Noutati @ Angajatori de TOP

Interviu cu Mihai Tudor - Head of Software Development @LSEG România



London Stock Exchange Group Romania
îţi oferă oportunitatea de a lucra cu echipe globale și de a te implica direct în designul și implementarea de proiecte inovatoare, oferind servicii de infrastructură hardware, dar și software piețelor de capital.

În cadrul LSEG Romania îți poți începe cariera susţinut de programe de training personalizate și te vei implica în proiecte pentru dezvoltarea skill-urilor, prin colaborarea cu profesioniști și experţi, prin implicarea directă în programe de CSR sau prin colaborarea cu ONG-uri.

Suntem mândri să ne luăm angajamentul de a asigura o cultură prietenoasă, bazată pe diversitate și incluziune, ce are la centru inovația și creativitatea.

Dacă ești un problem solver căruia îi place să gestioneze proiecte complexe, te invităm să intri pe Angajatori de Top Online București, să ne cunoaștem și să-ți povestim prin intermediul Live Chat despre cultura și oportunitățile LSEG Romania -> AICI

Până ne auzim, ia pulsul LSEG prin interviul de mai jos, descoperă tendințele din zona Fintech, ce înseamnă o carieră în domeniu și cum arată o zi obișnuită în cadrul companiei.
 


Interviu cu Mihai Tudor
Head of Software Development, London Stock Exchange Group România

Mihai răspunde la cateva întrebări despre tendințele din FinTech, despre oportunitățile de dezvoltare ale ariei și ce înseamnă o carieră în domeniu.

În cadrul LSEG România se ocupă de proiectul Millenium Exchange, sistemul de trading dezvoltat de LSEG, care rulează pe London Stock Exchange și Borsa Italiana.

Care sunt tehnologiile emergente/tendințele din zona FinTech?

Un domeniu puțin exploatat pe piața din România, însă foarte apreciat în marile hub-uri de tehnologie financiară din Europa este cel al Quantitative Analysts (Quants), responsabili de dezvoltarea algoritmilor folosiți în gestionarea riscului și în determinarea prețului pentru diverse instrumente financiare derivate. Pe lângă cunoștințele de matematică aplicată și economie, cunoștințe de programare (MATLAB, Python), Data Science, Machine Learning fac deja parte din "must have"- ul unui Quant. Asta face domeniul foarte atractiv pentru studenții facultăților de matematică-informatică.

High Availability (Continuous) și Ultra-low latency sunt deja două din atributele principale ale sistemelor informatice folosite în domeniul financiar. Trendul este înspre Heterogenous Computing, utilizarea cât mai eficientă a resurselor în Cloud (Cloud native aplications), reducerea TTM (Time to Market) și TCO (Total Cost of Ownership).

Cum vor impacta tehnologiile și proiectele LSEG România piața globală?

LSEG Technology dezvoltă infrastructura de trading folosită atât de piețe de capital cu impact global, precum London Stock Exchange și Borsa Italiana, cât și de piețe emergente. Tehnologia dezvoltată de LSEG permite funcționarea acestui mediu neutru și eficient folosit de companii pentru atragerea de capital, utilizat apoi pentru inovație și creștere economică. Ne place să credem că tehnologia pe care o dezvoltăm la LSEG are un impact social pozitiv pentru fiecare dintre noi prin facilitarea accesului la capital, fie a companiilor care inovează în tehnologie, ecologie sau medicină, fie a guvernelor și instituțiilor publice care dezvoltă proiecte comunitare.

Care dintre cele menționate anterior sunt dezvoltate și gestionate în Centrul de Excelență local?

Centrul de excelență din București acoperă o mare parte din portofoliul de produse și servicii oferite de LSEG România, începând cu dezvoltarea platformelor de trading, reglementare și settlement, Quantitative Analisys până la întreținerea și dezvoltarea infrastructurii IT și analiză financiară.

Ce înseamnă pentru tine o carieră în FinTech? Care este sfatul tău pentru studenții din ultimii ani?

Cele mai mari investiții în tehnologie la nivel global sunt făcute astăzi în domeniul financiar, iar tendința pare să se mențină și în anii care urmează. Pentru inginerii software, domeniul financiar oferă, deci, oportunități foarte mari de inovație și dezvoltare.

Cunoștințele de matematică aplicată, împreună cu un limbaj de programare, sunt o combinație extrem de atractivă pentru
companiile, deci recomandarea mea pentru studenții în ani terminali este să caute specializări complementare.
O carieră profesională în FinTech este considerată o carieră a viitorului. Dacă ești interesat de tehnologia financiară, acum este momentul să te implici într-un domeniu dinamic, cu un ritm de creștere rapid. Este necesar să ai cunoștințe de Java, C++, C#, Murex, Python, dar nu trebuie sa fie o limitare, precum și cunoștințe financiare.

Inovațiile aduse de tehnologia financiară vor avea un impact din ce în ce mai mare asupra vieților noastre, aducând beneficii pentru creșterea economică și pentru stabilitatea financiară.

Care este rolul tău curent în LSEG și de ce ai ales să accepți acest rol?

Am fost foarte bucuros să accept rolul de Head of Software Development în cadrul LSEG și să mă întorc în București după aproape 5 ani petrecuți în Londra ca Techonlogy Director pentru o bancă de investiții. M-a atras tehnologia din spatele sistemului de trading și oportunitatea de a reveni în țară să fiu parte din echipa care construiește LSEG România.

Cum arată o zi obișnuită în cadrul echipei tale?

LSEG este o organizație globală care operează pe o piață foarte bine reglementată, iar acest lucru se simte la nivelul fiecărei echipe. Tehnologiile și practicile de engineering sunt evaluate folosind standarde foarte ridicate. Echipa pe care o conduc în București își împarte ziua între discuții de arhitectură și business, coding C++ și Java, testare, integrare și interacțiuni cu ceilalți colegi din LSEG Tehchnology sau clienti. E un mediu agile foarte divers.

Ce apreciezi cel mai mult in cadrul LSEG?

LSEG România aduce un suflu nou unei organizații globale mature cum este London Stock Exchange Group. Pentru noi în București, aceasta este o oportunitate să experimentăm și să îmbunătățim modul în care se dezvoltă software. Eu apreciez diversitatea tehnologiilor și a liniilor de business prezente în București, cât și cultura, istoria și rolul pe care London Stock Exchange Group îl are în economia globală.


Pentru mai multe informații despre LSEG în România, click aici.

LinkedIn