CV-ul in spaniola - cum se completeaza?Trebuie sa aplici pentru un job intr-o tara vorbitoare de limba spaniola sau sa te inscrii intr-un program international precum Erasmus cu predare in spaniola? Atunci inseamna ca va trebui sa redactezi un CV in spaniola.

Ce informatii trebuie sa includa un CV espanol? Cum ar trebui redactat? Raspunsul la aceste intrebari si alte cateva le vei afla in articolul de mai jos.

CV-ul in spaniola este primul contact pe care angajatorul il are cu candidatul, cartea ta de vizita sau modul prin care tu te promovezi.

CV in spaniola – ce informatii sa incluzi? 

Bineinteles ca CV-ul tau poate respecta orice structura iti doresti, iar daca esti o persoana creativa cu siguranta ai deja o idee despre cum vrei sa arate. Cu toate acestea, noi iti oferim un scurt checklist pe care il urmezi pentru a te asigura ca ai inclus toate informatiile necesare:

1. Informacion personal

2. Experiencia profesional

3. Education y formacion

4. Competencias

5. Objetivo profesional

 

Informacion personal din CV espanol

  • Ai grija sa incluzi date de contact up to date: exclude informatii despre data de nastere sau statusul marital, religie sau sex; include numarul de telefon, numele complet si adresa de e-mail.
  • De asemenea, fi atent la adresa de e-mail inclusa, ca aceasta sa fie profesionista, precum andrei.mateescu@cautjob.com si nu andrey_boi@cautjob.com.


Experiencia profesional din Curriculum Vitae espanol modelo 

In formatul clasic de CV, dupa sectiunea Contact urmeaza Experienta Profesionala, insa acest format poate fi schimbat in functie de nivelul tau de experienta. De exemplu, daca esti un profesionist cu o cariera de pe 10 ani, cu siguranta cel mai bine este sa incluzi experienta profesionala. Insa daca esti student, sectiunea despre Educatie este elementul pe care ar trebui sa mizezi.

Cel mai indicat este sa listezi experienta profesionala din prezent pana la inceputul carierei tale. In ceea ce priveste educatia, este indicat sa o incluzi incepand cu diploma studiilor superioare (doctorat, master, licenta).

Cand listezi responsabilitatile sau reusitele tale profesionale din CV in spaniola foloseste verbe de actiune pentru a evita repetile si expresile gresit formulate.

La sectiunea experienta profesionala, un lucru important pe care nu trebuie sa omiti sa il adaugi este sectiunea de rezultate sau reusite(Achievements). Mentionarea unei abilitati sau responsabilitati insotita de rezultatul acestora iti poate oferi un plus in fata celorlalti candidati. Nu doar demonstrezi ca ai aptitudinile necesare pentru a realiza un task, dar ai reusit sa aduci si rezultate pozitive companiei.

In plus, recrutorii isi doresc candidati al caror parcurs profesional seamana cu o poveste, ca un flux concret si continuu. Ce inseamna acest lucru? Despre candidatii care au lucrat intr-o companie 3 luni, apoi in alta 6 luni, urmata de o pauza de 1 an se va considera ca nu au un obiectiv profesional si ca nu iti pot asuma responsabilitatea unui job.

Exemplu

Posición: Asistente químico

Empresa: S.A. Farm Group

Ciudad: Bucharest

Periodo: 1.10.2010 – 1.06.2014

Industria: Farmacéutica

N.º de empleados: 10

Descripción de la empresa: S.A. Farm Group es una de las cadenas farmacéuticas más importantes en Rumanía, siendo presente en todas las ciudades con más de 50000 habitantes y más de 400 tiendas.

Responsabilidades
-Repartir medicamentos con receta y otros productos médicos a pacientes con receta.
-Contar pastillas,recipientes, precios y compuestos médicos para preparar prescripciones para pacientes como preparado.
-Realizar tareas administrativas, incluyendo responder llamadas, recibir y organizar prescripciones, operar con cajas registradoras, y reponer stock.
-Reunir, organizar y evaluar información sobre los pacientes
- Suministrar pacientes con información y educar sobre sus recetas.
-Monitorizar el proceso de análisis de recetas para asegurar la obediencia con las relevantes regulaciones y políticas farmacéuticas.
-Responder las preguntas de los pacientes sobre sus medicaciones bajo la supervisión del farmacéutico.
- Recoger inventario de drogas a mano y escribir los resultados.
- Colocar pedidos para drogas adicionales según lo dicho por el farmacéutico.
- Restaurar y coger el inventario de recetas y medicamentos en el mostrador.


