Noutati @ Angajatori de TOP

Continental isi va mari echipa cu peste 1500 noi membri in acest an in Romania



Continental, unul dintre cei mai doriti angajatori din Banat vine la Angajatori de TOP, cu oportunitati excelente de joburi si dezvoltare a carierei atat din punct de vedere tehnic, cat si managerial. Pe langa interactiunea de la targ, ai ocazia sa participi la 2 workshopuri:

SkillShop -Graduate Program (Manufacturing & Engineering)!  adresat pasionatilor de inginerie

TechLab - Full Programmable Cluster using logiCAD and High level hardware abstraction in a Linux system adresat pasionatilor de IT.

Va invitam sa aflati in continuare despre planurile companiei, povestea de succes a lui Radu Marginean, Lean Manager in cadrul Continental si ce subiecte vor fi abordate la Workshop-uri.

Cum ati descrie Continental in cifre?

Pana la sfarsitul anului 2014, Continental a investit circa 1 miliard de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15 000 de angajati si isi va mari echipa cu peste 1.500 noi membri in acest an in Romania.

Care sunt planurile de crestere pentru urmatorul an si ce profil de candidati veti cauta?

Compania noastra va continua cresterea din ultimii ani, numarul de angajari la nivel de tara fiind estimate la 1500. Profilurile cautate sunt in mod special tehnice : ingineri software, ingineri hardware, ingineri mecanici, ingineri testare, ingineri mentenanta, ingineri electricieni, ingineri automatisti, dar si functii de management si project management si functii de support in domeniul financiar, achizitii etc.

In ultimii ani, compania dumneavoastra a investit in cercetare si dezvoltare . Care este rolul centrului de dezvoltare software pe care-l aveti in Timisoara? Care ar fi ariile pe care le vizati si in care investiti cel mai mult pentru a asigura performanta companiei dumneavoastra?

Compania noastra isi axeaza mare parte din activitate in dezvoltarea de solutii software, hardware si de design mecanic pentru aplicatii in interiorul masinii, pentru siguranta, motor si transmisie, cat si sisteme de navigatie si instrumente de bord pentru viitoarele masini si camioane. Trendurile industriei auto motive, masina autonoma, sistemele de interactiune HMI, senzorii inteligenti sunt doar cateva dintre temele pe care se axeaza colegii nostri.

Care ar fi cele mai importante inovatii pe care le-a adus compania in ultimii ani in industria Automotive? Care sunt cele mai interesante proiecte pe care le aveti in lucru in urmatoarea perioada si care apreciati ca merita sa fie facute publice?

Un proiect de responsabilitate sociala in domeniul educatiei, in care ne-am implicat inca de anul trecut. Este vorba despre parteneriatul Continental cu studentii organizatiei Creative Minds. Ii sprijinim in construirea primuluiHUB din Romania dedicat exclusiv studentilor.
Foarte curand va fi inaugurata platforma online WeLearn, unde studentii vor regasi cursuri interactive pe diferite arii de interes (ex. Project management, Lean Management).
Bineinteles, continuam sa lucram si la proiectele deja consacrate, Competitia tehnica InGENIOUSly Continental si evenimentul de porti deschise ContiShowOff.

Va rugam sa ne spuneti care este agenda SkillShop-ului din cadrul Angajatori de TOP.

SkillShop Continental

Subiect: International Graduate Program (Manufacturing & Engineering).
Speaker: Radu Marginean, Lean Manager Continental
 
In cadrul acestei sesiuni vom prezenta in ce consta expunerea internationala oferita de acest program si un studiu de caz ce va ajuta candidatii sa descopere structura si beneficiile acestuia.
  1. Prezentarea structurii programului de dezvoltare a tinerelor talente si detalierea fiecarei etape din program;
  2. Beneficiile participarii la program + povesti de success ale unor fosti participanti;
  3. Descrierea procesului de recrutare, precum si criteriile de selectie;
  4. Case study (lucru pe echipe) –  parte din procesul de recrutare (centrul de evaluare).
Rezerva-ti aici, unul din cele 40 de locuri disponibile!

Radu Marginean, impartaseste din experienta lui in cadrul companiei – evolutia profesionala, oportunitatile de dezvoltare si beneficiile mediului de lucru din Timisoara.

De cat timp sunteti in cadrul organizatiei si care este rolul dvs?

Lucrez in Continental, divizia de anvelope de 2 ani, iar in prezent coordonez departamentul de imbunatatire continua din cadrul companiei.

Puteti sa ne spuneti pe scurt care a fost evolutia dvs in cariera?

Am ales sa studiez la Facultatea de Electrotehnica a Universitatii Politehnica din Timisoara. In timpul anilor de studiu am accesat o bursa Erasmus, prin care am avut ocazia sa imi pregatesc lucrarea de licenta la o universitate din Franta. Imediat dupa absolvire am inceput sa lucrez pe proiecte de inginerie, intr-o companie din domeniul automotive.
La scurt timp, Continental mi-a deschis calea spre o cariera manageriala. In 2014, m-am alaturat companiei prin Programul Manufacturing Trainee, program de dezvoltare atinerelor talente. Pe parcusul a 2 ani, am experimentat, in Continental, managementul operational de productie a anvelopei, am invatat ce inseamna project management intr-un cadru global, alaturi de colegi din 7 tari (Franta, Brazilia, Mexic, Africa de Sud, etc).
Am avut parte de contexte de invatare inedite si am crescut profesional. In urma acestui program, mi s-a oferit recent rolul de Lean Manager, iar momentan coordonez activitatile de imbunatatire continua in cadrul companiei.

Care a fost cea mai mare provocare / oportunitate pe care ati avut-o pe parcursul carierei? 

Cu siguranta cea mai mare oportunitate a fost programul Manufacturing Trainee. A fost debutul pentru o cariera manageriala, am invatat indeaproape business-ul, am vazut ce inseamna sa fii parte a unei echipe puternice, sa faci o diferenta in viata clientilor, sa fii lider prin calitate.
Bineinteles, am avut si provocari. La inceput a fost dificil sa nu ma implic din punct de vedere tehnicin unele situatii. Ulterior am inteles ca rolul meu presupunea sa privesc situatia in ansamblu si sa ma detasez de latura tehnica, pentru a lua o decizie corecta.

Care ar fi sfaturile dvs. pentru un tanar specialist care doreste sa se alature companiei Continental intr-un program de dezvoltare a talentelor (ex. International Graduate Program)?  

Implicarea in proiecte de voluntariat, internship (stagii de practica), schimb de experienta internationala in timpul studiilor si activitati in echipe multiculturale. Pe mine, toate aceste experiente m-au pregatit si format profesional.
Pentru tineri, participarea in programe de dezvoltare poate fi debutul in cariera, urmand ca pe parcurs, in functie de potentialul si dorinta fiecaruia, sa hotarasca directia in care vor sa evolueze.

Care ar fi sfaturile dvs pentru un tanar specialist care doreste sa se specializeze in dezvoltarea de software in industria Automotive?


Pentru a putea lucra in dezvoltarea de software in industria Automotive trebuie sa fii motivat, sa iti doresti job provocator intr-un mediu multinational, cu oportunitati excelente de dezvoltare a carierei atat din punct de vedere tehnic cat si managerial, cu tehnologie de ultima ora, in cadul unei echipe tinere, motivate si dinamice.

Va rugam sa ne detaliati agenda TechLab-ului pe care-l sustineti in cadrul TechTalks.

TechLab Continental

Subiect:  Full Programmable Cluster using logiCAD and High level hardware abstraction in a Linux system

Dorim ca in cadrul TechLab-ului, participantii sa isi defineasca propriile functionalitati ale unui Full Programmable Cluster (FPC), unul dintre cele mai recente inovatii din dezvoltarea software in industria Automotive. Aceasta permite generarea de informatii care simplifica utilizarea si controlul autovehiculelor.
  1. Prezentarea Arhitecturii SW si a Toolchain-ului;
  2. Model Based Development utilizand LogiCAD;
  3. Construirea propriului model SW
Rezerva-ti aici unul din cele 40 de locuri disponibile!


 

Care sunt cele mai interesante/neobisnuite oportunitati de cariera pe care le poti intalni in Continental?

In Timisoara, colegii nostri lucreaza astazi la masina de maine, dezvoltand sisteme pentru a asigura siguranta activa a masinii si confortul soferului prin dezvoltarea de senzori inteligenti
bazati pe camera, radar si laser. De asemenea, dezvoltam sisteme pentru vehicule comerciale, aceastea mergand de la camioane pana la iahturi de ex. si pentru toate pietele, de la cele europene pana la cele asiatice.

In ce constau oportunitatile internationale pe care le oferiti? 

Programele Continental de dezvoltare a tinerelor talente.
(Continental Trainee & Graduate Programs: Manufacturing & Engineering , Human Relations, Finance, Logistics).
 
Sunt programe platite, de dezvoltare a carierei,dedicate absolventilor de facultate si masteranzilor. Ele presupun mai multe etape, cu schimb de experienta in diferite locatii Continental din lume, implicare in proiecte locale si globale, training-uri tehnice si soft skills, precum si mentoring din partea unei persoane din business.

Te asteptam la Angajatori de TOP pe 18-19 martie sa faci cunostinta cu echipa Continental!
 

LinkedIn