Cariera 360 - un podcast Hipo.ro @ Angajatori de TOP

Acceleratorul de Cariera: Succes in Cautarea Job-ului, Indiferent de Experienta






 
Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera. 

Vezi aici cele mai noi joburi.

Astazi vorbim despre o etapa esentiala in cariera noastra, dar poate si cea mai dificila. Anume cautarea unui job. Astazi vom afla ce trebuie sa facem inainte de a incepe acest proces de cautare a jobului impreuna cu Octavia Niekoop, consilier in cariera si recruiter.


Astazi ne va oferi niste informatii foarte valoroase despre acest procesul de recrutare, un proces de multe ori emotional. 


1.    Cum te pregatesti pentru un job?

Un prim pas important este sa afla cum ne situam noi in comparatie cu alte persoane din domeniul meu de activitate. Un mod de a face acest lucru este researchul pe LinkedIn. Cauta persoane cu functii asemanatoarea cu a ta si observa ce fel de summary are, ce fel de poza, cat a scris, cat n-a scris, comenteaza, nu comenteaza, pune articole, nu pune articole. Este important sa stii care este situatia pe piata muncii pentru a fi cu un pas in fata concurentei tale.

2.    Cum arata un CV la moda?

Un CV la moda trebuie sa atraga atentia recruiterului. CV-ul este recomandat sa fie structurat pe 2 coloane, cu fotografie, nume, adresa/telefon, summary si experienta. Dintre acestea, foarte important este summary-ul, scurta descriere despre tine. Acesta trebuie sa contina anii de experienta in domeniul respectiv, pasiunea de domeniul respectiv, cum aduci valoare companiei si un obiectiv sau viziune a ta.


Octavia ofera si o serie de cuvinte-cheie ce nu trebuie sa lipseasca din CV-ul tau:
•    Sunt responsabil de …
•    Conduc cu succes …
•    X ani de experienta in …
•    Regula mea este ca …


Urmareste intreg podcastul pentru a afla toate detaliile de la Octavia!



 
 

LinkedIn