Noutati @ Angajatori de TOP

Profesia de Analist Testare Software inclusă în premieră în nomenclatorul de ocupații din România


Academia Testării a obținut recunoașterea profesiei de analist testare software în România
 

Academia Testării, furnizor de cursuri specializate și consultanță în testare software, a reușit in premieră includerea profesiei Analist Testare Software în nomenclatorul de ocupații din România, profesia de “tester” fiind până acum încadrată în alte coduri COR.

Din dorința de a contribui la dezvoltarea practicii de testare software din Romania și la alinierea cadrului legislativ la realitățile din piața muncii, Academia a demarat acest proces in anul 2020, beneficiind de susținerea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerului Economiei și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Această ocupație va fi inclusă în grupa de bază 3511, alături de alte ocupații din domeniul tehnologiei și comunicațiilor.

Florin Manolescu - Managing Partner Academia Testării

Lucrez in domeniul testării de mai bine de 15 ani, iar rolurile de software tester pe care le-am ocupat nu au fost niciodată încadrate în concordanță cu expertiza mea. Având în vedere rolul crucial pe care îl joacă această profesie în asigurarea calității produselor software, această recunoaștere  este o veste excelentă nu numai pentru Academia Testării, ci si pentru întreaga industrie IT din România.

Operaționalizarea acestui proiect, realizarea documentației și elaborarea standardului ocupațional, precum și  facilitarea comunicării cu instituțiile implicate a fost realizată de către Asociația Proacta EDU.

Declaratie Nicoleta Calugareanu. A fost o oportunitate si o provocare totodată pentru noi, mai ales partea de documentare si reglementare. Cu introducerea ocupației de analist testare software în nomenclatorul COR, am putut contribui alături de Academia Testării la recunoașterea oficială a acestei profesii, care va crea cu certitudine noi oportunități pe piața muncii.

Dincolo de alinierea la piața internaționala, există acum o mai mare precizie în ceea ce privește atribuțiile și responsabilitățile asociate cu această profesie, scopul final fiind acela de a contribui la livrarea unor produse software competitive și de a crea noi oportunități pe piața muncii.

Acreditarea acestei profesii este doar o prima etapă din proiect, Academia Testării lucrează la un amplu program de formare si promovare la nivel național.

Despre Academia Testării

Fondată în 2017, Academia Testării este printre primii furnizori de servicii educaționale alternative din România, concentrate in special pe testarea software. Compania oferă o gamă largă de servicii – cursuri de reconversie profesională sau pentru avansați, consultanță în testare software pentru companii, servicii de testare. De-a lungul timpului, activitatea companiei a fost recunoscută local şi internațional și răsplătită prin parteneriate cu nume precum DevTalks, Angajatori de Top, Veolia, Deloitte Digital, Raiffeisen Bank, NN Asigurări de Viață, Alliance 4 Qualification sau International Software Quality Institute

Despre Asociația Proacta EDU
 

Este o asociație nonprofit fondată în 2018 care oferă programe naționale pentru școală și familie, și inițiative și strategii de schimbare prin educație și educație prin acțiune. Programele naționale pentru școală și familie sunt centrate pe copii, evidențiind rolul părinților și al cadrelor didactice în demersul formativ. Inițiativele și strategiile de schimbare prin educație vizează fluidizarea comunicării și relaționării dintre instituțiile statului și mediul privat, cu accent pe reziliență și asertivitate.

Întălnește-ne în cadrul Angajatori de TOP București pe 27 si 28 octombrie la Sala Palatului


LinkedIn