Noutati @ Angajatori de TOP

Nokia la Angajatori de Top



Nokia este lider mondial pe piata telecom, iar istoria companiei incepe acum multi ani, in 1865. In anul 2016. Nokia a achizionat Alcatel Lucent, iar de atunci se dezvolta intr-un ritm dinamic, ajungand astazi pana la aproximativ 1700 de angajati in Romania. In noul sediu din Timisoara gazduim cel mai mare centru de cercetare dezvoltare din industria telecomunicatiilor din Romania, precum şi unul dintre cele mai mari centre de operare de reţele multi-vendor şi cu tehnologii multiple care ofera asistenta 24/7 unor clienti din tari precum Franta, Germania, Marea Britanie, Olanda, SUA etc.

Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala a companiei?

Exista o flexibilitate destul de mare in program, relatiile ierarhice exista insa nu reprezinta un obstacol in calea comunicarii simple si informale, inovatia este incurajata printr-un program “Let’s challenge!” prin care angajatii pot propune idei care sa imbunatateasca diverse aspecte legate de partea tehnica, de spatiul de lucru, de bunastarea angajatilor, branding etc.

Care sunt elementele care va diferentiaza ca angajator de celelalte companii care activeaza in industria IT/Telecom?

Avem relatii stranse cu mediul academic, parteneriate cu traditie cu universitatile locale, contribuim activ la curricula facultatilor de profil, oferind studentilor cursuri si laboratoare care sa ii aduca mai aproape de tehnologiile folosite la momentul actual. Drept urmare, aproximativ 8% din angajatii nostri sunt studenti aflati in internship. De asemenea, un alt element diferentiator este faptul ca avem cel mai mare centru R&D din industria telecom din Romania.



Care sunt rezultatele cu care va mandriti si care ar face orice candidat sa isi doreasca sa fie parte din echipa dvs.?

Faptul ca lucram pentru dezvoltarea tehnologiilor viitorului, precum 5G si Internet of Things, este cu siguranta un element care motiveaza oamenii sa fie parte din echipa noastra.

Cum va implicati in dezvoltarea profesionala a angajatilor?

Prin intermediul trainingurilor de pe platforma noastra interna de educatie, prin programul de rotatie interna a joburilor si transparenta acestuia, astfel ca cei care doresc sa invete alte lucruri pot aplica oricand pe o alta pozitie din interiorul companiei.

Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?

Un beneficiu nou pe care il avem este decontul pentru biciclete: un angajat isi poate deconta o bicicleta pe an in limita unui plafon existent. Aceasta initiativa vine in completarea unui program care exista deja de 4 editii in Nokia: Saptamana “Wellbeing” in care organizam campionate sportive, oferim fructe in fiecare dimineata, workshopuri cu tematica de “wellbeing” si alte activitati menite sa incurajeze echilibrul viata personala-viata profesionala.


Credeti ca in Romania exista un deficit de oportunitati pentru studentii care vor sa castige experienta profesionala?
Daca da, cum luptati impotriva acestor tendinte, prin ce programe?


In domeniul IT/telecom exista oportunitati pe piata, iar Nokia ofera multe pozitii de internship platit studentilor pasionati de tehnologie. Pe langa asta, organizam si practica de vara pentru studentii care sunt in primii ani de facultate si nu au inca cunostintele necesare pentru a se angaja part-time. Anul acesta au aplicat aproximativ 300 de studenti pentru cele 100 de locuri de practica avute. Un alt exemplu este sponsorizarea si participarea la proiect organizat de Liga Studentilor de la Automatica si Calculatoare din Timisoara, meit sa ofere studentilor o serie de workshopuri/laboratoare practice tinute de specialisti din diverse companii. Astfel, specialist din Nokia au fost traineri timp de 10 saptamani pentru studenti pasionati si dornici de a invata mai mult decat se preda in facultate. Bineinteles, lista poate continua.

Care sunt lucrurile pe care angajatii le apreciaza cel mai mult la dvs. ca si angajator?

Un numar mare de beneficii, flexibilitatea, stabilitatea si prestigiul oferite de un brand international precum Nokia.

Cu ce ganduri veniti la Angajatori de TOP?

Venim cu gandul de a ajunge mai aproape de candidati, de a interactiona direct cu acestia cu speranta ca ii vom intalni si pe cei potriviti pentru posturile noastre vacante.

Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?

Pentru anul acesta avem deschise majoritatea pozitiilor atat in aria de cercetare si dezvoltare, dar si in aria de servicii.

Ce oportunitati de cariera oferiti (job-uri, programe de internship, trainee management etc.)? 

Oferim atat joburi full time cat si part-time pentru studenti.

Care este top 3 cele mai atractive joburi pe care le aveti deschise in cadrul companiei?
 
  1. Senior C++ Software Developer
  2. Service Engineer
  3. Integration Professional
Care ar fi motivele pentru care candidatii ar trebui sa aplice la job-urile deschise in cadrul companiei?

Pentru ca ar avea ocazia sa lucreze cu tehnologii de varf, pentru o companie cu renume, pentru beneficiile multiple pe care le oferim, pentru flexibilitatea si mediul prietenos din interior.

Cu ce surprize ii veti intampina pe participanti la standul de la Angajatori de TOP?

Un concurs cu un premiu atragator, un telefon Nokia 6. Ii asteptam la stand pentru detalii.



Cum se derulează procesul de recrutare și ce instrumente folosiți de obicei?

Procesul de Recrutare se desfasoara de obicei in 3 etape:
 
  • in urma aplicarii de catre candidat, CV-ul este evaluat de catre cei din HR
  • daca este potrivit, e chemat pentru un scurt interviu cu un specialist HR
  • in faza finala sa aiba discutia cu managerul direct
Ce mesaj doriti sa le transmiteti studentilor si profesionistilor care isi doresc o cariera de succes?

Sa acumuleze cat de multe cunostinte pot atat din facultate, dar si din activitati extracuriculare. Sa indrazneasca, sa puna intrebari oriunde au ocazia, sa ceara mai mult de la ei si sa nu le fie frica sa isi asume responsabilitati.

LinkedIn