Noutati @ Angajatori de TOP

TOP 10 skill-uri cautate de cei mai mari angajatori in 2018



Care sunt skill-urile care te definesc? Probabil este una dintre cele mai frecvente intrebari la care a trebuit sa oferi un raspuns. Fie ca este vorba despre completarea CV-ului, in interviurile de recrutare, sau atunci cand ti-ai dorit sa faci o schimbare in cariera. Ai trecut cu siguranta printr-un exercitiu in care ti-ai evaluat competentele si abilitatile pentru a alcatui lista celor care te definesc.

Pentru ca am observat ca exista foarte multe persoane care nu aplica, fie pentru ca nu au incredere in propriile abilitati, fie pentru ca nu sunt corect informati, am decis ca targurile de cariera Angajatori de TOP din aceasta primavara sa aiba ca mesaj principal “Ai mai multe skill-uri decat crezi! Vino sa iei si jobul”. Alaturi de partenerii nostri ne propunem sa iti venim in ajutor cu o serie de informatii si sfaturi utile despre skill-urile care te vor ajuta sa obtii jobul dorit.

Asa cum probabil stii, skill-urile cautate de angajator pot fi impartite in doua categorii: hard skills si soft skills. Competentele hard variaza de la un domeniu de activitate la altul, in schimb, competentele soft sunt aplicabile in majoritatea industriilor, indiferent de nivelul de experienta, atat seniorilor, cat si studentilor si absolventilor. Cei care au aceste abilitati soft dovedesc o performanta mai buna la locul de munca si au mai multe sanse de a urma un parcurs profesional de succes. Acesta este motivul pentru care companiile isi doresc sa recruteze candidati care detin astfel de compentente, iar noi te incurajam sa le identifici si sa le dezvolti.

Evolutia ta profesionala nu este influentata doar de pregatirea ta profesionala, cat mai ales de abilitatile pe care le dovedesti in activitatile zilnice si in relatiile cu ceilalti. Din informatiile pe care le-am primit de la companiile care vor participa la Angajatori de TOP Timisoara (16-17 martie) si Bucuresti (23-24 martie), sunt o serie de soft skill-uri pe care le urmaresc in etapele de selectie si recrutare.

TOP 10 skill-uri cautate de angajatori in 2018




TOP skill-uri cel mai putin cautate de angajatori in 2018




Specialistii in recrutare spun ca hard skill-urile, competentele tehnice specifice unui anumit domeniu, sunt cele care te ajuta sa obtii jobul dorit, in timp ce competentele soft sunt cele care te ajuta sa-l pastrezi. In ceea ce priveste hard skill-urile pe care angajatorii le urmaresc la candidati in procesul de selectie si recrutare, putem sa le mentionam pe urmatoarele:



Vesti bune in privinta hard skill-urilor: 80% dintre angajatorii care vor fi prezenti la evenimentele Angajatori de TOP au spus ca au programe sau cursuri in cadrul companiei pe care le ofera pentru dezvoltarea tehnica a angajatilor.

Editia aceasta noi am fost curiosi sa vedem care sunt cele mai frecvente skill-uri trecute in CV-urile candidatilor care au cont pe portalul de cariera www.hipo.ro. Lucrul in echipa, invatarea continua, capacitatea de analiza, planificare si organizare sunt cateva dintre cele mai des mentionate in CV-uri candidatilor. Iata cum arata si cifrele exacte:



Peste 200 de companii vor fi prezente la Angajatori de TOP, la cea mai mare editie din ultimii 12 ani, atat ca numar de angajatori, cat si ca numar de joburi. Peste 3000 de oportunitati de cariera la targul de joburi de la Timisoara si 6000 de joburi la Angajatori de TOP Bucuresti.

Angajatorii de TOP pe care ii poti intalni in cadrul targului de cariera de la Timisoara

Peste 70 de companii vor fi prezente la Angajatori de TOP Timisoara, iar cativa dintre cei care pe care ii poti intalni  pe 16-17 martie la C.R.A.F.T. sunt: Adient, Auchan Romania, Azur, BeeSpeed, Bosch Service Solutions, Coca-Cola HBC Romania, Continental, DEUTSCHE TELEKOM SERVICES EUROPE – ROMANIA, Elektrobit Automotive Romania, Flex, Frigoglass, HELLA, Huawei, Kaufland Romania, Lidl Romania, McDonald`s in Romania, MGI Coutier, Microsoft, Nokia, Plexus, Raiffeisen, Rewe Penny, SSI, Toluna, WALTER GROUP Austria, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, Yazaki Component Technology. Editia acesta sunt angajatori care participa pentru prima data la eveniment, iar printre acestia sunt: Lasting Software, SAP Romania si Mega Image.



Angajatorii de TOP pe care ii poti intalni in cadrul targului de cariera de la Bucuresti

130 de companii vor fi prezente la Angajatori de TOP Bucuresti, iar cativa dintre cei care pe care ii poti intalni  pe 23-24 martie la Sala Palatului sunt: Accenture, Adecco, Allianz Technology, AMAZON, AMOMA.com, Auchan, Avira, Baneasa Shopping City, BCR, BearingPoint Romania, Blue Projects, British American Tobacco, Carrefour Romania, Comdata Group Romania, Competence Call Center, Computer Generated Solutions Romania, Concentrix, DB Schenker SSC, DB Global Technology, DXC Technology, ENGIE, Ericsson, Euromaster, EY Romania, Federal Mogul, Fev Automotive, FINASTRA, G2-Travel, Genpact, Grup Renault Romania, Harman, Henkel, HP Inc, Huawei, IKEA, Ipsos, JTI Romania, Kaufland Romania, Kellogg's, Leroy Merlin, Lidl Romania, McDonald's in Romania, Michelin Romania, Microsoft, Nestle, Nobel, Noriel, Oracle, P&G Romania, Peek & Cloppenburg, PepsiCo, Philip Morris, Photo Hotel, Playtika, Pro Credit, Raiffeisen Bank, Randstad Romania, Romfracht, Schneider Electric, Secure Works, SNC Lavalin, Societe Generale European Business Services, Stefanini, Stericycle Romania, TBI Bank, Team Extension, Teleperformance, TELUS International Europe, Total Global Services Bucharest, TTTech Development Romania, UniCredit Business Integrated Solutions, Veeam Software, VOXPRO, WALTER GROUP Austria, Winarrow, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, WNS Global Services Romania.

Lipsa increderii nu ar trebui sa te tina in loc atunci cand ai planuri ambitioase pentru cariera ta. Ai mai multe skill-uri decat crezi. Vino sa iei si jobul! La ambele editii Angajatori de TOP ai sansa sa interactionezi cu companii multinationale si locale, care activeaza in domenii de activitate precum: IT, Telecom, Inginerie, FMCG, BPO, Audit si Consultanta, Retail, Financiar – Bancar.

Te asteptam pe 23-24 martie la Sala Palatului! In primul rand, inscrie-te la eveniment si apoi  descarca CV-ul in format BarCode.

Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn