Noutati @ Angajatori de TOP

Ia cu brio interviul de angajare


Fie ca este vorba despre un plan personal sau despre cariera mult visata, pentru a-ti atinge obiectivele este nevoie de perseverenta, ambitie si determinare. Angajatori de TOP te pregateste pentru etapa in care trebuie sa demonstrezi ca meriti sa obtii job-ul pentru care ai aplicat: interviul de angajare. Iti prezentam mai jos intrebarile ale caror raspunsuri pot face diferenta si cateva solutii care te vor tine departe de situatiile dificile.

1. De ce ai aplicat la un job din cadrul companiei noastre?

Pentru a oferi un raspuns potrivit, iti recomandam sa te documentezi despre activitatea companiei, cultura organizationala, mediul de lucru, oportunitatile din cadrul acesteia, astfel incat sa descoperi daca nevoile si dorintele fiecarei parti coincid. Este foarte important sa faci un exercitiu de imaginatie care sa te ajute sa-ti dai seama daca vei fi omul potrivit la locul potrivit. Trebuie sa crezi ceea ce spui, iar acest lucru poate fi posibil doar daca esti sincer cu tine insuti.

2. De ce iti doresti sa pleci de la actualul loc de munca?
 
Chiar daca ai nenumarate nemultumiri, iar primul impuls este sa fii extrem de sincer, gandeste-te ca activitatile desfasurate la actualul loc de munca te-au ajutat sa-ti imbogatesti cunostintele si au contribuit la experienta ta profesionala. Formuleaza un raspuns smart care sa arate ca schimbarea pe care ti-o doresti este motivata de dorinta ta de a te dezvolta. Dati voie sa inlocuiesti experientele mai putin placute cu adevarate provocari.

3. Care sunt principalele motive pentru care aspiri la jobul pentru care ai aplicat?
 
Raspunsul nu trebuie sa se invarteasca in jurul unor cuvinte de lauda pentru companie, ci trebuie concentrat pe argumente care sa sustina ideea de colaborare win-win, sa prezinte elementul de inovatie pe care il poti aduce in echipa, modul in care te-ai gandit sa te implici in activitatea acesteia si obiectivele tale profesionale. Trebuie sa demonstrezi ca stii ce iti doresti. Arata-i angajatorului ca este inclus in planurile tale de viitor.

4. Esti un teamworker? Da-mi un exemplu in care ai avut un rol important in echipa din care ai facut parte.

Rezultatele pe care le obtin companiile sunt roadele muncii unei echipe care are acelasi scop profesional. Lucrul in echipa este esential, iar tu trebuie sa demonstrezi ca te poti adapta rapid, poti contribui cu informatii relevante si iti asumi in totalitate rolul pe care il obtii. Ofera detalii despre o situatie in care actiunile tale au avut o importanta semnificativa in consolidarea echipei sau in rezolvarea unei situatii de criza.

5. Care sunt competentele care te califica pentru pozitia pentru care ai aplicat?

Scoate in evidenta cunostintele si aptitudinile care se pliaza pe cerintele prezentate in job description si care te vor ajuta sa obtii cele mai bune rezultate. Concizia este foarte importanta, asa ca ofera doar informatii de valoare, care te vor pune in lumina potrivita.

6. Care a fost cea mai complicata situatie careia a trebuit sa ii faci fata? Detaliaza modul in care ai solutionat problema.

Trebuie sa explici modul in care ai actionat. Gestionarea cu succes a situatiilor limita demonstreaza ca modul de gandire a fost cel potrivit, ai fost organizat, ai identificat corect cauza problemei si ai oferit cea mai buna varianta pentru ca lucrurile sa reintre in normal. Este o buna ocazie pentru a-ti evidentia atat soft skill-urile, cat si hard skill-urile. Tu stii cel mai bine care sunt punctele tale forte, convinge angajatorul ca vei fi valoros pentru echipa lui.

7. Care consideri ca a fost cea mai mare realizare pe care ai avut-o la nivel profesional?
Alege un exemplu concludent care poate fi sustinut de rezultate, atunci vei avea siguranta ca recutorul stie sigur ca situatia chiar a existat si nu este o poveste pe care ai creat-o doar ca sa eviti raspunsul “nu stiu”. Nu este momentul in care sa te lauzi singur, insa este o ocazie foarte buna sa te pozitionezi ca fiind un candidat competent pe care orice angajator si l-ar dori.

8. Care sunt asteptarile pe care le ai de la viitorul tau angajator?
 
Pentru a oferi un raspuns potrivit trebuie sa te asiguri ca te-ai evaluat corect. In felul acesta vei evita situatiile in care asteptarile tale sunt setate la extrem, fie mult mai mici, fie mult prea mari. Poti sa mentionezi cum iti doresti sa interactionezi cu echipa, sa accentuezi ideea ca vrei sa te dezvolti atat personal, cat si profesional, sa pui accentul pe importanta unei bune organizari si a unei structuri clare in desfasurarea activitatii.

9. Care sunt asteptarile tale salariale?
 
Trebuie sa oferi un raspuns clar, sa fii sigur de decizia ta si sa oferi argumente valide. Gandeste-te la competentele pe care le ai si analizeaza daca acestea sunt in concordanta cu salariul pe care ti-l doresti. Documenteaza-te cu privire la salariile din domeniul de activitate al companiei si cere informatii despre acest aspect si persoanelor apropiate care sunt la acelasi nivel ca si tine.

Angajatori de TOP iti faciliteaza interactiunea cu angajatorii si iti ofera sansa sa exersezi raspunsurile la intrebarile de mai sus in cadrul discutiilor de la standurile companiilor.

Te asteptam sa te inscrii la eveniment:  Angajatori de TOP Bucuresti, 24-25 martie, Sala Palatului.

 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn