Cum faci networking in 2022?

 






Desi poate pare greu de crezut, se implinesc aproape doi ani si jumatate de cand cursurile online si proiectele facute pe Zoom alaturi de colegi pe care nu i-ai intalnit niciodata la o cafea au devenit asa-numitul ”noul normal”. Daca ai facut macar o parte din facultate online, probabil ca te-ai lovit de intrebari din seria: ”Cum imi gasesc un job in timpul facultatii sau dupa absolvire?” ”Ce fac daca am constatat ca domeniul ales nu mi se potriveste si vreau sa fac o schimbare in cariera?” ”Cum imi fac CV-ul mai atractiv pentru angajatori?” ”Cum se desfasoara un proces de recrutare in domeniul meu de interes?”

 

...Si lista poate continua...Adevarul este ca, desi ultimii ani ne-au aratat ca activitatea desfasurata de acasa are multe avantaje, studentia online a avut un puternic efect secundar: lipsa sau, cel putin, limitarea socializarii. Inainte de pandemie, multe dintre raspunsurile indelung cautate se gaseau intr-o conversatie cu colegii de camin, intr-o pauza de cafea la facultate sau intr-un curs la care era invitat un profesionist din domeniu.

 

Un lucru care, insa, nu s-a schimbat, este ca, adesea, raspunsurile la astfel de intrebari se afla in experienta celorlalti, in povestile lor de succes, dar si in ”momentele de sinceritate” in care cei pe care ii admiram ne impartasesc greutatile, nesigurantele si temerile prin care au trecut ca sa ajunga unde sunt in prezent.

 

Sa te simti singur in fata acestor intrebari nu e fair...Tocmai de aceea, toamna aceasta, ne reunim la Top Talents Romania 2.0, intr-un eveniment 100% offline, sa ne amintim de ce era inainte de ”the new normal” si sa dam restart la socializare! Cum ziceam mai sus, poate si tu ai acei colegi pe care nu ai avut ocazia sa ii cunosti in afara patratelului de pe ecran. Ce ar fi sa va intalniti la acea cafea pe care o tot amanati? Si nu oriunde, ci intr-o locatie super eleganta - la Hotel Novotel din Bucuresti.

 

Ca sa va cunoasteti mai bine, uite o idee de icebreaker: sa va impartasiti pasiunile si aspiratiile de dupa absolvire. Si, pentru ca, probabil, veti avea nevoie de cateva momente de gandire – e firesc, pana la urma, de ce sa nu treceti pe la Career Tips Corner, unde va asteapta Andreea Tudor, trainer de public speaking la @Public speaking cu Andreea și Recruiter IT? Cu putina consiliere si cateva sfaturi din partea Andreei, cu siguranta va veti intoarce acasa cu o idee mult mai clara despre ce cariera vi se potriveste, cum sa va faceti un CV care iese cu adevarat in evidenta si cum sa va prezentati la interviurile viitoare.

 

Apropo de interviuri...Tu ai auzit vreodata de ”assessment center”? Daca nu, ei bine, pentru asta am creat Start-Up Competition, ca o simulare a acestei practici, de altfel, des intalnite in procesele de recrutare. Alaturi de alti tineri curiosi ca si tine, vei forma o echipa si, impreuna, veti trata o problema propusa printr-un brief, sub indrumarea unor profesionisti din companii de top din Romania. Nu trebuie sa ai experienta sau cunostinte tehnice intr-un domeniu anume, ci pur si simplu, sa iti doresti sa comunici cu echipa si sa iti dezvolti soft skill-urile. Si da, la final, va exista o echipa castigatoare!

 

Top Talents Romania 2.0 nu este doar un ”eveniment de cariera”. Este o ocazie sa iti demonstrezi potentialul, sa iti largesti networkingul, sa socilizezi atat cu oameni motivati din generatia ta, cat si cu profesionisti din diverse domenii. Sunt doua zile dedicate studentilor si absolventilor pe care pandemia nu i-a impiedicat sa se implice in activitati de voluntariat, sa descopere ce cursuri si traininguri cool mai poti gasi pe internet si care, intr-un fel sau altul, au reusit sa faca din studentia online o experienta grozava.

 

 

Deci...Ce zici? Iti chemi prietenii si colegii la o cafea la Hotel Novotel?

 



 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI