Cariera 360 - un podcast Hipo.ro @ Angajatori de TOP

Tips into getting into IT with Zero experience







 
Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera. 

Vezi aici cele mai noi joburi in Enel Romania.

Astazi vom vorbi despre ce inseamna sa incepi o ceriera in IT cu zero experienta alaturi de Enel Romania.


1. Se poate incepe o cariera in IT fara experienta?

Da, se poate si raspunsul concret il are Marius, invitatul nostru de azi, care a lucrat in zona de IT in cadrul Enel Romania. Initial, el a lucrat in zona de distributie, apoi capatand experienta a facut o schimbare ce l-a adus in departamentul IT. Aceasta experienta de 10 ani din alte departamente l-a ajutat pe Marius sa poata sa faca schimbarea cu domeniul de IT.


2. Cum poti creste ca angajat fara experienta in IT?

Intr-o lume a tehnologiei in continua evolutie, fiecare companie isi doreste ca angajatii sa creasca profesional si sa devina mai experimentati si eficienti in domeniul lor de activitate. Pentru a ramane competitivi si a se adapta rapid la cerintele pietei, dezvoltarea abilitatilor in domeniul IT devine esentiala. Asadar, tot mai multe companii aleg sa ofere cursuri de specializare si planuri personalizate de dezvoltare a competentelor tehnice.

Oportunitati de specializare in IT iti permit sa iti perfectionezi abilitatile si sa dobandesti cunostinte tehnice avansate, necesare intr-un mediu de lucru complex.


3. Cum putem lasa o impresie buna la un interviu in domeniul de IT?

Marius ne recomanda ca un candidat sa fie mereu pregatit pentru discutia care urmeaza, de exemplu: sa verifice site-ul companiei, sa stie cu ce se ocupa aceasta, etc. Prin aceste lucruri, el da dovada ca este interesat de companie si de jobul pentru care sustine interviul. Alte calitati pe care le apreciaza Marius sunt sinceritatea, buna dispozitie si curiozitatea. 


Vezi aici cele mai noi joburi in IT.


Urmareste intreg podcastul pentru a afla toate detaliile si oportunitatile in cadrul Enel Romania.

 
 

LinkedIn