Politica GDPR - Decathlon Romania

CUM PRELUCRĂM DATELE DVS. PERSONALE ÎN SCOP DE RECRUTARE?

În cadrul procesului de recrutare este necesar să prelucrăm anumite date personale ale dvs.

Decathlon România acordă importanță securității datelor dvs. și transparenței cu privire la modul în care prelucrăm datele.

În acest sens, mai jos vă oferim mai multe detalii referitoare la modul în care prelucrăm datele dvs. atunci când aplicați pentru un job la Decathlon România sau sunteți căutat pentru un astfel de job.

 

Cine prelucrează datele dvs.?

Operatorul care prelucrează datele dvs. este ROUMASPORT S.R.L., cu sediul in Bucureşti, 061129, sector 6, corp 2 – Hipermagazin DECATHLON din cadrul Centrului Comercial Militari situat in  Bulevardul Iuliu Maniu nr. 546 – 560 (“Decathlon”)

Decathlon a desemnat un Responsabil cu protecția datelor, care poate fi contactat pentru întrebări legate de datele dvs. personale la adresa de email – datepersonale@decathlon.com

În cazul în care aplicați la un job Decathlon prin intermediul unei alte platforme (ex. eJobs, Hipo, BestJobs) veți fi redirecționat pe site-ul nostru de https://cariere-decathlon.ro/ sau veți putea aplica direct de pe platforma respectivă. Vă rugăm să țineți cont că în acest caz datele dvs. personale vor fi prelucrate și de această platformă, conform politicii de confidențialitate a platformei respective.

 

Scopul prelucrării

Prelucrăm datele personale în scopul recrutării dvs. pentru jobul la care ați aplicat sau pentru joburi viitoare pentru care sunteți potrivit, precum și atunci când sunteți căutat de Decathlon pentru un job.

 

Datele prelucrate

Atunci când aplicați pentru un job în cadrul Decathlon prelucrăm numele și prenumele complete, adresa de email, nr. de telefon, magazinul în care doriți să lucrați, jobul dorit și sporturile pe care le practicați. Aceste date sunt completate de dvs. direct pe pagina https://cariere-decathlon.ro/ În plus, pentru eficientizarea procesului de recrutare, vă putem solicita o înregistrare video cu dvs. (un mini-interviu virtual), în care veți răspunde la câteva întrebări prestabilite de angajații Decathlon care se ocupă de recrutare.

Deasemenea, avem nevoie și de CV-ul dvs. Așadar, prelucrăm datele din CV-ul dvs. referitoare la vârstă, sex, imaginea dvs., experiență profesională si educațională, cunoștințe lingvistice sau tehnice și alte activități relevante. 

Atunci când sunteți căutat de Decathlon pentru un job, prelucrăm datele dvs. publice, precum și datele din CV-ul dvs. dacă acesta este public sau dacă îl puneți la dispoziția noastră.

Toate aceste date sunt necesare pentru desfășurarea procesului de recrutare și menținerea contactului cu dvs. în acest scop. Dacă nu ne furnizați aceste date, este posibil să nu vă putem include în procesul de recrutare. 

Alte date personale furnizate de dvs. pe pagina https://cariere-decathlon.ro/, în cadrul CV-ului sau prin alte metode în cursul procesului de recrutare nu sunt obligatorii. 

 

Temeiul juridic al prelucrării

Prelucrăm datele dvs. personale pentru a face demersuri în scopul încheierii unui contract de muncă între dvs. și Decathlon. Prin urmare, temeiul legal de prelucrare constă în semnarea unui contract de muncă între Decathlon și dvs. și demersurile efectuate în acest scop.

De asemenea, în cazul în care accesăm contul dvs. LinkedIn, Facebook sau alte rețele sociale și vă contactăm în mod direct, ne întemeiem prelucrarea pe interesul nostru legitim. Procedăm astfel pentru a identifica cei mai potriviți candidați pentru joburile din cadrul Decathlon.

 

Perioada de stocare

Datele dvs. personale transmise în cadrul procesului de recrutare vor fi păstrate atât cât este necesar pentru procesul de recrutare, precum și pentru o perioadă ulterioară de maximum 12 luni. 

