Master de Traductologie si Interpretariat in domeniul economic

Odata cu intensificarea relatiilor economice internationale si, in special, a celor dintre tarile Uniunii Europene, a crescut importanta serviciilor de traducere si interpretariat specializat. Contracte, acorduri, negocieri, conferinte, noi standarde, lucrari de specialitate, toate sunt mai bine intelese prin intermediul unui traducator sau interpret profesionist. De aici si importanta pe care Uniunea Europeana o acorda bunei pregatiri a acestor specialisti.

Masterul de “Traductologie si interpretariat in domeniul economic” este singurul master din Romania care pregateste traducatori si interpreti in domeniul economic in cele trei limbi de lucru ale Uniunii Europene: engleza, franceza si germana.

Masterul a fost conceput pentru a raspunde criteriilor stabilite de UE prin intermediul European Masters of Translation. La absolvire, tinerii vor dispune de competente de furnizare de servicii de traducere si interpretariat, inclusiv relatiile cu clientii, competente lingvistice si interculturale, competente tehnice si tehnologice, competente tematice, competente de leadership si competente de cercetare.

Multumita prestigiului Academiei de Studii Economice si al Facultatii de Relatii Economice Internationale care organizeaza masterul, studentii vor fi pregatiti de cei mai buni specialisti in economie si de cei mai buni specialisti in limbaje economice.  Toti profesorii de traducere si interpretariat sunt, la randul lor, traducatori si interpreti experimentati.

Facultatea de Relatii Economice Internationale dispune de contacte cu importante firme si organisme economice din tara noastra unde studentii pot deprinde abilitati practice de traducere si interpretariat. Departamentul de Limbi Moderne si Comunicare in Afaceri, care furnizeaza profesorii de traducere si interpretariat, intretine relatii cu numeroase universitati si organisme internationale de specialitate si va putea facilita participarea studentilor la diferite programe internationale in domeniu.

Admiterea se desfasoara pe baza diplomei de licenta si, pentru cele 13 locuri finantate de la buget, printr-un test grila. Pentru mai multe informatii, puteti consulta www.ase.ro sau www.tie.ase.ro sau pagina de facebook a Masterului de traductologie si interpretariat in domeniul economic.

Va asteptam cu drag pentru a va asigura o pregatire la cel mai inalt nivel in viitoarea voastra profesie.

Tot ce dorim este sa fiti la fel de dedicati acestei profesii cum suntem noi dedicati perfectionarii competentelor voastre!


 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania