Politica GDPR - Toyota Romania

Politica de confidentialitate Toyota Romania SRL / Inchcape Motors SRL privind datele cu caracter personal obtinute in procesul de recrutare

 

Toyota Romania SRL/ Inchcape Motors SRL respecta dreptul la confidentialitatea datelor cu caracter personal furnizate in cadrul procesului de recrutare si selectie a viitorilor angajati si va asigura ca va sunt respectate toate drepturile in ceea ce priveste datele cu caracter personal pe care ni le incredintati in cadrul procesului de recrutare.

Datele dumneavoastra personale vor fi procesate intr-o maniera corecta, legala, transparenta si sigura.

Minimizarea datelor solicitate si scopul prelucrarii

Datele cu caracter personal solicitate pot viza numele si prenumele dumneavoastra, numarul de telefon si adresa de email, dar pot viza si alte date ca de exemplu anul nasterii, adresa de domiciliu, adresa de IP etc.

Cu toate acestea, ne vom limita la a va solicita strict datele cu caracter personal necesare in raport de etapa procesului de recrutare si va asiguram ca toate datele furnizate vor fi utilizate exclusiv in scopul recrutarii dumneavoastra pe postul pentru care aplicati.

Verificari suplimentare

Ca regula generala, Toyota Romania SRL/ Inchcape Motors SRL nu efectueaza verificari suplimentare cu privire la informatiile pe care ni le furnizati in cadrul procesului de recrutare, prin intermediul CV-urilor sau scrisorilor de intentie.

Cu toate acestea, daca in raport de natura si cerintele postului pentru care aplicati se apreciaza ca sunt necesare verificari suplimentare, nici o verificare nu va fi efectuata inainte de a va informa cu privire la aspectele/informatiile care vor face obiectul verificarii, modalitatile prin care vor fi efectuate verificari, cu indicarea in concret a surselor de verificare externe vizate si de a obtine acordul dumneavoastra expres, exprimat in scris, cu privire la verificare si modalitatile avute in vedere.

In situatia in care din verificarile efectuate ar rezulta discrepante intre informatiile obtinute si cele furnizate de dumneavoastra, va vom informa si va vom da posibilitatea sa clarificati eventualele neconcordante.

Durata pastrarii

In cazul in care nu veti fi selectionati pentru pozitia din cadrul companiei pentru care ati aplicat, ca regula generala, Toyota Romania SRL/ Inchcape Motors SRLnu va retine datele dumneavoastra personale. Acestea vor fi sterse din bazele noastre de date, iar materialele in format fizic care contin datele dumneavoastra personale vor fi distruse.

Daca totusi, apreciem ca este oportun sa pastram datele dumneavoastra personale pentru oportunitati viitoare de angajare in cadrul companiei noastre, va vom informa cu privire la acest aspect si va vom solicita acordul prealabil, asigurandu-va ca va vom respecta dreptul de a va opune si de a ne solicita stergerea datelor dumneavoastra personale.

In situatia in care vom avea acordul dumneavoastra pentru a retine datele personale pentru oportunitati viitoare de angajare, acestea vor fi procesate exclusiv in acest scop si vor fi pastrate atat timp cat este necesar pentru scopul in care sunt prelucrate ori pentru a respecta dispozitiile legale. Pentru a obtine informatii privind durata pentru care anumite date personale sunt pastrate inainte de a fi inlaturate din baza noastra de date, va rugam sa contactati Departamentul de Resurse Umane al Toyota Romania SRL/ Inchcape Motors SRL la urmatoarea adresa: hr@toyota.ro.

In situatia in care veti fi selectionati in vederea angajarii, vom pastra doar datele cu caracter personal necesare si vom sterge din baza de date toate informatiile pe care ni le-ati furnizat fara a fi fost solicitate de catre noi sau care au rezultat din eventuale verificari aprobate de dumneavoastra, dar care nu mai este necesar a fi retinute in derularea raportului de munca.

Actualizarea datelor

Intrucat este important ca datele dumneavoastra personale pe care le procesam sa fie in permanenta corecte si actualizate, va adresam rugamintea sa ne informati cu privire la orice modificari care survin cu privire la acestea cat de curand posibil prin contactarea Departamentului de Resurse Umane al Toyota Romania SRL/ Inchcape Motors SRL la urmatoarea adresa: hr@toyota.ro.

Destinatarul si securitatea datelor

Datele personale furnizate in procesul de recrutare sunt prelucrate de Toyota Romania SRL/ Inchcape Motors SRL. In anumite situatii, cand procesul de recrutare este externalizat catre companii de recrutare, exista necesitatea ca datele personale care ne sunt furnizate in mod direct de catre candidati sa fie transmise respectivelor companii de recrutare, care insa le vor prelucra exclusiv pentru Toyota Romania SRL / Inchcape Motors SRL si in scopul derularii procesului de recrutare pentru postul pentru care candidatii au aplicat. In cazul in care este necesar ca datele dumneavoastra sa fie transferate catre companiile de recrutare, anterior transferului, veti fi contacatat de departamentul resurse umane al Toyota Romania SRL / Inchcape Motors SRL pentru a va exprima consimtamantul in vederea trensmiterii.

Datele personale care ne sunt transmise in procesul de recrutare sunt stocate in deplina siguranta, accesul la aceste date fiind permis exclusiv personalului implicat direct in procesul de recrutare. Sistemele informatice sunt securitizate, iar accesul la documentele in format fizic continand date personale este restrictionat, fiind accesibil doar personalului implicat direct in procesul de recrutare.

Toyota Romania SRL/ Inchape Motors SRL dispun de masuri de securitate tehnice si organizatorice care au drept scop protejarea datelor dumneavoastra personale impotriva accesarii si utilizarii ilegale sau neautorizate, precum si impotriva pierderii accidentale sau distrugerii accidentale.

Drepturi

In tot intervalul de timp in care datele dumneavoastra personale furnizate in procesul de recrutare sunt procesate de Toyota Romania SRL/ Inchcape Motors SRL, aveti dreptul de acces la datele respective, dreptul la rectificarea datelor personale inexacte, dreptul de a va fi sterse datele personale si dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor. Pentru orice intrebari, solicitari sau sesizari cu privire la datele cu caracter personal procesate in legatura cu procesul de recrutare, va rugam sa va adresati Departamentului de Resurse Umane al Toyota Romania SRL / Inchcape Motors SRL la urmatoarea adresa hr@toyota.ro.

Prezenta politica este revizuita permanent cu scopul de a ne asigura ca reflecta in mod corespunzator modul in care procesam datele cu caracter personal pe care ni le furnizati in cadrul procesului de recrutare.