Noutati @ Angajatori de TOP

8 mituri demontate despre targurile de cariera. Merita sau nu sa vin la Angajatori de TOP?



De mai bine de 10 ani, targul Angajatori de TOP aduna peste 150 de companii si peste 8 000 de oportunitati de cariera la fiecare editie; si tot crestem de la an la an. Este totusi in avantajul tau sa participi la un targ de cariera, daca esti in cautarea unui loc de munca? Haide sa vedem: am adunat cele mai frecvente mituri despre targurile de joburi, care nu incurajeza candidatii sa se prezinte la un astfel de eveniment, si le-am explicat mai jos, pas cu pas.

1. Pot sa aplic la joburi direct pe site, nu are rost sa vin la targul de joburi

Intr-adevar inainte de eveniment, este bine sa urmaresti lista de joburi disponibile pe Hipo.ro si sa consulti profilele de angajator ale companiilor. Dar asta pentru a te ajuta sa vii pregatit la targ, cum interactiunea de la stand cu angajatorii reprezinta un prim-interviu pe care il ai cu fiecare companie. Cu un CV actualizat si intrebarile pregatite, poti lasa o impresie buna angajatorilor si sa castigi deja primul pas din procesul de recrutare. Si vorbind de CV, la Angajatori de TOP primesti gratuit consiliere in cariera si feedback aspura CV –ului de la specialistii in resurse umane prezenti la standul CV Experts.

De asemenea, te ajutam sa te dezvolti si prin workshop-urile interactive la care poti participa gratuit in ambele zile ale evenimentului. Verifica programul acestora din cadrul  Angajatori de TOP Bucuresti si rezerva-ti un loc gratuit.

La Angajatori de TOP se desfasoara concursuri, momente speciale pregatite de companii, poti testa ultimele gadget-uri si poti face networking de calitate.

Tot mai crezi ca nu are rost sa vii la targ?

2. Eu sunt profesionist, nu voi gasi joburi la care sa aplic

Conform raspunsurilor companiilor in raportul Hipo „Piata fortei de munca in 2017”, 41% dintre locurile de munca pe care le vor deschide in acest an se adreseaza candidatilor cu peste 3 ani de experienta profesionala, iar 14% vor fi pozitii de management. De exemplu, in aceasta primavara, la Angajatori de TOP Bucuresti 17% dintre joburi sunt pentru candidatii cu peste 3 ani de experienta, iar la editia din Timisoara, 21% sunt deschise candidatilor cu peste 3 ani de experienta profesionala.


3. Caut un job part-time, iar la eveniment sunt doar joburi full-time

La un targ de cariera sunt deschise atat joburi cu program de lucru part-time, cat si full-time. De la stagii de practica, internship-uri si pozitii project-based, pana la locuri de munca pentru seniori, la Angajatori de TOP poti sa gasesti oportunitatea care ti se potriveste cel mai bine. In aceasta primavara, aproximativ jumatate dintre angajatorii prezenti la cel mai important targ de cariera au si astfel de oportunitati de cariera, alaturi de joburile full-time. 

4. Nu am certitudinea ca CV-ul meu ajunge la persoanele potrivite din compania respectiva

Organizam targul Angajatori de TOP din 2006 si iti putem garanta ca la fiecare editie companiile sunt reprezentate la stand de cel putin 1 specialist in recrutare, persoane cu care poti discuta  si de la care poti afla informatii utile despre joburile deschise, competentele necesare, procesul de selectie si alte detalii care te intereseaza.

In plus, CV-ul Barcode utilizat in cadrul targului este un instrument care face accesibil CV-ul tau catre mai multe persoane, acesta fiind intr-o baza de date online care se actualizeaza de fiecare data cand iti modifici informatiile in contul deschis pe Hipo.ro.

5. Nu am experienta de lucru, nimeni nu ma angajeaza

Daca esti la inceput de drum, Angajatori de TOP este locul ideal in care sa incepi sa acumulezi experienta. Poti incepe cu un stagiu de practica sau program de internship & trainee: la editia din Bucuresti, 13% dintre oportunitatile de cariera sunt reprezentate de astfel de programe, iar la Timisoara 25%. De asemenea, poti alege sa aplici pentru joburi entry-level, care necesita pana intr-un an de experienta profesionala.38% dintre joburile deschise la Bucuresti sunt entry-level, iar la Timisoara un procent de 26%. In acelasi timp, ne implicam activ ca sa fii un candidat competitiv, chiar daca nu ai experienta de lucru, prin workshopurile si conferintele la care poti participa gratuit sau prin consiliere in cariera si feedback asupra CV-ului pe care le primesti gratuit la standul CV Experts.

6. Companiile nu au timp sa imi raspunda la intrebari fiindca la targ este aglomerat

Cu siguranta va fi aglomerat la un targ la care participa mii de candidati. E posibil ca atunci cand ajungi la standul companiei, angajatorii sa fie implicati in alta discutie. Poti astepta sau poti reveni la standul lor peste cateva minute. Noi iti garantam ca ei sunt acolo pentru a te cunoaste si iti vor raspunde la toate nelamuririle. In plus, iti dam un sfat: vino la targ de dimineata si te vei bucura de atentia totala a persoanelor prezente la stand.
    


7. Dupa ce depun CV-ul, angajatorii nu ma mai cheama la un interviu

Sunt 80 de companii participante la evenimentul din Timisoara si 100 la cel din Bucuresti, in total fiind deschise 8 000 de joburi. La ambele editii, mii de candidati viziteaza standurile companiilor si aplica la joburi. Asadar, dupa targ, companiile au diferite procedee de selectie a candidatilor potriviti, care se desfasoara in mai multe etape – tinand cont de numarul de aplicanti, dar si de perioada in care au nevoie de noii angajati.

Asadar, actualizeaza-ti CV-ul, aplica cu incredere la joburile de interes pentru tine sau care se potrivesc profilului tau, discuta cu angajatorii prezenti la targ, pune intrebari si convinge-i ca esti candidatul potrivit.

8. Nu imi caut neaparat acum un job, asa ca nu am de ce sa merg la targ

Poate ca nu iti doresti sa te angajezi in prezent, dar asta nu inseamna ca un targ de cariera nu ti se potriveste.

La Angajatori de TOP, te poti dezvolta prin activitatile pe care le pregatim in jurul carierei tale. La standul CV Experts, de exemplu, primesti gratuit consiliere in cariera si feedback asupra CV-ului. Mai mult decat atat, te poti inscrie la workshop-urile si conferintele din cadrul targului, care se impart in Skillshop-uri si conferintele TechTalks. Verifica programul de la Bucuresti si rezerva-ti un loc gratuit.

Asadar, va invitam sa porniti pe cel mai scurt drum de la candidat la angajat si sa va inscrieti la Angajatori de TOP, care va avea loc la  Bucuresti intre 24 – 25 martie. Nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat!
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn