Noutati @ Angajatori de TOP

Kimball Electronics Romania: Crestem impreuna!



 
In anul 2019, Kimball Electronics Romania isi extinde echipa si va participa la Angajatori de TOP Timisoara cu oportunitati de dezvoltare si promovare autentica, in departamentele de Productie, Logistica, Inginerie si Calitate.

Va invitam sa aflati mai multe detalii despre cultura organizationala si planurile de recrutare ale companiei din interviul realizat de Hipo.ro!

1. Cum ati descrie Kimball Electronics in Romania in cifre?

In final de an 2019, al patrulea an in Romania, Kimball Electronics continua sa isi consolideze pozitia de jucator important al pietei muncii in zona de Vest a Romaniei si competitor important in industria EMS: cu un start-up de succes de tip greenfield si achizitii proprii de +20 milioane euro si 30 milioane de produse deja livrate catre clientii sai, KERO isi extinde echipa actuala si tinteste ca in anul 2020 sa depaseasca numarul de 500 angajati.

In prezent, +400 colegi de Kimball Electronics Romania isi desfasoara activitatea in sediul actual al companiei, aflat in plin proces de extindere; prin activitatea curenta, KERO livreaza catre cei 7 clienti ai sai, active in segementele automotive, industrial si siguranta publica si, se pregateste de extinderea portofoliului de client activ in Romania.

Numarul de angajati a crescut semnificativ in ultimii 4 ani: daca anul 2015 a fost incheiat cu sub 40 de angajati, in anul 2019 am depasit deja +400 de colegi si avem in vedere un an de expansiune a companiei noastre.
Pe termen mediu, in 2022-2023 estimam o crestere de pana la 800 de angajati si avem in plan constructia proprie a unei noi cladiri - hala de productie si zona office, pentru care compania are deja achizitionat terenul necesar.

Acesti +4 ani au insemnat un parcurs de succes si pentru certificarile Kimball Electronics si ne mandrim cu faptul ca, intr-un timp asa scurt, ne-am organizat corespunzator, obtinand validarile din partea clientilor nostri, precum am demostrat si autoritatilor competente expertiza noastra. In prezent Kimball Electronics Romania are urmatoarele certificari: ISO 9001; IATF-16949; ISO 14001; ISO 50001; ISO 45001.

2. Ne puteti oferi mai multe informatii cu privire la planurile de recrutare, programele pe care le aveti deschise sau alte aspecte importante in legatura cu prezenta companiei in cadrul evenimentului Angajatori de TOP?

Este extraordinar sa ai sansa de a fi parte a momentului de startup al unei companii! La fel de mult cum este extraordinar sa faci parte din momentele de stabilitate, cele in care rafinezi procesele si procedurile interne.
Pe de alta parte, in profesiile noastre, suntem si iubitori de adrenalina: ne bucuram ca in acest an, precum si in 2020, ne extindem:
 
  • Colegi noi
  • Clienti la start
  • Promovari si schimbare de rol
  • Rafinare de procese
  • Imbunatatire continua
O trasatura distinctiva a angajatilor companiei, atat in primii ani de start-up, cat si in continuare, este faptul ca toti colegii KERO ies din tiparul clasic al angajatului la un loc de munca obisnuit: sunt mai curand orientati spre a crea propriul lor rol, fara frica de a incerca ceva nou si, mai ales, intr-o cultura care incurajeaza dialogul direct, onest si constructiv!

Compania selecteaza viitori colegi care sunt dispusi sa contribuie si sa se implice, sunt interesati si pot sa contribuie cu usurinta si interes in mai multe arii. Ne dorim ca si viitorii colegi KERO sa nu se teama sa greseasca, la fel de mult cum ne dorim sa depuna tot efortul pentru a reusi in rolul lor!

Va invitam sa ne vizitati standul din cadrul Angajatori de TOP Timisoara si sa aflati mai multe despre KERO!

3. Care este numarul pozitiilor din cadrul programelor de internship, pozitii entry-level, middle-level si senior pe care le aveti deschise in cadrul Angajatori de TOP?

Anul acesta, vom avea deschise cateva roluri active ale companiei, insa suntem interesati mai mult sa cunoastem potentiali viitori candidati care ar dori sa ramana in contact cu noi pentru viitoare roluri in cadrul companiei.
Pentru anul 2020 ne pregatim sa depasim 600 colegi, astfel incat suntem deja in cautarea viitorilor noi ‘KERO TEAM MEMBERS’

4. Ce se intampla cu CV-urile celor care aplica la standul companiei dvs in cadrul Angajatori de TOP? Care sunt etapele ulterioare prezentei companiei in cadrul evenimentului Angajatori de TOP?

a. Termen scurt (3-6 luni): Analiza CV-urilor aplicantilor pentru programele anului 2019
b. Termen mediu si lung (peste 6 luni - 1 an): Reevaluarea candidaturilor pentru roluri vacante full-time in cadrul companiei;

5. Care sunt elementele care pot transforma un intern intr-un angajat full time in cadrul companiei dvs.?

Consideram ca elementele importante sunt:

- Motivatia si implicarea de care da dovada zi de zi
- Adaptarea la cultura companiei
- Atingerea indicatorilor de performanta stabiliti la inceputul programului (pentru rolurile unde este cazul)
- Orientarea spre invatare si dezvoltare proprie
- Proactivitatea, independent (‘self-drive’)
- Feedbackul pozitiv primit din partea managerului si al colegilor.

6. Care apreciati ca ar trebui sa fie criteriile in functie de care un student/absolvent urmeaza un anumit program?

- Relevanta programului in functie de planurile lui de cariera;
- Domeniul de activitate se potriveste perspectivelor lui de dezvoltare profesionala;
- Reputatia companiei;
- Perioada in care se desfasoara respectivul program;
- Responsabilitatile/ activitatile in care va fi implicat;
- Posibilitatea de transformare a programului intr-un job permanent;
- Training-urile si posibilitatile de dezvoltare oferite de companie pe parcursul programului.

7. Care sunt beneficiile pe care le oferiti si cum va motivati angajatii sa ramana in firma?

Pe langa un pachet salarial competitiv si tichetele de masa, KERO ofera angajatilor sai bonusuri lunare, trimestriale si anule, al 13 lea salariu, abonamente la o clinica privata si sali de sport, training-uri tehnice si non-tehnice, programe de recompensare (Thank You Card), dar si beneficii ce tin de un echilibru intre viata personala si cea profesionala. Aici intra programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasa, dar si avantajele care tin de preocuparile oamenilor, precum cititul – Bookster.

Motivarea angajatilor implica un efort continuu si este obiectivul principal al departamentului de resurse umane. Astfel, pe langa partea de beneficii, KERO isi motiveaza angajatii sa ramana in companie prin promovarea unui mediu de lucru pozitiv si dinamic, plin de provocari in timp, cat si noi responsabilitati, care sa le creasca statutul in companie. Drept dovada sta un procent de peste 29% promovabilitate in companie.

8. Care este cel mai neobisnuit beneficiu pe care il oferiti angajatilor din cadrul companiei dvs.?
 
  • THANK YOU program – premiem faptele bune
  • BE Better - ii incurajam pe toti colegii sa semnaleze lucrurile care pot fi imbunatatite: in cadrul departamentului, inter-departamental, in procese si proceduri, in practici comune.
10. Care sunt competentele pe care le evaluati si le apreciati cel mai mult la un candidat?

Avem trei tipuri de abilitati care sunt importante pentru noi la orice candidat:
 
  • Abilitati tehnice (cunostinte teoretice, experienta practica, dorinta de a se dezvolta);
  • Abilitati de relationare (persoane deschise, sociabile);
  • Orientare spre client (experienta/ abilitati in lucrul cu clientii interni/externi, abilitati foarte bune de comunicare si de persuasiune, problem solving skills, flexibilitate)

11. Ce sfat aveti pentru un candidat care doreste sa se alature companiei Kimball Electronics?

Un profesionist bun isi antreneaza in activitatea sa intreagul potential.
Compania Kimball Electronics se opreste asupra potentialului unui student/absolvent si ne uitam cu atentie la:
 
  • Cunostintele actuale si modul de cautare de noi cunostinte: cele dobandite, modul cum sunt utilizate si inter-conectate
  • Abilitatile ce sunt deja dezvoltate, cele spre care un student are inclinatie nativa, daca este constient de potentialul sau si daca este interesat sa si le dezvolte;
  • Atitudinea fata de cunoastere si dezvoltare proprie (mai curand decat focusul asupra titulaturii unui job)
  • Temperamentul si potrivirea nativa pentru un anumit tip de rol

12. Ce sfat aveti pentru un profesionist care isi doreste sa se angajeaze in cadrul companiei dvs.?
 
  • Sa fie un profesionist si coleg autentic;
  • Sa fie preocupat si dispus sa isi creeze rolul, mai curand decat sa il execute;
  • Sa aiba abilitatea de a contribui intr-o companie, insa fara ghidaj micromanagerial.
Suntem prezenti la cea de-a 14-a editie Angajatori de TOP Timisoara, cel mai mare eveniment al companiilor din vestul tarii si suntem onorati de faptul ca, in calitate de Partener, avem ocazia sa ne prezentam viitorilor colegi!

Daca ti-am starnit curiozitatea, vino si la WorkShop-ul de Cariera cu tema "The Secret Life of Project Management" pentru a ne cunoaste si a descoperi o mica parte din ce inseamna sa fii Project Manager.

Te invitam sa ne cunosti pe 18-19 Octombrie, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara - CRAFT!
Echipa faina KERO
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Timisoara

LinkedIn