariera.
Beneficiile salariale si extrasalariale sunt doar un element de baza, un pilon de sprijin pentru adevaratele avantaje pe care le poti avea lucrand intr-o companie care crede si investeste in oameni.


De ce are nevoie un angajat al companiei dumneavoastra pentru a avansa si evolua din punct de vedere profesional? 

Implicare, curiozitate, disponibilitate pentru a impartasi si a contribui, determinare pentru a evolua.


Ce parere aveti despre lucrul remote? Vi se pare o idee fezabila in cadrul companiei si tipului de activitate? Derulati astfel de programe? 

Sprijinim colaborarile care pot aduce plus valoare atat companiei cat si potentialilor angajati. Eficientizarea anumitor proceduri care pot fi efectuate remote reprezinta un obiectiv pe care ni l-am propus pe termen mediu-lung. 
 

Ce alte informatii doriti sa comunicati candidatilor? 

Cariera e un traseu al invatarii si al descoperirii. Avem nevoie de curaj pentru a explora, de rabdare pentru a acumula, de energie pentru a contribui, de determinare pentru a reusi.

Cautati oportunitati care sa va provoace, care sa va scoata din zona de confort si sa va ofere contextul pentru a stimula tot potentialul interior! Orice dificultate este o provocare pentru a gasi solutii, pentru a oferi alternative, deci pentru a deveni un profesionist adevarat.


Despre companie:

 
BDO. Exceptional client service, without exception.
 
Am putea sa va povestim despre cele 1 330 de birouri pe care BDO le are la nivel international sau despre cei peste 64 000 de profesionisti care lucreaza in echipe multidisciplinare. Am putea sa mentionam gama noastra extinsa de servicii de consultanta sau expertiza noastra in toate industriile importante de pe piata. BDO este a cincea companie de audit si consultant, cu o experienta de peste 20 ani in prestarea de servicii profesionale pe piata din Romania. In anul 2015 am fost desemnati „Reteaua Anului” la nivel global, rezultat al unei strategii de business solide.
 
Dar ceea ce ne diferentiaza, cu adevarat, este angajamentul nostru de a depasi asteptarile de fiecare data, pentru fiecare client, in cadrul fiecarui proiect, in fiecare zi. Dincolo de expertiza tehnica si competentele profesionale solide, dincolo de deschiderea fata de client si fata de dinamica nevoilor de business, este vorba despre dedicarea pentru a oferi valoare adaugata si a construi relatii de exceptie.
 
Poti afla mai multe despre BDO Romania pe site-ul oficial, cat si pe paginile noastre de LinkedIn sau Facebook.

 

Va recomandam si:

Poti avea o cariera ȋn IT chiar daca nu ai terminat o facultate de profil

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?