 

Descarca Model de CV in spaniola necompletatDescarca model de CV in spaniola completatEducation y formacion in CV spaniola

Sectiunea Education y formacion din CV in spanish este foarte importanta mai ales pentru studentii si absolventii care nu au acumulat o experienta profesionala vasta, dar care pot miza pe studiile urmate pentru a da startul carierei lor.

Astfel, daca esti student sau proaspat absolvent si nu ai o experienta profesionala vasta, descrie mai mult educatia si formara profesionala si mentioneaza activitatile de voluntariat sau practica.

In aceasta situatie, este important sa mentionezi mai mult decat numele facultatii, specializarea si perioada in care ai urmat facultatea. Descrie cursurile pe care le-ai urmat si care consideri ca iti ofera cunostintele pentru jobul sau internship-ul dorit.

Daca ai participat la sesiuni de pregatire, prezinta aceste aspecte si listeaza punctual informatiile pe care le-ai dobandit (ex:, cursuri de contabilitate, cursuri de programare, workshopuri de design auto, Sesiuni de comunicare stiintifica)

Fii creativ si gandeste outside the box in momentul care iti creezi CV-ul. Gandeste-te cum ai putea sa pui in valoare jobul de vara pe care l-ai avut sau acel proiect in care ai fost voluntar, iti recomanda Monster, site de recrutare britanic

Exemplu

Institución: Universidad de Bucharest

Ciudad: Bucharest

Nivel de estudios: Grado

Especialización: Asuntos internacionales

Periodo: 01.10.2014 – 01.07.2017

Otra información:
Asignaturas estudiadas: Introducción a política, Introducción en asuntos internacionales, Análisis de política, Política en el Reino Unido, asuntos internacionales: teoría y problemas contemporáneos, guerra y seguridad en las políticas del mundo, asuntos internacionales de EEUU, políticas post-coloniales del medio oriente, políticas rusas modernas.

Estudiante Erasmus en la Universidad de Amsterdam – asuntos internacionales; asignaturas: Historia de los sistemas políticos internaciones, introducción en economía internacional, conflicto y diplomacia, historia de la guerra fría.


 

Descarca Model de CV in spaniola necompletatDescarca model de CV in spaniola completatCV espanol – sectiunea Competencias personales 

Completarea CV-ului nu implica o diferenta in comparatie cu modelul de CV Europass in romana.

Sectiunea de aptitudini si competente profesionale este de departe cea mai importanta parte din curriculum vitae espanol modelo.

De ce? Pentru ca specialistii HR vor sa stie ce fel de abilitati si compentente vei aduce in cadrul echipei deja formate.

Specialistii de la Europass recomanda sa utilizezi cuvinte simple si un limbaj clar, fara ambiguitati, evita cliseele si afirmatiile pentru care nu poti oferi dovezi sau exemple („Am spirit de echipa”), este important sa intelegi ce abilitati generale din CV sunt importante pentru postul la care vrei sa aplici, pentru a folosi cuvinte cheie cat mai potrivite, specifica in ce context ai dobandit competentele mentionate (practica, loc de munca, seminarii, activitati de voluntariat etc.).


Competencias personales din CV in spanish 

Competentele personale se refera la abilitatile prin care interactionezi cu cei din jur, care te ajuta sa te exprimi, sunt abilitati care nu se pot masura sau cuantifica, dar pe care angajatorii le cauta pentru ca un candidat cu bune abilitati personale lucreaza bine cu colegii, clientii, furnizorii si managerii, poate transmite idei cu usurinta si ii poate asculta pe cei din jur.


Exemple

Capacidad de trabajar eficientemente bajo presión - capacidad obtenida por la experiencia de los 3 años que trabajé de organizador de eventos, donde llegar a las fechas de entrega era un aspecto muy importante de la ética de trabajo de la compañía

Soy proactivo - habilidad que aprendí cuando era un becario en la compañía X, cuando tenía el deseo de aprender todas las cosas posibles mientras desarrollaba una app.

Adaptabilidad y flexibilidad - con la presentación de 15 minutos que preparé tenía que ser resumida en los últimos 5 minutos del evento

Responsabilidad – He supervisado un equipo de 10 niños de entre 5 y 10 años que participaban en un tour por la ciudad. 
Descarca Model de CV in spaniola necompletat
Descarca model de CV in spaniola completatCompetencias comunicativas 

Probabil ai observat deja ca in proportie de 90%, la sectiunea „cerinte” a fiecarui job se cer bune abilitati de comunicare scrisa si orala. Indiferent de domeniul in care vei dori sa iti dezvolti o cariera, angajatorii vor cauta candidati cu bune abilitati de comunicare scrisa si vorbita. Fie ca va trebui sa sustii o prezentare in cadrul unei sedinte sau va trebui sa coordonezi o echipa de 10 colegi si sa mentii contactul direct cu ei cu siguranta va trebui sa poti comunica verbal si in scris cat mai usor.


