Articole cariera

Caut Angajator
Contributii salariale si cum difera salariile in functie de jobul tau

Probabil cel mai important aspect al unui job este salariul. Dupa ce ai trecut de toate etapele interviului urmeaza sa ai o ultima discutie cu angajatorul in care ti se va prezenta oferta de job. In oferta vei vedea X salariu brut, dar ce presupune acest lucru?

Legea Voluntariatului pe scurt

Care sunt cele mai importante lucruri de retinut din Legea Voluntariatului?

Legea Internshipului – tot ce trebuie sa stii

Incepand cu data de 18.08.2019 a fost aprobata Legea Internship-ului (Legea nr. 176/2018) care le permite tinerilor de cel putin 16 ani sa participe la un program de internship platit in cadrul unei institutii publice sau companii private.

Model CV student – startul pentru orice cariera

Student sau absolvent vreau sa dau startul carierei mele, dar nu stiu cum sa imi creez modelul de CV al studentului pentru a avea sanse cat mai mari de a fi chemat la interviu. Cum arata modelul de CV al studentului completat? Ce informatii include CV-ul studentului model?

Model autobiografie - afla cum se completeaza si descarca document exemplu

Daca planuiesti sa te inscrii la Facultatea de Politie inseammna ca in momentul in care vei aplica va trebui sa redactezi un model autobiografie. Afla cum arata o autobiografie – model completat si unde vei avea nevoie de o autobiografie model din articol.

7 lucruri pe care as fi vrut sa le stiu dupa absolvire

Sigur esti intr-o etapa importanta acum, dupa absolvire, si probabil simti o presiune enorma de a lua decizii corecte pentru viitorul tau profesional. Dar nu uita ca ceea ce decizi acum nu este permanent si nu trebuie sa defineasca intreaga ta viata. Viata este un parcurs cu multiple etape si vei avea oportunitati sa iti schimbi directia pe parcurs.

Cum să folosești Chat GPT pentru a găsi job-ul perfect

Ești în căutarea job-ului perfect, dar poate te simți copleșit de multitudinea de opțiuni disponibile și nu știi exact ce fel de job ți-ar potrivi cel mai bine?

Ce poti face la inceput de cariera ca sa ai un mega avant

Tuturor ne e putin greu la inceput de drum, chiar daca pare ca ne-am pregatit bagajele cu mult timp inainte, cand plecam de acasa pare ca tot am mai vrea sa verificam daca am pus tot ceera nevoie, daca am stins toate luminile si daca avem toate documentele la noi.

Zile libere in 2023 - afla cum te poti bucura de cat mai multe zile de vacanta

Anul acesta avem vesti foarte bune - din cele 15 zile dedicate sarbatorilor legale, 12 sunt in timpul saptamanii. In plus, daca esti bugetar te mai bucuri de inca 3 zile libere legale.

In Romania, munca este un mijloc de emancipare

Vorbeam in acest articol despre factorii care duc la fenomenul quiet quitting. Dincolo de acei factori, mai este unul demn de luat in calcul cand vorbim de „quiet quitting”: factorul generational.