Noutati @ Angajatori de TOP

Afla care sunt skill-urile de care ai nevoie pentru a face fata schimbarilor aparute pe piata fortei de munca. Inscrie-te la Angajatori de TOP!



Ritmul alert in care se schimba lucrurile pe piata fortei de munca, precum si dezvoltarea continua a tehnologiei duc la stabilirea unor noi cerinte pe care angajatorii trebuie sa le aiba in vedere in procesul de selectie si recrutare de personal.

Deoarece in cativa ani foarte multe locuri de munca vor disparea pentru ca activitatile aferente acestora vor putea fi indeplinite de roboti sau vor fi automatizate, se identifica nevoia viitorilo candidati de a-si dezvolta competente soft care sa fie aplicabile in majoritatea industriilor, abilitatile specializate (hard skills) fiind necesare de cele mai multe ori doar pentru joburi punctuale.

Identificarea abilităților și cunoștințelor care vor fi cele mai cautate in viitor, precum investițiile necesare in skill-urile care vor avea cel mai mare impact asupra cererii profesionale, vor contribui la stabilirea si dezvoltarea obiectivelor strategice ale companiilor.

Daca te intrebi care sunt soft skill-urile ce vor fi cautate in viitor, mai jos gasesti o parte dintre acestea:
 
Abilitate de negociere
 
Rezolvarea problemelor
Abilitati de comunicare

Curiozitate si imaginatie
 
 
Capacitatea de luare a deciziilor
 

Initiativa si antreprenoriat
 

Creativitatea
 

Inteligenta emotionala
 
 
Gandirea critica
 
 

Pentru ca este important sa identifici skill-urile care te caracterizeaza, iti oferim cateva detalii care te vor ajuta sa-ti creionezi profilul de candidat.

Abilitatea de negociere – un soft skill cautat si in prezent, dar caruia i se va acorda o importata semnificativa si in viitor deoarece companiile cauta persoane care pot gestiona cu usurinta relatii productive, care sa produca rezultate constant. Acest lucru contribuie la buna dezvoltare a activitatilor desfasurate, precum si a business-ului.

Abilitati de comunicare – comunicarea eficienta ajuta la dezvoltarea calitativa a relatiilor cu cei din jur, astfel ca persoanele care stiu sa comunice, pot trata cu usurinta conflictele si pot aduce rezultate pozitive pentru companie si echipa din care fac parte.

Capacitatea de luare a deciziilor – identificarea modului in care poate fi adus un plus de valoare in activitatea desfasurata, a oportunitatilor de crestere in companie si luarea deciziilor potrivite in situatii de importanta majora sunt caracteristici care definesc un candidat cu potential.

Creativitatea – oamenii creativi, cu idei bune, ce pot inova in orice domeniu, pot implementa schimbările aparute si se pot adapta oricarui mod de lucru, vor fi intotdeauna la mare cautare.

Gandire critica – persoanele cu simt critic dezvoltat ajuta in mod constant la imbunatatirea produselor/serviciilor, iar compania va reusi sa fie mai aproape de consumatori, dar si sa se pozitioneze in fata competitiorii.

Rezolvarea problemelor – angajatii care sunt capabili sa identifice situaţia care îi îngrijorează, disciplinati si concentrati când lucrează la identificarea informaţiilor relevante, perseverenti când se confruntă cu dificultăţi si sa rezolve intr-un mod eficient orice problema vor fi in atentia angajatorilor.

Curiozitate si imaginatie – oamenii curiosi, cu o imaginatie bogata, pot aduce valoare intr-o corporatie si pot crea cu usurinta produse/servicii inovatoare pentru consumatori.

Initiativa si antreprenoriat – candidatii care demonstreaza ca pot lua intiativa, care au inclinatii catre antreprenoriat si isi doresc sa incerce lucruri noi, pot fi foarte utili in cadrul companiilor.

Inteligenta emotionala – persoanele care pot sa isi identifice, evalueze si controleze propriile emotii, dar pot citi si persoanele din jurul lor au sanse mari sa isi schimbe statutul de candidati in cel de angajat. Dezvoltarea capacității de a relaționa cu ceilalți, de fi în măsură să înţelega de ce aceștia reacţionează diferit ar trebui sa devina o prioritate pentru angajați până în 2020.

Fiecare dintre noi poseda astfel de abilitati, doar ca este important sa avem curaj sa le evidentiem in fata angajatorilor. Ai mai multe skill-uri decat crezi, iar la Angajatori de TOP ai sansa sa-ti demonstrezi putentialul in fata a peste 200 de companii, care au peste 9000 de joburi .

Te invitam sa participi la:

Angajatori de TOP Bucuresti - 23 - 24 martie, Sala Palatului

Noi te ajutam sa iti identifici abilitatilor pe care le ai si iti punem la dispozitie mediul potrivit dezvoltarii unora noi. Hai ca se poate! Stim ca ai mai multe skill-uri decat crezi, trebuie si tu sa ai incredere ca poti fi candidatul potrivit!

Vino sa iei si job-ul!
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn