Student caut job part-time

joburi_part_time

Esti student sau proaspat absolvent si ti-ar placea sa castigi banii tai, sa nu mai trebuiasca sa le ceri alor tai, dar nu poti aloca foarte mult timp pentru ca trebuie sa ajungi si la facultate? Ce zici de un job part time?

Companiile au din ce in ce mai multe job-uri pentru studenti si ofera facilitati precum tichete de masa, decontarea trasportului sau bonusuri de performanta.
 

De ce ar trebui sa iti cauti un loc de munca part time?

Bani. Aici nu este nevoie de foarte multe explicatii. Banii castigati te pot ajuta sa devii independent financiar, sau cel putin partial independent. Poti economisi si poti invata cum sa iti administrezi cat mai bine castigurile.

Time management. Odata ce vei incepe sa lucrezi, programul tau va fi mai incarcat. Pentru ca va fi nevoie sa mergi si la cursuri si la job vei stii sa iti organizezi mai bine timpul si sa prioritizezi lucrurile importante.

Start pentru cariera. Joburile part time pot reprezenta un bun start pentru cariera ta. Vei “gusta” un pic de ceea ce inseamna sa lucrezi si vei avea un avantaj in fata celorlalti candidati.

Noi skill-uri. Locurile de munca pentru studenti te pot ajuta sa dobandesti skill-uri care pe viitor te vor ajuta la noul job – sa lucrezi in echipa, proactivitatea, time management sau abilitatile de comunicare.
 
  • Se pune un accent din ce in ce mai mare pe flexibilitate si adaptabilitate, avand in vedere evolutia joburilor, a tehnologiilor asociate cu acestea si prin urmare a faptului ca apar constant job-uri noi, cu denumiri noi si cerinte care pana de curand erau poate doar de domeniul imaginatiei. Un candidat poate indeplini cu succes toate cerintele tehnice, insa in final, soft skill-urile vor fi cele care vor face diferenta: atitudine, mindset, modul in care reactioneaza la schimbare, la feedback.” - Ligia Badea, Recruitment and Employer Branding Lead, EY Romania

 
joburi_part_timeDescarca Model de CV student


joburi_part_time Descarca Model de CV proaspat absolvent
 

Ce posturi sunt disponibile pentru angajari part time?

1. Account Manager
Daca esti o persoana comunicativa si persuasiva, companiile ofera joburi part time pentru studenti in domeniul vanzarilor.

2. Asistent Manager
Responsabilitatea, seriozitatea si o buna organizare te pot ajuta sa obtii unul dintre locurile de munca part time pentru studenti ca Asistent Manager.

3. Operator Call Center
Daca vorbesti o limba straina ai sanse foarte mari sa iti gasesti un job ca Operator Call Center. Este un job care presupune rezistenta la stres, rabdare si atentie la nevoile clientului pentru a putea oferi cel mai bun customer service.

4. Consultant Banking
Iti doresti o cariera in domeniul bancar pe viitor? Multe banci din Romania ofera joburi pentru studenti precum Consultant operatiuni bancare, pentru care se ofera programe de training.

5. Copywriter
Daca ai talent la scris si iti place sa dezbati diferite subiecte acest job este ideal pentru tine. Acesta poate fi un job part time pentru acasa sau de weekend si de multe ori nu este nevoie sa te deplasezi la birou.

6. Game tester
Pasiunea pentru joburile pe calculator se poate transforma in job. Poti testa diferite jocuri pe calculator pentru care ulterior trebuie sa livrezi feedback-ul, care este foarte important inaintea unei lansari pe piata a jocului.


Cum iti creezi CV-ul pentru a aplica la un job part-time?

Cei care aplica de obicei pentru un job part-time considera ca nu este necesar sa trimita si un CV sau pentru ca sunt la inceput de cariera si nu stiu ce sa mentioneze in el. The Balance, portal de cariera, recomanda sa iti creezi un CV, dovedind angajatorului ca iti doresti sa obtii job-ul respectiv.

Cateva lucruri de care sa tii cont:
- Creeaza-ti CV-ul pentru a se potrivi cu propriile experiente si cu cerintele job-ului pentru care aplici;

- Scoate in evidenta experientele tale academice. Fiind inca student, multe dintre experientele tale profesionale au loc in cadrul facultatii asa ca mentioneaza premii castigate, conferinte la care ai participat sau alte experiente extracurriculare. 

- Asigura-te ca nu exista greseli gramaticale sau de scriere

- Foloseste verbe de actiune. Atunci cand descrii reusitele foloseste verbe de actiune precum am condus, am cercetat, am creat etc.

Andrew Fennel, recruiter si fondator StandOut CV recomanda: "Nu uita ca recruterii citesc zeci sau poate chiar sute de CV-uri zilnic, iar daca curriculum tau vitae contine informatii ingramadite in 7 pagini cu siguranta ca nu va fi o placere sa fie citit. Scurteaza-ti CV-ul la doar 2 pagini si include doar informatii care sunt relevante pentru jobul la care aplici. Daca CV-ul tau depaseste aceasta limita, reciteste-l si intreaba-te daca ceea ce ai listat il va convinge pe recruiter sa te cheme la un interviu."

 
joburi_part_timeDescarca Model de CV student


 joburi_part_time Descarca Model de CV proaspat absolvent

Job-uri part time in Bucuresti

Citeste si:


 

Va recomandam si:

Model CV 2024
Probleme tehnice?
Raporteaza eroarea la
suport