Exemple

He estado escribiendo los temas para el equipo de ventas que estaba teniendo una reunión sobre X para encontrar nuevos medios de promoción. La campaña ha generado beneficios de X euros en X meses.

He sido un mentor para 5 becarios en el Departamento de Adultos. He ofrecido retroalimentación, debatido sobre sus futuros trabajos e incrementado sus niveles de productividad. 6 meses tras el comienzo del programa de practicas, los 5 becarios han sido contratados a tiempo completo

Buenas habilidades de cara al público – he sido parte del consejo de estudiantes 2 años, que me ha dado la oportunidad de organizar reuniones semanales con los miembros de la organización.

Negociador experimentado – Cuando era un contable junior, he generado el 20% de los beneficios anuales de la empresa X

Orientado hacia el cliente – Durante los 2 años que estuve de contable, he interactuado y negociado con más de 70 empresa

Espíritu de equipo – Como mánager del proyecto, mientras coordinaba a los miembros del equipo, también estuve envuelto directamente en la estrategia de implementación junto a mis co-trabajadores.


Competencias organizativas/de gestion 

Competentele organizationale manageriale sunt abilitati transferabile care descriu seturi de aptitudini prin care angajatul poate planifica si prioritiza task-uri pentru a-si atinge obiectivele. Acestea sunt esentiale pentru momentul in care angajatul trebuie sa prioritizeze task-uri si sa isi creeze un program.

Exemple

Organizción del tiempo – desarrollado cuando fui manager de proyecto para 3 proyectos nacionales.

Pensamiento analítico – desarrollado en mi experiencia como periodista del periódico local. Mientras trabajaba allí, he escrito temas sobre política y televisión.

Multitasking – habilidad desarrollada a través de mi experiencia como asistente de relaciones públicas cuando implementé la estrategia de comunicación de 3 clientes de diferentes campos( medicina, seguro de vida, construcción)

Pensamiento crítico – Creando boletines para una tienda online, donde tuve que usar mi conocimiento básico de HTML/CSS para crear un diseño semanal durante 4 semanas.

Buenas habilidades planificativas desarrolladas durante mi experiencias como un ingeniero civil, donde tuve que coordinar un equipo de 50 trabajadores para llegar a la fecha de entrega.


Competencias digitales 

Majoritatea companiilor cauta candidati care pot folosi computer-ul cel mult la nivel de incepator (utilizarea pachetului Microsoft Office, social media si e-mail). Insa, daca iti doresti o cariera in programare, inginerie, design sau digital marketing va trebui sa ai un nivel mai avansat de cunostinte.

Exemple

Microsoft Office (Excel, Powerpoint, Word) - Nivel inmediato

Wordpress – Nivel alto – 3 años de experiencia – administración de 5 blogs de moda

HTML5/CSS3 – nivel alto – 3 años de experiencia – creando boletines para la campaña del Black Friday

Adobe Photoshop y Adobe Illustrator – nivel alto – 5 años de experiencia – Diseñando banners y material de promoción para la tienda online X

AutoCad – nivel alto – 10 años de experiencia – creando bocetos y proyecciones en 3D para una compañía de arquitectura y diseño de interiores.

Google Analytics – nivel alto – 6 años de experiencia – creando informes mensuales para la tienda online XDescarca Model de CV in spaniola necompletatDescarca model de CV in spaniola completatSectiunea Objetivo profesional din CV in spaniola 

Aceasta sectiune este echivalenta cu sectiunea „Profil personal” din CV-ul in limba romana. Incearca sa eviti expresiile generice si cliseice precum „Imi plac provocarile si sunt pregatit pentru orice noua experienta”. Folosind astfel de expresii, nu demonstrezi de ce esti potrivit pentru a fi angajat si nici nu te faci remarcat in randul celorlalti candidati.

Profilul nu ar trebui sa depaseasca limita de 100 de cuvinte, sa fie concins si sa includa informatii despre experienta si abilitatile tale si de ce tu esti cea mai buna alegere pe care o pot face.

Exemplu

Soy una persona abierta de mente con 5 años de experiencia en crear y desarrollar páginas web y bases de datos. Mi habilidades técnicas que han sido desarrolladas a lo largo de mi carrera en el campo de informática, como también mi excelente habilidades interpersonales que me dan el trasfondo necesario para desarrollar mi carrera en este campo más allá.

Cu ajutorul unui CV-ul completat si corect in spaniola, cu siguranta ca vei putea da startul carierei tale.

 

Citeste si:

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri