•  

Peste 350 pozitii de programe de internship si trainee la Angajatori de TOP in Timisoara
Evenimentul Angajatori de TOP iti ofera sansa de a interactiona cu peste 200 de reprezentanti ai celor 60 de companii participante pentru a afla informatii despre joburile care te intereseaza.  La targ iti poti lasa CV-ul la standurile companiilor si sa stabilesti chiar si data primului interviu. Alaturi de o multime de joburi adresate specialistilor cu pana la 7 ani experienta, companiile din vestul tarii pun la bataie peste 350 de pozitii pentru programele de practica, internship si trainee, studentilor si proaspat absolventilor.
Sunt anumite momente ale anului incarcate de oportunitati de dezvoltare, iar in urma analizei planificarilor companiilor angajatoare, primavara reuneste majoritatea lor. Profita de situatie si cauta programul care ti se potriveste cel mai bine pentru a te asigura ca startul tau pe piata muncii iti va oferi doza de dezvoltare pentru a incepe o cariera de succes.

Pe langa dezvoltarea personala si profesionala, un internship iti aduce si oportunitatea de a lucra alaturi de oameni din domeniul tau de interes. Astfel vei invata cele mai bune practici direct de la specialisti. Ultimul studiu Programe de Internship și Trainee, realizat de Catalyst Solutions, despre programele adresate studenților si proaspat absolventilor, a colectat informatii de la reprezentantii companiilor de pe piata cu privire la aspectele care conteaza in pasul de a obtine un job. La intrebarea “Care sunt criteriile pe care le urmariti in analiza CV-ului pe o pozitie de intern sau trainee?”, majoritatea specialistilor in recrutare a declarat ca participarea anterioara la programe de internship sau trainee, reprezinta cel mai important si atractiv aspect. Motivele din spatele acestui rezultat vin in urma abilitatilor pe care experienta unui internship ti le poate dezvolta, cum ar fi: respectarea unui program de lucru, raportarea la persoane coordonatoare, integrarea si lucrul in echipa, responsabilitatea alocata sarcinilor si orientarea spre rezultate.

Din lista companiilor care au confirmat prezenta la evenimentul Angajatori de TOP Timisoara, am extras cateva care au facut deja publice opotunitatile pe care le adreseaza studentilor si proaspat absolventilor:
 
Poti vizualiza lista completa a programelor ce se vor lansa in Timisoara AICI

De asemenea, pe langa posibilitatea unica de a interactiona la stand cu companiile preferate, poti merge si la Workshop-uri si Conferinte unde vor fi prezentate informatii exclusive privind programele de internship sau trainee lansate de catre companii. Printre acestea se numara:
Participarea la Workshop-uri si Conferinte este gratuita, insa locurile sunt limitate. Iti recomandam sa-ti rezervi un loc cat mai repede. Vezi aici agenda tuturor Workshop-urilor si Conferintelor din cadrul Angajatori de TOP Timisoara - https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/sectiune/19
Internship-uriprograme de trainee sau management trainee, stagii de practica– intalnim mereu aceste concepte, insa stim cu adevarat ce inseamna fiecare? Inainte de a ajunge la targul de joburi, lamureste-te cu care sunt diferentele si opteaza pentru programul potrivit. In ajutorul tau, iti prezentam urmatorul tabel:

 
  Internship Trainee Stagii de Practica
Cui se adreseaza? Studenti, masteranzi si proaspat absoventi. Studenti si absolventi, cat si pentru angajati. In principiu pentru studenti.
Remuneratie De cele mai multe ori programele de internship sunt platite. Exista insa si programe cu durata mai mica neplatite.

Platite
Beneficii salariale ca pentru un job full-time (asigurare medicala, concediu platit, bonusuri etc.). Pentru unele programe de trainee si management trainee remuneratia o poate depasi pe cea a unui job entry level.

 
Cu exceptia unor programe de practica finantate cu fonduri UE, stagiile de practica nu sunt platite.
Program Full-time si part-time In general full-time
 
Part-time
Durata In general intre 2-6 luni

Depinde de companie. De cele mai multe ori dureaza
un an.
 
Pana in 30 zile lucratoare
Experienta ceruta Nu se cere experienta in domeniu Se poate cere experienta in domeniu Nu se cere experienta in domeniu


Accesul la eveniment este gratuit in baza preinscrierii ONLINE si va fi permis vineri, 18 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 19 martie, in intervalul 10.00-17.00, la Centrului Regional de Afaceri din Timisoara.

Te asteptam la cel mai mare targ de cariera!