În cazul în care nu sunteți selectat pentru poziția pentru care ați aplicat sau pentru care ați fost căutat, Decathlon România va stoca datele dvs. pentru joburi viitoare în cadrul Decathlon, pentru o perioadă de maximum 12 luni de la data la care ați aplicat la Decathlon sau data la care ați fost contactat de Decathlon pentru oportunitatea unui job. 

Pot exista si unele excepții când vom stoca datele dvs. pentru o perioadă mai lungă, atunci când avem un interes legitim justificat sau suntem obligați conform legii să stocăm datele o perioadă mai lungă de timp.

 

Destinatarii datelor

Datele dvs. sunt disponibile numai pentru persoanele responsabile direct de recrutare, în funcție de jobul pentru care aplicați. Acestea pot fi: manageri magazin, directori magazin, angajați Departament resurse umane, consultanți Decathlon.

Datele dvs. prelucrate în scopul recrutării vor ajunge la Workable Software Ltd, furnizorul care ne pune la dispoziție platforma prin intermediul careia gestionăm procesul de recrutare și care acționează conform instrucțiunilor noastre. Astfel, datale dvs. personale ajung pe serverele Workable Software Ltd situate în Grecia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.

De asemenea, apelăm la firme de Head-Hunting care caută candidații potriviți pentru joburi în cadrul Decathlon. Aceste firme pot acționa în nume propriu sau în numele Decathlon conform instrucțiunilor noastre.

Dacă aplicați la un job Decathlon prin intermediul unei alte platforme (ex. eJobs, Hipo, BestJobs) datele dvs. vor fi prelucrate de aceste platforme conform propriilor politici de confidențialitate pe care le puteți consulta pe site-urile platformelor. 

De asemenea, datele dvs. pot ajunge la entitățile care ne furnizează servicii de găzduire prin e-mail sau servicii de mentenanță a sistemelor. 

 

Transferul în afara UE

Datele dvs. personale vor fi transferate în Statele Unite ale Americii, către subcontractorii Workable Software Ltd care asigură stocarea datelor. Workable Software Ltd a încheiat cu subcontractorii acorduri de protecție a datelor care conțin clauze standard adoptate de Comisia Europeană, iar subcontractorii fac parte din lista furnizorilor care au aderat la EU-US Privacy Shield

Dacă doriți mai multe informații despre garanțiile în baza cărora datele dvs. sunt transferate în Statele Unite ale Americii, ne puteți trimite un e-mail la datepersonale@decathlon.com

 

Decizii automate si crearea de profiluri

Atunci când căutăm candidați potriviți pentru joburile noastre cu ajutorul platformei Workable sau intermediul firmelor de Head-Hunting, folosim anumite tehnologii care ne permit să identificăm o listă cu cei mai potriviți candidați în baza unor criterii definite de noi în funcție de joburile deschise. 

Acest proces de identificare a candidaților este automat, dar decizia finală de alegere și de contactare a candidaților aparține angajaților Decathlon sau ai partenerilor și nu este o decizie automată.

 

Drepturile dvs.

Puteți solicita accesul la datele dvs. personale, rectificarea sau completarea acestora și în anumite cazuri, ștergerea acestora. 

De asemenea, ne puteți solicita să restricționăm prelucrarea datelor, adică să prelucrăm datele doar în anumite condiții prevăzute de lege. 

În anumite condiții, puteți solicita portabilitatea datelor dvs., adică transferarea datelor într-un anumit format către dvs. sau către o altă entitate.

În plus, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării efectuate în baza interesului legitim Decathlon, adică atunci când vă contactăm pentru un anumit job. Aveți dreptul să ne solicitați să nu vă mai contactăm pentru procesul de recrutare respectiv. 

Pentru a vă exercita drepturile, ne puteți trimite o solicitare la adresa de email – datepersonale@decathlon.com

În afara drepturilor de mai sus, vă puteți adresa cu o sesizare către Autoritatea de Supraveghere – www.dataprotection.ro , în cazul în care considerați că datele dvs. nu sunt prelucrate conform dispozițiilor legale.