Noutati @ Angajatori de TOP

Fii propriul tau Office Interior Designer - GIVEAWAY



Joburile remote sunt la mare cautare in prezent, tocmai din dorinta angajatilor de avea mai mult control asupra programului de lucru. Work-life balance si timp de plimbat cainele? Bifat. Poti fi prezent la meetings si cu colegii din alte orase sau tari? Bifat. Pe scurt, lucrezi de-acasa si esti prezent oriunde in lume pentru jobul tau, prin online. 

Totusi, lucrurile nu sunt mereu roz, precum in teorie. Remote inseamna de cele mai multe ori si rutina. Daca lucrul de la 9 la 5 la birou nu este pentru tine si ai ales sa lucrezi de-acasa in speranta ca lucrurile vor fi mai dinamice, totul depinde de tine.

HR-ul avea de obicei idei creative pentru motivarea angajatilor la birou?
Mai nou,
esti HR-ul tau de-acasa. 

Un studiu din The Journal of Environmental Psychology sustine ca decorarea spatiului de lucru te ajuta sa capeti mai multa energie pe de-a-ntregul. De ce sa ai un birou obisnuit, cand il poti avea atasat deasupra unei benzi de alergat/mers, de exemplu? 


Iata si cateva idei pentru cum iti poti aduce un zambet in plus la un job remote:


1. Treadmill Desk (Birou + bandă de alergat)


Treadmill desk este deja un concept cunoscut in afara. Pentru un metabolism scazut, cauzat de statul ore in sir pe scaun, treadmill desks sunt chiar o optiune buna, este de parere Dan Gaz, manager de program si activitate fizica la Mayo Clinic in Rochester, Minnesota. 


De luat in calcul: spatiul pe care il ai in camera de lucru si tipul de task-uri pe care le ai pe lista.

Cu o viteza scazuta a benzii - potrivita pentru mers si nu pentru alergat, poti sa participi la meetings, sa trimiti mailuri sau sa faci research pe web. Dezavantajul ar fi tastatul sau scrisul de mana in timp ce mergi pe banda. Necesita exercitiu, dar nu mai mult de o saptamana, precum sustine Jamie Airmet, consultant de Business la LifeSpan Fitness. 


2. Suport de agrafe de birou din forme pentru briose

Probabil nu o data le-ai pierdut si nu o data ti-ai promis ca le vei gasi agrafelor de birou un loc al lor. 

Daca inca nu le-ai gasit un suport sau, pur si simplu, vrei ceva creativ pentru biroul tau, uite o idee.



Formele de silicon pentru briose nu ocupa mult spatiu, sunt colorate si te ajuta sa te organizezi rapid. 

Le poti folosi si drept suport pentru gume de sters. Daca ai cristale, precum in imagine, cu atat mai bine!


3. Cutii de lapte - recycle for nature

Eco-friendly sau iubitor de plante, ideea asta iti va face pervazul plin de viata.  Nu doar ca ai da sansa fostelor cutii de lapte sa fie refolosite cu un nou scop, dar ai si economisi. 

In loc sa cauti ghivece noi pentru plantele tale, iata o metoda prin care poti fi in acelasi timp si creativ, si eco-friendly, cu un cost scazut. 

Sunt numeroase studii care demonstreaza cat sunt de importante plantele pentru o stare de bine la birou. Dintr-un studiu realizat de Science Daily, decorarea unui birou cu plante le imbunatateste productivitatea angajatilor cu pana la 15%. 



4. Foloseste cat mai smart spatiul de pe perete


In materie de organizare a fiselor, mesajelor motivationale sau notitelor de tinut minte, venim cu idei de la umerase, pana la suporturi si agatatori de prosop. 

De ce? Pentru ca post-it-urile uneori se dezlipesc, hartiile lipite pe pereti lasa urme si nu ne dorim asta. In plus, iti poti crea designe foarte creative, precum cele din imagini. 


Ai la indemana agendele, suportul de pixuri si foarfeca, printr-un suport de sampoane si geluri de dus, pe care-l poti monta in camera de lucru. Evident, folosit cu un cu totul alt scop. Play with it!




5. Suport de pixuri si creioane din Lego

Chiar asa! Mai ai vreun Lego pastrat din copilarie sau ai vreun prichindel pe langa tine care asta face toata ziua? 

Daca el construieste castele si fortarete din Lego, poti si tu sa-ti creezi un suport de pixuri si creioane, asa cum iti place. Aproape ca a iesit si steagul nostru alaturi.






6. Skate skills

Iar daca tot ne intoarcem la vremurile bune de alta data, poate printre hobby-urile tale se numara si skateboarding-ul. 

Daca inca pastrezi skate-urile pentru nostalgie, de ce sa nu le redai viata? Cateva rafturi din ele, numai bune pentru carti, cutii de ceaiuri sau cafea. 

Pe langa astea, n-au cum sa nu-i readuca adultului din tine, cu multe task-uri la job, un zambet in coltul gurii. 

Daca ti-am dat idei de redecorare al biroului tau, una dintre impedimente ar putea fi bugetul. Tocmai de aceea, Angajatori de TOP iti ofera sansa sa castigi un card cadou IKEA in valoare de 500 RON. 

Cum il poti obtine? Inscrie-te la Angajatori de TOP Business sau Tech si intri automat in cursa pentru giveaway. Transforma-ti acele planuri de redesign in realitate!


 

LinkedIn