Noutati @ Angajatori de TOP

Ce a insemnat CV Experts pentru Angajatori de TOP Bucuresti 2019



Editia trecuta ne-am intors in Orasul Joburilor - Angajatori de TOP unde ne-am bucurat de cel mai dorit city break al toamnei. Aici am descoperit noile obiective turistice, dar am si revizitat cele mai frumoase atractii prezente in capitala Joburilor. Una dintre multele opriri de care ne-am bucurat a fost in Cartierul Orientarii in cariera - CV Experts!

In cadrul acestuia au fost prezenti cei mai experimentati profesionisti care au contribuit la realizarea celei mai bune variante de CV, dar si la identificarea punctelor forte ale candidatilor care puteau face diferenta in interactiunea cu reprezentantii companiilor partenere atat la stand, cat si in cadrul unui interviu.




Plini de entuziasm si energie au fost alaturi de noi:

  • Adrian Sion, Managing Partner în cadrul RightFit Romania

  • Andreea Elefteriadis, GCDF Career Counselor, ICF ACC Coach ++

  • Gabriel Chicioreanu, Owner@4CAREER, Cofondator Bune Practici in HR si Cariera ta in HR;

  • Corina Neagu, Founder@Dare, International Trainer& Recruiter, Senior HR Consultant, Career Advisor;

  • Daniela Tudosie, Consilier vocational si consilier de dezvoltare personala
     
Dintre zecile de intrebari si probleme la care specialistii in HR au oferit raspunsuri si solutii am extras cateva dintre cele mai intalnite:

In functie de profilul candidatului si experienta pe care o are, cum ar trebui sa arate strategia unui junior/student care viziteaza targul de joburi Angajatori de TOP?

Cea mai buna strategie pentru un junior sau student la targul de joburi Angajatori de TOP este sa investeasca timp in pregatirea participarii la eveniment. Aceasta pregatire va consta in indentificarea companiilor care activeaza in domeniul lor de interes si lista pozitiilor disponibile in aceste companii. Documentarea va cuprinde si studierea profilului de companie, precum si a ofertei de valoare catre angajati (Employee Value Proposition). O etapa importanta este si constientizarea abilitatiilor si competentelor care ii recomanda pentru a lucra in companiile vizate si evidentiarea acestora atat in CV, cat si in discutiile de la targ.

Un alt aspect important este, evident, aducerea la zi a CV-ului, cu cele mai noi experiente. Pentru studenti, lipsa experientei profesionale poate fi compensata de proiectele realizate, de diferitele participari la evenimente studentesti, implicarea in organizatii studentesti sau non-guvernamentale si internship-uri. Pe baza acestei documentari prealabile, candidatii pot fi convingatori si confortabili in interactiunea cu reprezentantii firmelor.
Andreea Elefteriadis, GCDF Career Counselor

Cum ar trebui sa arate un CV, astfel incat acesta sa impresioneze?

"Un CV trebuie să spună o poveste - prin experiențele detaliate în CV, studiile, interesele, compete nțele sale să exprime de unde a pornit persoana, unde este acum și în ce direcție se îndreaptă; Să fie lizibill și plăcut ochiului - oricine s-ar uita pe acel CV (recruiter, angajator sau persoana complet neinitiata) să poată concluziona în termen de câteva secunde, din structura și cuvintele cheie ale CV-ului, ce a făcut candidatul și ce il avantajează în momentul în care caută să se îndrepte către un nou job.
Dacă CV-ul este însoțit de câteva cuvinte/ un mail/ o scrisoare de intenție - acestea să fie în mod clar personalizate pentru acea aplicație: pentru compania în cauză, poziția vizata, alături de câteva detalii despre aplicant/a care să fie direct corelate cu jobul și compania." ne transmite Adrian Sion, managing partner @RightFit Romania.
 

“Competentele “impresioneaza” doar atunci cand corespund cat mai exact cu ceea ce cauta angajatorul, iar acesta solicita in anuntul de recrutare. Ce este extrem de important, este faptul ca un candidat sa nu “infloreasca” in CV aceste competente, caci va fi descoperit la interviu, iar in acel moment se descalifica. Cand nu ai competentele cerute de catre angajator, determinanta poate fi atitudinea de educare si autoeducare pentru postul respectiv, caci totul se poate invata cand iti doresti cu ardoare.” ne-a comunicat Gabriel Chicioreanu, owner@4CAREER.

 
Participantii au fost curiosi si au aflat raspunsuri si la intrebarile:
 
  • Cum poti sa iti pui in evidenta calitatile si sa abordezi subiectul legat de salarizare obtinand rezultate cat mai bune;

  • Cum sa reactionezi daca iti este teama de interviu si sa pui capat acestei probleme;

  • Tips & Tricks la interviul de angajare si discutiile cu angajatorii.

In cadrul CV Experts Bucuresti  participantii au avut parte de o experienta completa, expertii fiind impartiti pe zone:
 
  • Zona CV Scoring – consultantii in recrutare au evaluat fiecare CV si au oferit calificative. Ulterior, doritorii au participat la o sesiune de consiliere gratuita si sfaturi despre cum isi pot imbunatati CV-ul;

  • Zona 0 experienta – CV de 10 – zona dedicata pentru participantii la inceput de drum care nu au avut experienta sau au acumulat destul de putina. Expertii au oferit sfaturi cu privire la informatiile care pot fi incluse in CV atunci cand experienta nu constituie un punct forte;

  • Zona Cariera potrivita = Destinatia ta – specialistii in HR au oferit sfaturi de orientare in cariera spunandu-le candidatilor ce joburi li se potrivesc astfel incat sa isi puna in valoare abilitatile, competentele si cunostintele;

  • Zona Reconversie profesionala –  zona dedicata profesionistilor si candidatilor care isi doreau sa isi schimbe domeniul de activitate. Candidatii au putut afla cum poate fi facuta aceasta reconversie profesionala si care sunt modificarile pe trebuiau sa le faca in CV;

  • Zona Interactiunea cu angajatorul = Primul interviu –  zona recomandata vizitatorilor cel mai putin experimentati. Candidatii au putut afla despre cum pot aborda companiile participante la targ si au fost ajutati sa identifice o serie de intrebari pe care sa le adreseze reprezentantilor. 

  • Zona PhotoHotel – o zona special amenajata unde participantii au putut face o poza profesionala pentru CV sau LinkedIn.

La Angajatori de TOP surprizele si oportunitatile de dezvoltare se tin lant. Fie ca vorbim despre CV Experts, TechTalks, concursuri sau workshopuri toate sunt la dispozitita ta.

Astfel ca, tot ce trebuie sa faci este sa ne urmaresti pagina de Facebook (link)  pentru a fi la curent cu toate contextele de invatare si dezvoltare pe care le pregatim. 

 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn