Noutati @ Angajatori de TOP

Pe tine ce te retine din a obtine job-ul dorit? Invinge-ti teama de a aplica si vino la Angajatori de TOP Bucuresti 22-23 Octombrie 2015



In pofida numeroaselor oportunitati de cariera disponibile in companiile de top din tara noastra pentru profesionisti sau juniori, multi dintre candidati nu aplica la job-uri. Daca te afli printre acestia, mai jos iti prezentam cateva motive pentru care candidati asemenea tie gasesc dificila aplicarea la job-uri, precum si modalitatile de a depasi aceste dificultati.

Conform studiului “Cei mai doriti angajatori”, realizat de Catalyst Solutions in 2015, cateva dintre motivele pentru care candidatii, indiferent de nivel, nu doresc un job sunt multiple. Mai jos iti prezentam rezultatele studiului, realizat pe respondenti cu profil Economic si Uman si respondenti cu profil Tehnic in legatura cu motivele pe care le au candidatii de a refuza sa aplice la un job:

Lipsa experientei profesionale – 42% din respondentii cu profil Economic si Uman si 51% dintre respondentii cu profil Tehnic
Ce sa faci: Acest lucru poate fi inlaturat prin implicarea in activitati extra-curriculare in timpul studiilor precum ONG-uri, internship-uri, stagii de practica sau job shadowing etc.
 
Vreau sa imi finalizez studiile – 23% Economic si Uman si 28% Tehnic
Ce sa faci: Exista numeroase programe de practica sau internship-uri part-time, care ofera studentilor flexibilitate in program, pentru a nu-ti neglija studiile.
 
Nu am sanse de a fi selectat –18% Economic si Uman si 18% Tehnic
Ce sa faci: Acest impediment poate fi depasit prin participarea la diferite programe (training, conferinte, cursuri), care sa te ajute sa te dezvolti profesional si personal pentru a incepe o cariera de succes.
 
Compania nu recruteaza in acest moment – 17% Economic si Uman si 13% Tehnic.
Ce sa faci: Pentru a intalni angajatorii, candidatii care doresc un loc de munca pot participa la targuri de cariera precum Angajatori de TOP, la workshop-uri sustinute de reprezentantii companiei, precum SkillShops sau TechLabs din cadrul aceluiasi eveniment sau poti trimite CV-ul departamentului de HR. In acest mod ei vor putea sa afla direct de la sursa despre perioada in care compania recruteaza si despre pozitiile deschise.
 
Nu am cautat inca un loc de munca – 7% Economic si Uman si 18% Tehnic
Ce sa faci: Chiar daca te afli la inceput de cariera si nu esti interesat de un job full-time, un program de internship part-time sau o pozitie care sa iti permita job shadowing te vor ajuta mai tarziu in dezvoltarea ta profesionala.
 
Compania nu recruteaza candidati din domeniul meu de studii – 16 % din cei cu profil Economic si Uman si 10% din cei cu profil Tehnic)
Ce sa faci: Poti accesa portalurile de job-uri sau poti vizita targurile de cariera unde exista o mare varietate de oportunitati de cariera din industrii si domenii diverse.
 
Alte motive care au rezultat din studiul “Cei mai doriti angajatori”:

Nu planuiesc sa imi schimb locul de munca – 14% din cei cu profil Economic si Uman si 16 % din cei cu profil Tehnic

Nu am suficienta pregatire teoretica – 12% dintre cei cu profil Economic si Uman si 17% dintre cei cu profil Tehnic

Compania nu are sediu in orasul meu: 11% dintre cei cu profil Economic si Uman si 17% dintre cei cu profil Tehnic

Compania nu recruteaza proaspat absolventi/studenti – 6% dintre cei cu profil Economic si Uman si 6% dintre cei cu profil Tehnic

Alte motive/Nu stiu: 14% dintre toti respondentii 

Chiar daca poate parea dificil la inceput de cariera sau job-ul actual poate deveni confortabil, chiar daca nu iti permite un avans in cariera, a aplica inseamna a investi in dezvoltarea ta profesionala viitoare. De aceea, te incurajam sa treci peste neincrederea in competentele sau pregatirea proprie si sa faci urmatorul pas in cariera. Primul pas ar putea fi participarea la cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP Bucuresti!
 

LinkedIn